1. De Bioscoopstoel #79 – Mission: Impossible – Fallout, Mid90s en Game of Thrones

De Bioscoopstoel #79 – Mission: Impossible – Fallout, Mid90s en Game of Thrones

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

De Mission: Impossible-films, gebaseerd op een gelijknamige klassieke tv-serie, weten al sinds de jaren ’90 mensen naar de bioscoop te trekken. Niet in de laatste plaats omdat hoofdrolspeler Tom Cruise elke film steeds gevaarlijkere stunts (helemaal zelf) uitvoert. In Mission: Impossible – Fallout, dat vanaf aanstaande donderdag in de zalen draait, kruipt Cruise wederom in de huid van geheim agent Ethan Hunt en schakelt hij enkele oude vrienden in nadat een missie compleet escaleert. Kijken voor de over-de-top stunts natuurlijk!

Hype

Jonah Hills regiedebuut Mid90s heeft een eerste trailer gekregen en die oogt als een heerlijk nostalgische ode aan iedereen die jong was in de jaren ’90. De film draait om de dertienjarige Stevie die in Los Angeles woont. Met een groep vrienden raakt hij aan het skaten. Maar hij leert veel meer dan alleen op een plankje met vier wielen staan en houdt er tijdens zijn zomervakantie een aantal belangrijke levenslessen aan over. Hill schreef ook het script voor de film, die ergens in oktober moet uitkomen.

Robert Rodriguez (Sin City, de El Mariachi-trilogie) werkt al een tijdje aan Alita: Battle Angel. De nieuwste trailer toont een scifi film met een hoofdpersonage die wel heel grote ogen heeft. Zij wordt met mo-cap vertolkt door Rosa Salazar en andere rollen zijn weggelegd voor o.a. Christoph Waltz en Michelle Rodriguez. De mangaverfilming is vanaf 20 december te zien.

Sam Rockwell en Ben Schwartz zijn in de misdaadcomedy Blue Iguana twee criminelen die voorwaardelijk vrij zijn en in een restaurant werken. Toch kunnen ze hun verleden niet helemaal achter zich laten, vooral niet wanneer ze een ongelooflijke klus in de schoot geworpen krijgen. De film draait in augustus in de Amerikaanse bioscopen, een Nederlandse release is nog niet aangekondigd.

Net zoals The Walking Dead worden ook de seizoenen van Vikings tegenwoordig in twee delen uitgezonden. De tien laatste afleveringen van seizoen 5 zijn vanaf 28 november op tv en hieronder is de eerste trailer te zien, die op Comic-Con afgelopen week werd onthuld. Het gaat er weer lekker heftig aan toe tussen de zonen van Ragnar en natuurlijk bemoeien ook Lagertha en Rollo zich er mee. Persoonlijk kan ik Vikings altijd nog erg waarderen, vooral omdat het behoorlijk snel door verschillende tijdsperiodes heen raast en omdat de gevechtsscenes nog altijd uitstekend zijn. Laat maar komen dus!

Regisseur Mike Leigh heeft zijn strepen bij critici wel verdiend met hits als Happy-Go-Lucky en Mr. Turner. Zijn nieuwste film, Peterloo, maakt hij voor Amazon Studios. De film draait om het Peterloo-bloedbad in 1819, waarbij Britse soldaten een demonstratie voor uitgebreider kiesrecht proberen te stoppen.

Eerder schreef ik in De Bioscoopstoel al over Operation Finale, over de Mossad-agenten die in de jaren ’60 op jacht waren naar de nazi Adolf Eichmann in Argentinië. De hoofdrol is weggelegd voor Oscar Isaac, dus dan heb je sowieso mijn aandacht wel dankzij prima acteerwerk in films als Ex Machina. Maar ook Ben Kingsley als Eichmann kan indruk maken. De film komt eind augustus al uit.

In de wandelgangen

Het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones laat maar op zich wachten, maar we weten nu in ieder geval iets meer over de periode waarin hij verschijnt, namelijk in de eerste helft van 2019. Mogelijk betekent dit dat de serie in april terugkeert, aangezien de eerste seizoenen van de hitserie ook in die maand van start gingen. Het allerlaatste seizoen bestaat uit zes afleveringen. Gaat het de showrunners lukken om iedereen blij te maken met de afsluiter? Vast niet, maar ik zit alvast klaar voor het spektakel.

Het is eindelijk officieel: HBO heeft het groene licht gegeven voor een film die zich na de westernserie Deadwood afspeelt. De televisiefilm moet alle losse draadjes van het verhaal aan elkaar knopen nadat de serie na het derde seizoen werd geannuleerd. Hopelijk keren favorieten als Ian McShane en Timothy Olyphant weer terug. Blijkbaar is er veel moeite gedaan om tijd in de agenda’s van alle acteurs vrij te maken. In oktober wordt mogelijk geschoten, zodat de televisiefilm in de lente van volgend jaar uitgezonden kan worden.

Tot dusver de laatste film- en serienieuwtjes. Komende maandag weer een verse aflevering van De Bioscoopstoel, hier op InsideGamer. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Alita battle angel ziet er zo bruut uit. Ook gewoon weg perfect dat ze Alita de grote "anime ogen" geven in de live action film. Dit kan wel eens de Amerikaanse manga verfilming ( Japan heeft dat al gedaan met Azumi, Casshern en blade of the Immortal) worden die de deur open zet voor andere mangas
  • GoT: 6 langere afleveringen, waarvan minimaal 1 ongeveer 2 uur duurt

    Vikings: "Net zoals The Walking Dead worden ook de seizoenen van Vikings tegenwoordig in twee delen uitgezonden."

    Het is onduidelijk waarom het tweede helft van seizoen 4 en nu ook 5, niet gewoon een nieuw seizoen vormen. Dus juist niet als TWD waarin er 3 maanden afwezigheid is. Dat is een seizoenstop, maar langer zoals Vikings doet kan gewoon een nieuw seizoen vormen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren