1. De Bioscoopstoel #86 – The Ballad of Buster Scruggs en The Beach Bum

De Bioscoopstoel #86 – The Ballad of Buster Scruggs en The Beach Bum

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Vanaf donderdag is The Children Act in de bioscoop te zien, een film gebaseerd op het gelijknamige boek van Ian McEwan. Hierin volgen we Fiona (Emma Thompson), een rechter gespecialiseerd in familierecht die haar werk probeert te doen terwijl haar huwelijk met Jack (Stanley Tucci) uit elkaar valt. Er komt nog meer druk op haar leven te staan wanneer ze te horen krijgt dat de zeventienjarige Adam leukemie heeft en zich niet laat behandelen vanwege zijn geloof als Jehova’s getuige. Kan ze de wet gebruiken om de jongen te genezen, of moet ze hem zijn eigen keuzes laten maken?

Hype

Eindelijk een nieuwe film van de gebroeders Coen! Je kent ze misschien wel van topfilms als The Big Lebowski, Fargo, O Brother, Where Art Thou? en No Country For Old Men, en hun nieuwe film The Ballad of Buster Scruggs komt exclusief op Netflix. Het zou eerst een serie worden, maar uiteindelijk is er toch gekozen voor een film. De western moet uit zes ‘delen’ bestaan, losse verhalen over de ontdekking van Amerika. De Coen-broeders zijn geen vreemden in het genre, want eerder maakten ze al de western True Grit. Onder andere James Franco, Liam Neeson en Tom Waits hebben rollen in The Ballad of Buster Scruggs. De film staat vanaf 16 november op Netflix.

Er wordt veel verwacht van Paul Dano’s regiedebuut Wildlife, dat eerder dit jaar al op positieve reacties kon rekenen tijdens het Sundance Film Festival. In de film verhuist de familie Brinson naar Great Falls, Montana, waar de vader van het gezin een carrière als golfleraar wil starten. Hij verliest echter zijn baan en het huwelijk met zijn vrouw staat ook op instorten. Met rollen voor Jake Gyllenhaal en Carey Mulligan. De film komt op 10 januari 2019 in Nederland uit.

Niet iedereen kan de tegen het psychedelische aanhikkende films van Harmony Korine (Spring Breakers, Kids) waarderen, maar één ding is zeker: zijn nieuwe film The Beach Bum lijkt gemáákt voor Matthew McConaughey. In de film speelt hij de rol van Moondog, een luie kerel die aan het strand leeft en in de meest bizarre situaties beland. The Beach Bum komt volgend jaar maart uit.

Tijd voor een snufje games in De Bioscoopstoel: er is namelijk een documentaire in de maak over regisseur Uwe Boll. Hij staat vooral bekend om zijn kritisch met de grond gelijk gemaakte gameverfilmingen als Postal, Far Cry en Bloodrayne, maar ook om zijn temperamentvolle karakter. Zo daagde hij ooit eens filmcritici die zijn films van negatieve kritiek hadden voorzien uit om met hem in de boksring te stappen . De documentaire rondom hem heet Fuck You All: The Uwe Boll Story.

Daredevil wordt nog altijd gezien als een van de beste Marvel Netflix-series. Het derde seizoen heeft nog geen releasedatum, maar er is nu een korte clip uitgebracht waarin we Matt Murdock allesbehalve vrolijk zien zijn. Natuurlijk keert Wilson Fisk, oftewel Kingpin, ook weer terug.

AMC heeft een extra lange trailer uitgebracht van het negende seizoen van The Walking Dead, dat op 8 oktober begint. Het seizoen speelt zich zo’n achttien maanden na de oorlog met de Saviors af. Terwijl Negan in de bak zit, proberen Rick en zijn kameraden Alexandria, Hilltop en de andere gemeenschappen weer op te bouwen.

Eerder dit jaar schreef ik al over The Romanoffs, de nieuwe serie van Mad Men-bedenker Matthew Weinier die op 12 oktober op Amazon Prime Video begint. De serie toont in elke aflevering een andere persoon die zegt af te stammen van de Russische Romanoff-familie. Daarbij krijgen we genoeg acteertalent te zien, van Aaron Eckhart, Isabelle Huppert en John Slattery tot Christina Hendricks. Hieronder is de nieuwe trailer te zien.

Ken je die comedyserie Sabrina the Teenage Witch nog uit de jaren 90? Netflix lanceert op 26 oktober het eerste seizoen van een eigen interpretatie van de serie, gebaseerd op de vrij recente comics, genaamd Chilling Adventures of Sabrina. Het lijkt een stuk minder grappig te worden dan die comedyserie… maar wel spannender! De eerste teaser ziet er al veelbelovend uit.

Nu op Netflix

Vanaf aanstaande vrijdag kun je eindelijk Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi op Netflix zien. De meningen over dit tweede deel in de nieuwste Star Wars-trilogie lopen behoorlijk uiteen, dus mocht je hem nog niet hebben gezien, dan kun je straks je eigen oordeel vellen. Persoonlijk vind ik de film een behoorlijk frisse wind na het toch wat voorspelbare Episode VII.

In de wandelgangen

Het stond vorige week al in een apart nieuwtje op InsideGamer, maar voorlopig zien we Henry Cavill niet meer als Superman. Hij zou eerst nog opdraven in de aankomende DC-film Shazam!, maar had daar geen tijd voor. Nu heeft Warner Bros. voorlopig geen Superman-film meer in de planning. Wel komt er een jongere versie van Superman voor in het aankomende Supergirl, maar die wordt door een tiener gespeeld. Het zou dus weleens het einde van Cavill als Superman kunnen betekenen. Natuurlijk zien we hem in actie als Geralt of Rivia in de aankomende Netflix-serie gebaseerd op The Witcher, maar dat laat nog eventjes op zich wachten.

Henry Cavill

Dat was De Bioscoopstoel voor deze week. Zoals je gewend bent staat aankomende maandag weer een verse editie voor je klaar met de laatste trailers en nieuwtjes. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren