1. De Bioscoopstoel #80 – Venom, Maniac en de eerste foto van Star Wars: Episode 9

De Bioscoopstoel #80 – Venom, Maniac en de eerste foto van Star Wars: Episode 9

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Vanaf donderdag draait de actie-comedy The Spy Who Dumped Me in de bioscoop. Vrienden Audrey en Morgan komen zonder hun eigen weten terecht in een internationale samenzwering. Een van hen is namelijk gedumpt door een man die een spion blijkt te zijn. Met rollen voor Mila Kunis en de altijd fijn acterende Justin Theroux.

Ook vanaf donderdag in de zalen te zien is de familiefilm Christopher Robin. Het gelijknamige jongetje dat avonturen beleefde met Winnie de Pooh en zijn vriendjes is inmiddels volwassen geworden. Tijd voor Pooh en de rest om hem op te zoeken. Deze film voor het hele gezin heeft Ewan McGregor in de hoofdrol als Christopher Robin.

Hype

Op 4 oktober draait de langverwachte film rondom antiheld Venom in de bios. De film, gebaseerd op het Spider-Man-personage, is van Sony Pictures en dus niet onderdeel van het Marvel Cinematic Universe, maar laat dat de pret niet drukken. Tom Hardy geeft als we van de trailers uit mogen gaan met verve gestalte aan de griezelige symbiot. Voordat we de film kunnen zien is hieronder de nieuwe trailer te bekijken.

Je kunt veel zeggen over Netflix, niet dat het risico’s vermijdt. Cary Joji Fukunaga, bekend van het eerste seizoen van True Detective, maakt voor de streamingdienst de serie Maniac. Hierin worden de personages van Jonah Hill en Emma Stone, die samen eerder in de comedy Superbad schitterden, aan een medische drugstest onderworpen. Veel meer is er nog niet bekend over dit geheimzinnige project, behalve onderstaande trailer en het nieuws dat het eerste seizoen op 21 september op Netflix verschijnt. Intrigerend!

Mensen met een fobie voor poppen kunnen maar beter even wegkijken. De Puppet Master-horrorreeks krijgt namelijk een reboot in de vorm van Puppet Master: The Littlest Reich (wát een naam ook). In de film keert de gescheiden man Edgar terug naar zijn ouderlijk huis. Hij vindt een vreemd ogende pop in de slaapkamer van wijlen zijn broer. Samen met zijn buurmeisje en een vriend gaat Edgar op reis naar een conventie om de pop te verkopen. Op die conventie wordt herdacht dat het dertig jaar geleden is dat de Toulon-moorden uit de eerste film plaats hebben gevonden. De meegenomen pop wekt vervolgens alle poppen op de conventie tot leven, met alle gevolgen van dien.

Vanaf 25 oktober draait Hunter Killer in de bioscoop. In deze film is Gerard Butler een commandant van een onderzeeër. Hij moet in de zee rondom Rusland vertoeven om daar de Russische president te redden, die is gekidnapt door een generaal. De film is gebaseerd op het boek Firing Point.

Nog een horrorfilm in deze aflevering van De Bioscoopstoel, deze keer gebaseerd op Slender Man, een legendarisch monster dat altijd net niet te zien is wanneer je over straat loopt… of misschien toch af en toe in je ooghoeken. Vier scholieren willen de legende van Slender Man ontkrachten, maar dat loopt toch net even wat anders dan verwacht.

Hugo Weaving (The Matrix, V for Vendetta, The Lord of the Rings) speelt naast Stephen Rea en James Frencheville in Black 47, een film over de Ierse hongersnood die van 1845 tot 1850 woedde. Drie jaren lang faalt de aardappeloogst, waardoor de bevolking in grote getalen uitstierf. De film komt in september in Ierland uit, en het is nog maar afwachten of we hem in Nederland in de bioscoop kunnen zien, of dat we op de verschijning van een blu-ray of een plaatsing op een streamingdienst moeten wachten.

Nu op Netflix

Vanaf morgen staat de eerste aflevering van het vierde seizoen van Better Call Saul op Netflix. De reeks wordt in de VS op AMC uitgezonden, dus aangezien het geen Netflix Original is verschijnt er elke week gewoon een nieuwe aflevering, in plaats van dat heel het seizoen in één ruk te bekijken is. De serie is een prequel op het welbekende Breaking Bad en draait om het turbulente leven van advocaat Saul Goodman.

In de wandelgangen

Doordat elke scheet die rondom IT: Chapter 2 gelaten wordt in De Bioscoopstoel verschijnt, zou je misschien denken dat ik heel erg naar dit tweede deel uitkijk. Dat klopt helemaal! Deze foto van de volwassen ‘Losers Club’ in hun rol moest ik dan ook meenemen deze week. We zien zes van de zeven losers op de foto. De zevende ontbreekt, maar mocht je het boek hebben gelezen of de originele miniserie hebben gezien, dan is dat volkomen logisch. Nog ‘even’ wachten tot 5 september 2019.

En nóg een foto, ditmaal de allereerste vanaf de set van Star Wars: Episode IX. Regisseur J.J. Abrams noemt de start van de productie van de afsluiter van de nieuwe trilogie bitterzoet, aangezien Carrie Fisher niet meer onder ons is. Wel wordt ongebruikt filmmateriaal van The Force Awakens gebruikt om haar toch nog terug te laten keren in deze film. De foto geeft verder niet veel weer, alleen zijn hoogstwaarschijnlijk de contouren van John Boyega te zien. De negende Star Wars-film in de hoofdreeks komt pas in december 2019 uit.

Hiermee sluit ik De Bioscoopstoel van deze week af. Volgende week maandag zoals gewoonlijk weer een nieuwe aflevering, vol met de laatste trailers en het meest interessante nieuws. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Better Call Saul !! Ik dacht tot kort geleden dat de serie klaar was, maar vind het niet erg dat er nog een seizoen komt. Laatste seizoen kreeg wel erg veel gelijkenissen met Breaking Bad, maar dat vind ik niet zo'n probleem.
  • @Luigi1985 Daar kijk ik ook erg naar uit en juist blij dat het nu richting Breaking Bad gaat. Anders zou volgens mij de transformatie van Jimmy naar Saul niet lekker uit de verf komen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren