1. De Bioscoopstoel #87 – Apostle, Captain Marvel en James Bond 25

De Bioscoopstoel #87 – Apostle, Captain Marvel en James Bond 25

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Vanaf donderdag draait The House With a Clock in its Walls in de bioscoop. In deze jeugdfilm gaat de tienjarige Lewis bij zijn oom wonen. Die leeft in een oud huis met een tikkend hart. Wanneer hij per abuis de doden tot leven roept, worden het huis en het nabijgelegen stadje geteisterd door allerlei heksen en andere wezens. De film heeft onder andere Cate Blanchett en Jack Black in de hoofdrollen.

Hype

De nieuwe film van The Raid-regisseur Gareth Evans heet Apostle en verschijnt op 12 oktober meteen op Netflix. De thriller draait om Thomas Richardson, die in 1905 naar een eiland nabij Londen afreist om erachter te komen dat zijn zus in een bizarre sekte zit. Niet zo actievol als The Raid en het vervolg dus, maar wel intrigerend.

De allereerste trailer van Captain Marvel verscheen afgelopen week al op InsideGamer, maar hij mag natuurlijk niet ontbreken in De Bioscoopstoel. Deze nieuwe Marvel Cinematic Universe-film speelt zich af in de jaren 90 en dus vóór de meeste andere MCU-films. Een intergalactische oorlog komt angstvallig dichtbij de aarde en de mysterieuze Brie Larson zou weleens de redder kunnen zijn die de aarde zoekt… of toch niet, want welke held slaat nou een omaatje? Captain Marvel komt op 6 maart 2019 uit.

Ondanks de stijlvolle actie van John Wick lijkt Keanu Reeves toch een voorliefde te hebben voor sciencefiction. Zijn nieuwe film Replicas moet ergens eind dit jaar in de zalen draaien. Reeves is daarin neurowetenschapper William Foster. Terwijl hij bezig is met het overzetten van het menselijk bewustzijn naar een computer, komt zijn familie om het leven. Tja, het zou maar een saaie film zijn als dát niet de aanleiding is om te trachten zijn familie via de computer weer tot leven te wekken. Vreemd genoeg had de film al een jaar geleden uit moeten komen, maar eind dit jaar lijkt het toch echt te gebeuren.

Ook de trailer en releasedatum van Daredevil seizoen 3 stond al op IG vorige week. Mocht je het hebben gemist: het seizoen is vanaf 19 oktober te zien op Netflix. Wat mij betreft is Daredevil nog altijd de beste Netflix Marvel-serie die er is, dus ik heb er wel zin in!

Rupert Wyatt (Rise of the Planet of the Apes) maakt de postapocalyptische thriller Captive State, waarin de aarde is overgenomen door aliens. De mensheid probeert al jaren te ontsnappen, maar slaagt daar tot nu toe niet in. De trailer biedt een opvallend rauwe en realistische setting voor de plot. Bekende acteurs als John Goodman en Ashton Sanders hebben rollen. De film komt in maart 2019 uit in de VS, een Nederlandse releasedatum is nog niet aangekondigd.

Wijlen actiester Charles Bronson stond vooral bekend om de Death Wish-films, waarin hij na de moord op zijn vrouw en de verkrachting van zijn dochter het heft in eigen handen neemt en op bloedige wijze misdadigers berecht. Dead Kiss heeft een soortgelijk verhaal, maar de hoofdrol wordt vertolkt door een lookalike van Charles Bronson, genaamd Robert Kovacs. Een marketingstunt is het zeker, maar echt smaakvol geenszins… of zou deze actiefilm de legende van Bronson toch eer aan doen? De film komt in oktober meteen op blu-ray en dvd uit.

Later dit jaar kunnen we de sciencefictionfilm Prospect in de bioscoop verwachten. Een tienermeisje en haar vader belanden in een gevaarlijke jungle op een maan in een ander sterrenstelsel, om daar edelstenen te verzamelen. Met onder andere Pedro Pascal (Game of Thrones, Narcos) en Sophie Thatcher.

De filmklassieker Mary Poppins krijgt een vervolg va in de vorm van Mary Poppins Returns. Zoals de naam al aangeeft keert de vliegende kinderjuffrouw terug, ditmaal gespeeld door Emily Blunt. Ook Meryl Streep en Colin Firth hebben rollen. Of de muziek en de scènes net zo iconisch worden als die uit het origineel uit 1964 valt te bezien, maar onderstaande trailer lijkt in ieder geval de juiste sfeer neer te zetten. Vanaf 25 december in de bioscoop te zien.

Over klassiekers gesproken: het komedieduo ‘De dikke en de dunne’ (oftewel Laurel en Hardy) komt weer naar het witte doek. Althans, een vertolking van hen. De Biopic Stan & Ollie richt zich op de bekende komieken, waarbij Steve Coogan en John C. Reilly in de titelrollen kruipen. Hierin krijgen we te zien hoe het duo begon, beroemd werd en de laatste jaren van hun carrière ervoer. Ergens in januari kunnen de film waarschijnlijk in de Nederlandse zalen verwachten.

De tweede trailer van Beautiful Boy, een film die overduidelijk op een Oscar uit is, is uitgebracht. Na Foxcatcher heeft Steve Carell wederom een serieuze hoofdrol te pakken in deze film van de Vlaamse regisseur Felix van Groeningen. Carell probeert de band met zijn zoon aan te sterken na een turbulent verleden. De film komt in oktober al in de VS uit, maar in Nederland moeten we waarschijnlijk tot volgend jaar wachten.

Mike Flanagan (Gerald’s Game) maakt voor Netflix een horrorserie bestaande uit tien afleveringen, gebaseerd op het klassieke horrorverhaal The Haunting of Hill House uit 1959. Het boek is in 1963 en 1999 al verfilmd als The Haunting, en draait om vier vreemdelingen die overnachten in een spookachtig huis. Ook onze eigen Michiel Huisman heeft een rol te pakken in deze show die vanaf 12 oktober – ruim op tijd voor Halloween – op Netflix te zien is.

In de wandelgangen

We weten al een tijdje dat er een film komt waarin het ontstaan van de Joker wordt uitgebeeld en dat Joaquin Phoenix (Signs, Gladiator, Her) de rol van de DC-schurk op zich neemt. De excentrieke acteur is nu voor het eerst in zijn nieuwe rol te zien in het onderstaande filmpje en dat ziet er best goed uit. De film gaat ‘Joker’ heten en speelt zich af in de jaren 80. Kijkers krijgen te zien hoe een ogenschijnlijk normale man langzaam maar zeker verandert in de slechterik waar we allemaal van houden. Zou het de beste vertolking van de Joker worden sinds het spectaculaire acteerwerk van wijlen Heath Ledger in The Dark Knight? Daar moeten we nog even geduld voor hebben, want de film komt pas op 4 oktober 2019 uit.

Child's Play, de horrorfilmreeks met de moordende pop in de hoofdrol, krijgt een reboot. Hieronder is de eerste afbeelding te zien van de nieuwe versie van Chucky, de pop in kwestie. De opnames zijn net gestart en de film moet ergens in 2019 in de bioscoop verschijnen. Na IT lijkt het dat we overladen worden met horrorremakes!

Nadat Danny Boyle opstapte, leek de toekomst van de 25ste James Bond-film even onzeker, maar de producenten van de franchise hebben Cary Joji Fukunaga nu gestrikt. Hij maakte veel indruk met het eerste seizoen van True Detective en de Netflix-film Beasts of No Nation, dus wellicht weet hij nieuw leven te blazen in de inmiddels toch wat stoffige franchise. De opnames gaan in maart volgend jaar van start en op 14 februari 2020 moet de film al in de bioscoop verschijnen.

Nu op Netflix

Over Fukunaga gesproken (zie de alinea hierboven), zijn nieuwe serie Maniac staat sinds vorige week op Netflix. Hierin onderwerpt Justin Theroux (The Leftovers) Jonah Holl en Emma Stone (die eerder al samen in Superbad zaten) aan een mysterieus experiment, wat artistieke beelden oplevert die doen denken aan films als Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Zeker even checken dus.

Even aandacht voor een klassieke film die sinds kort op Netflix staat. Je kunt op de streamingservice nu namelijk The Breakfast Club zien. Dit is één van dé films uit de jaren 80 die de zeitgeist onder jongeren toentertijd perfect uitbeeldt. Vijf scholieren moeten op een zaterdag terugkomen op school als straf. Hoewel ze enorm van elkaar verschillen, leren ze ook veel van elkaar. Inclusief dat iconische Simple Minds-nummer. Mocht je opgegroeid zijn in de jaren 80, dan is dit een heerlijk nostalgische trip!

Tot zover weer het laatste film- en serienieuws. Komende maandag is er zoals je gewend bent weer een nieuwe aflevering van De Bioscoopstoel. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren