1. De Bioscoopstoel #90 – First Man, Pet Sematary en Aladdin

De Bioscoopstoel #90 – First Man, Pet Sematary en Aladdin

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Neil Armstrong behoeft eigenlijk geen introductie, maar voor de enkeling die niet weet wat deze Amerikaan bereikt heeft: hij was de eerste man op de maan. Voordat hij in 1969 op die kale rots landde, voerde hij echter al missies uit in een gevechtsvliegtuig en testte hij experimentele vliegtuigen. Zo kwam hij bij NASA terecht en zou hij uiteindelijk aan het roer staan van de Apollo 11-missie. Genoeg materiaal voor een biopic dus, en dat is precies wat First Man, met Ryan Gosling in de hoofdrol, is. Vanaf donderdag in de bioscoop.

Mark Wahlberg is een CIA-agent die in Indonesië een informant veilig moet zien te houden. Deze informant moet 22 mijlen afleggen om van de binnenstad naar het vliegtuig te geraken. De naam van de film is dan ook 22 Miles. Ook deze actiethriller draait vanaf donderdag in de zalen.

Hype

Het succes van IT heeft de weg geplaveid voor een hoop nieuwe verfilmingen van klassieke verhalen van ‘de meester van de spanning’, Stephen King. Pet Sematary is het nieuwste project, gebaseerd op een boek uit 1983 waar eerder al films op gebaseerd zijn. De eerste trailer is in ieder geval al veelbelovend. In de film verhuist Dr. Louis Creed samen met zijn gezin naar het platteland van Maine. Een mysterieuze begraafplaats daar zorgt voor vreemde gebeurtenissen in het leven van het gezin. De altijd fijn acterende John Lithgow (Third Rock from the Sun, Dexter, The Crown) heeft een rol te pakken. Pet Sematary komt op 4 april 2019 uit in de bioscoop.

Peter Jackson (The Lord of the Rings, The Frighteners) pakt het weer een bijzonder episch aan, zo lijkt de nieuwe trailer van zijn aankomende film Mortal Engines te tonen. De in december te verschijnen film draait om een postapocalyptische wereld waarin mensen wonen in gigantische steden die zich voortbewegen over onze planeet. Kleine steden worden daarbij geannexeerd. Dat levert in ieder geval een hoop mooie plaatjes op. Jackson treedt in dit geval overigens als producent op, niet als regisseur. Die rol is weggelegd voor Christian Rivers, die al sinds Braindead (1992) met Jackson werkt.

Het eerste seizoen van Star Trek: Discovery viel bij fans een stuk beter in de smaak dan de film-reboots. Het tweede seizoen komt in januari uit, hopelijk net als het eerste meteen op Netflix. De eerste trailer is onlangs op New York Comic Con getoond en heeft in ieder geval Ethan Peck als de beroemde Spock… met baard!

De ‘comeback king’ van Hollywood is zonder twijfel John Travolta. Zo hoor je jaren niets over hem, zo heeft hij weer een nieuwe filmrol te pakken. Of zijn nieuwe film Speed Kills zijn carrière een boost geeft valt nog te bezien, maar ik kan niet ontkennen dat het leuk is hem weer eens in actie te zien. Misdaaddrama Speed Kills is gebaseerd op echte gebeurtenissen. Travolta is Ben Aronoff, een multimiljonair die er naast zijn luxueuze levensstijl ook duistere praktijken op nahoudt: hij smokkelt drugs. Combineer dat met een jaren 80-setting en je hebt een typisch sfeertje te pakken. Opvallend is dat de film, die ergens eind dit jaar of begin volgend jaar in Nederland op dvd en blu-ray uitkomt, ook gedeeltelijk in vr is opgenomen.

Zeg je zombies en de Tweede Wereldoorlog, dan zeg je Call of Duty. Maar steeds meer films gebruiken deze combinatie ook als uitgangspunt. Na Iron Sky en Dead Snow is het de beurt aan Overlord, de nieuwe film van J.J. Abrams die volgens hem zich écht niet afspeelt in het Cloverfield-universum. De film wordt door genrefans in ieder geval al bejubeld en onderstaande trailer raakt ook de juiste snaar. Vanaf 8 november in de bioscoop.

Ralph Breaks the Internet, het vervolg op Wreck-It Ralph, heeft een paar weken geleden al een nieuwe trailer gehad, maar nu is er wéér een uitgekomen. De animatiefilm lijkt weer bol te staan van verwijzingen naar moderne cultuur, films en games. Eind november te zien!

Disney maakt tegenwoordig regelmatig liveactionfilms van zijn bekendste animatiefilms. Zo komen in 2019 films gebaseerd op Dumbo en The Lion King respectievelijk in maart en juli uit. Het wordt voor Disney-fans genieten volgend jaar, want op 23 mei staat ook een liveactionversie van Aladdin op stapel. De geest uit de lamp die Aladdin helpt bij al zijn wensen, wordt gespeeld door Will Smith. Hieronder zijn de eerste teaser trailer en de poster van de film te zien.

Aladdin

In de wandelgangen

Er gingen eerder al geruchten dat niemand minder dan David Fincher (Fight Club, Seven, The Social Network) een vervolg op World War Z maakt. Het werd daarna vrij stil rondom dit gerucht, maar in een interview met Variety laten de producenten van World War Z 2 weten dat de film in juni 2019 geschoten gaat worden en dat David Fincher toch echt de regie op zich neemt. Ook Brad Pitt, die de hoofdrol in de eerste film vertolkt, keert terug. Een zombiefilm van Fincher, ik ben benieuwd hoe dat gaat uitpakken…

Rambo keert weer terug! De vijfde film in de langlopende franchise heeft wederom Sylvester Stallone in de hoofdrol. In plaats van zijn jungleoutfit draagt hij, zo is op de eerste foto te zien, nu een cowboypak. De film gaat Rambo 5: Last Blood heten en waarschijnlijk sluit de film deze serie dus af. Last Blood wordt op moment van schrijven geschoten en verschijnt ergens volgend jaar.

Rambo 5

Je kon het vorige week al op InsideGamer lezen, maar mocht je het gemist hebben: James Gunn maakt mogelijk een nieuwe Suicide Squad-film voor DC en Warner Bros. De regisseur werd ontslagen bij Disney omdat wat oude tweets met ongepaste ‘grappen’ opdoken. Eerder maakte hij de Guardians of the Galaxy-films, onderdeel van het Marvel Cinematic Universe. Maar nu lijkt het er dus op dat hij verder kan werken bij concurrent DC. Gunn zou echter niet een direct vervolg op de eerste Suicide Squad willen maken, maar er echt zijn eigen draai aan willen geven.

James Gunn

Tot zover weer het laatste film- en serienieuws. Tot volgende maandag, dan ben ik er weer met een nieuwe Bioscoopstoel!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren