1. De Bioscoopstoel #82 – The Happytime Murders en Slaughterhouse Rulez

De Bioscoopstoel #82 – The Happytime Murders en Slaughterhouse Rulez

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Ben je niet vies van wat onderbroekenlol, dan kun je vanaf donderdag The Happytime Murders in de bioscoop zien. Deze film draait om een stel poppen zoals je die kent uit The Muppets, maar dan in een zeer volwassen setting. Moorden, prostituees en klaarkomende poppen… ren jij niet gillend weg wanneer ik deze elementen opsom? Dan is onderstaande trailer bekijken alvast een fijn voorproefje.

De mythe over de Slender Man – een broodje-aapverhaal over een uitgerekt wezen dat je nét in je ooghoeken kunt zien – jaagt al decennia lang kinderen de stuipen op het lijf. Er zijn niet alleen games en korte films van gemaakt, de bioscoopfilm Slender Man – vanaf donderdag te zien – gaat hier ook over. Vier scholieren willen via een ritueel deze mythe ontkrachten. Niet geheel verrassend heeft dit het tegenovergestelde effect…

Hype

Het komische duo Simon Pegg en Nick Frost kennen we nog van de briljante Britse comedyserie Spaced. Daarna maakten ze met regisseur Edgar Wright de Cornetto-trilogie, bestaande uit Shaun of the Dead, Hot Fuzz en The World’s End. Rond Halloween is het duo eindelijk weer samen te aanschouwen in Slaughterhouse Rulez, waarin er chaos uitbreekt in een kostschool nadat een zinkgat helse monsters uit hun diepe slaap haalt.

Regisseur Peter Farrelly kennen we van komedies die hij samen met zijn broer maakte, zoals Dumb and Dumber. Zijn volgende film, Green Book, is iets serieuzer, al wordt de humor ook niet vergeten. Green Book is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, waarin uitsmijter Tony Lip (Viggo Mortensen) ingehuurd wordt door een Afro-Amerikaanse pianist (Mahershala Ali). Het duo krijgt te maken met racisme, maar leren onderweg ook veel van elkaar. De film komt eind dit jaar uit, al wordt hij in september al getoond tijdens het International Film Festival in Toronto.

Matthew Weiner, het meesterbrein achter de geniale serie Mad Men, maakt voor Amazon Prime een nieuwe serie genaamd The Romanoffs. De serie vertelt acht verschillende verhalen over mensen die zichzelf als afstammelingen van de gelijknamige Russische koninklijke familie zien. Niet alleen Mad Men-acteurs Christina Hendricks en John Slattery hebben rollen, ook Aaron Eckhart, Diane Lane en veel meer bekende gezichten komen voorbij. De eerste twee afleveringen staan vanaf 12 oktober op de streamingdienst, daarna volgt elke week een nieuwe aflevering.

Zo’n achttien jaar geleden verscheen de romantische comedy What Women Want, waarin Mel Gibson de gedachten van vrouwen kon lezen om er zo achter te komen wat ze precies van mannen wilden. De rollen zijn nu omgedraaid in What Men Want, waarin Taraji P. Henson vanwege een kopje thee met een speciaal goedje erin hoort waar mannen allemaal aan denken. Als man wens ik haar daar héél veel succes mee. De film komt in januari 2019 uit.

In de wandelgangen

Wordt Idris Elba de nieuwe James Bond? Al jaren gaan er geruchten en nu verschijnen er ook steeds meer berichten dat de makers van de filmreeks ook wel interesse hebben. De keuze zou controversieel zijn omdat het personage tot nu toe altijd door blanke mannen is geportretteerd. Tegelijkertijd hoeft dat natuurlijk helemaal geen regel te zijn en bezit Elba meer dan genoeg charisma en acteertalent om de rol met verve in te vullen.

David Robert Mitchell staat vooral bekend om zijn debuutfilm It Follows, een zeer sterke horrorfilm waarin mensen na het hebben van seks worden gevolgd door een wezen dat de gedaante van elk willekeurig mens kan aannemen… tot ze hem weer ‘doorgeven’ door seks met iemand anders te hebben. Mitchell werkt nu aan een nieuwe horrorfilm genaamd They Hear It. Hij zou het script schrijven, maar niet de regie onder handen nemen. Het idee achter They Hear It is al net zo opvallend: het zou gaan om een mysterieus wezen genaamd ‘The Sound’, dat erge gevolgen heeft voor een ieder die het hoort.

Shia LaBeouf speelt de hoofdrol in The Tax Collector, de nieuwe film van Suicide Squad-regisseur David Ayer. Het tweetal werkte al eerder samen aan de oorlogsfilm Fury. Hoewel er nog weinig bekend is over de nieuwe film, gaat LaBeouf overduidelijk een ruig uitziend personage invullen. Ayer toonde de eerste foto van LaBeouf in zijn rol op Twitter. De film moet ergens volgend jaar verschijnen, aangezien de opnames nog maar net zijn begonnen.

Ondanks teleurgestelde reacties van de cast, blijft Disney bij zijn standpunt: James Gunn mag niet terugkeren als regisseur voor Guardians of the Galaxy Vol. 3. Een krappe maand geleden werd hij ontslagen nadat tweets uit 2010 waarin hij grappen maakt over o.a. pedofilie weer naar boven kwamen drijven. Hoewel er in 2010 nog ietwat anders naar dit soort grappen werd gekeken in vergelijking met nu, was Disney genoodzaakt de regisseur van de langverwachte Marvel-film te halen. Er zou afgelopen dinsdag een laatste gesprek hebben plaatsgevonden tussen Gunn en Disney, en daaruit zou zijn gebleken dat, reacties van fans en acteurs ten spijt, hij niet terug mag keren als regisseur. Een bittere pil, maar in de wandelgangen wordt er al gepraat over veel interesse vanuit Warner Bros. en DC voor Gunn.

En daarmee sluit ik De Bioscoopstoel van deze week af. Zoals gewoonlijk kun je volgende maandag weer een nieuwe aflevering verwachten, weer vol met trailers en nieuws. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren