1. De Bioscoopstoel #83 – BlacKkKlansman, Suspiria en gedoe rondom James Bond

De Bioscoopstoel #83 – BlacKkKlansman, Suspiria en gedoe rondom James Bond

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Wat in eerste instantie een concept voor een ramp van een film leek, blijkt nu bij iedereen enorm in de smaak te vallen: BlacKkKlansman schijnt een geweldige film te zijn. De nieuwe misdaadcomedy van Spike Lee draait om de allereerste Afrikaans-Amerikaanse detective, die voor de Colorado Springs Police Department werkt. Hij wil infiltreren bij de racistische Ku Klux Klan, maar kan dat vanwege zijn afkomst niet zelf doen. Daarom werkt hij samen met zijn collega Flip Zimmerman (Adam Driver). Gebaseerd op een waargebeurd verhaal! De film was al in beperkte zalen te zien, maar draait vanaf donderdag in heel het land in de bioscopen.

Nicolas Cage heeft in heel wat slechte films gespeeld om maar zijn brood te kunnen verdienen, maar hij schittert vaak genoeg ook in films waarin hij lekker raar kan doen. Looking Glass, dat vanaf donderdag in de bioscoop draait, valt hopelijk in die laatste categorie. Cage speelt Ray, die samen met Maggie na een moeilijke periode een nieuw leven wil beginnen door een motel in de woestijn te kopen. Ray ontdekt echter een doorkijkspiegel waarmee hij kan gluren naar een motelkamer waar wel heel bizarre dingen gebeuren…

Hype

Na zijn succesvolle film Call Me By Your Name werkt regisseur Luca Guadagnino nu aan Amazon Studios-film Suspiria. De horrorfilm heeft nu een nieuwe trailer gekregen die lekker vaag aanvoelt. De remake van de bekende horrorfilm uit de jaren 70 draait om een balletschool waar zich vreemde praktijken afspelen. Rollen zijn onder andere weggelegd voor Dakota Johnson, Tilda Swinton en Chloe Grace Moretz. De film komt in november uit in de VS, een Nederlandse release is nog niet aangekondigd.

Vorige week stond hij al op InsideGamer, maar mocht je hem gemist hebben dan is hier alsnog de teaser van het langverwachte vierde seizoen van Rick and Morty. Inclusief een prachtige animestijl! Het is nog niet bekend wanneer we eindelijk weer kunnen genieten van de ietwat sarcastisch ingevulde avonturen van het onwaarschijnlijke duo, maar duidelijk is dat er al tientallen afleveringen zijn goedgekeurd, dus we krijgen voorlopig geen tekort aan nieuw materiaal. Wubba lubba dub dub!

Eind september verschijnt de film King Lear , gebaseerd op het toneelstuk van Shakespeare, exclusief op Amazon Prime, met niemand minder dan sir Anthony Hopkins in de hoofdrol. De film plaatst het bekende verhaal in de modern tijd, waarin de oude koning samen met zijn dochters (Emma Thompson, Emily Watson en Florence Pugh) regeert.

We gaan van de ene naar de andere streamingdienst: vanaf 7 september is namelijk het tweede seizoen van Marvels Iron Fist op Netflix te zien. Het eerste seizoen is de minst bejubelde serie van de Netflix Marvel-series, maar wellicht weet dit tweede seizoen rondom Danny Rand veel goed te maken. In seizoen 2 is te zien hoe Rand omgaat met zijn leven als Immortal Iron Fist. Hij komt een oude vriend, Davos, tegen, die zijn eigen gloeiende vuist heeft.

We blijven nog even bij Netflix, want de eerste trailer van de Originals-film Outlaw King is uitgebracht. Deze historische film over de oorlog om de Schotse onafhankelijkheid draait helemaal om Robert the Bruce, de koning van Schotland, gespeeld door Chris Pine. In de regiestoel zit Hell of High Water-regisseur David MacKenzie. De film komt op 9 november op Netflix uit.

Vooruit dan, nog één Netflix Original-film in de vorm van Hold the Dark, die op 28 september online verschijnt. Jeffrey Wright (Westworld) reist af naar Alaska nadat een kind door wolven is meegenomen. Hij moet onderzoeken wat er is gebeurd en de wolven in kwestie vinden. Dat levert, afgaande op de trailer, in ieder geval een hoop indrukwekkende beelden van de besneeuwde wildernis op.

Even wat luchtigers: Kevin Hart moet in Night School na het verliezen van zijn werk naar de avondschool om zichzelf opnieuw op te leiden. Hij heeft echter een leerprobleem, en de excentrieke klas en absurd strenge docente helpen ook niet echt. De film verschijnt in Nederland op 18 oktober in de bioscoop.

Nu op Netflix

Vanaf aanstaande vrijdag is het tweede seizoen van Ozark op Netflix te zien. Het eerste seizoen van de misdaadserie is verrassend spannend, ondanks gelijkenissen met Breaking Bad. De serie draait om de familie Byrde, die moet verhuizen naar de Ozarks in de Verenigde Staten nadat vader Marty een drugskartel heeft geholpen met het witwassen van geld. In de serie krijg je een verrassend sterke blik in de leefwereld van de gezinsleden en ook de setting zorgt voor een unieke sfeer. Laat vrijdag dus maar snel komen!

In de wandelgangen

Het is een zooitje rondom de James Bond-franchise. Er gingen geruchten dat Idris Elba na Daniel Craig de rol van de Britse geheim agent over zou nemen, maar tegen Good Morning Britain is de acteur heel stellig in het feit dat dit grote onzin is. Dat kun je in het filmpje hieronder zien. Hoewel dit ook kan betekenen dat Elba gewoon goed zijn mond houdt, zijn er ergere dingen aan de hand binnen de franchise. Zo zou Danny Boyle (Trainspotting, Slumdog Millionaire) de 25e Bond-film regisseren, maar is hij inmiddels moeten opstappen vanwege ‘creatieve meningsverschillen’. Onder andere Edgar Wright (de Cornetto-trilogie, Baby Driver) zou in de running zijn om de regie over te nemen. Daarnaast had de nieuwe Bond-film in 2019 uit moeten komen, maar gaat dat jaar niet meer gehaald worden. Als dat maar goed komt…

Persoonlijk ben ik erg blij met het volgende nieuws. Netflix heeft namelijk de Originals-serie Glow verlengt voor een derde seizoen, en laat dat wat mij betreft nu net een van de beste series op de streamingdienst zijn. De serie is losjes gebaseerd op Gorgeous Ladies of Wrestling, een worstelserie die in de jaren 80 op televisie te zien was, en heeft onder andere Alison Brie en Betty Gilpin in de hoofdrol. Vooral Marc Marons rol als de coke snuivende, sarcastische regisseur van de show is erg sterk. Nog even wachten op de lente van 2019 dus.

En dan nog dit

Honest Trailers, waarin films van wel érg eerlijke trailers worden voorzien, is inmiddels een bekend gegeven op YouTube. Voor de Honest Trailer van Deadpool 2 komt Ryan Reynolds, oftewel de superheld zelf, echter ook even aanschuiven…

Dat was hem weer voor deze week. Volgende week maandag heb ik weer een nieuwe stapel film- en serienieuwjes en -trailers voor je in petto. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Die trailer van Suspiria is zo goed man………wat een sfeer. Het origineel heb ik nooit zo kunnen waarderen maar deze kijk ik echt naar uit. De cast is perfect, vooral de keuze voor Tilda Swinton. De film heeft een lengte van 152 minuten……..bring it on.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren