1. De Bioscoopstoel #91 – The Girl in the Spider’s Web, Glass en Watchmen

De Bioscoopstoel #91 – The Girl in the Spider’s Web, Glass en Watchmen

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

David Fincher maakte met The Girl with the Dragon Tattoo een alleraardigste Amerikaanse versie van de Milennium-films, die weer gebaseerd zijn op de gelijknamige boeken. The Girl in the Spider’s Web is een vervolg en tegelijk een soort reboot, aangezien het met compleet nieuwe acteurs en een andere regisseur is gemaakt. Computerhacker Lisbeth Salander en journalist Mikael Blomkvist raken weer verstrikt in een web van cybercriminaliteit en spionnen. Vanaf donderdag in de bioscoop.

Vanaf donderdag is ook Hunter Killer met Gerard Butler en Gary Oldman in de bios te zien. Een Navy SEAL en een commandant van een onderzeeër moeten samenwerken om de Russische president te redden. Dat levert een spannende film in het diepe water op.

De westerncomedy The Sister Brothers komt deze week ook uit. Hierin zijn Joaquin Phoenix en John C. Reilly broers die samen een bandiet moeten opsporen. Persoonlijk kan ik westerns waarderen en een luchtigere variant is zeker niet ongewenst.

Hype

Unbreakable was een verrassende film over superhelden in deze moderne tijd. De film kwam uit toen de hype rondom regisseur M. Night Shyamalan nog op zijn hoogst was, maar sindsdien heeft hij met enkele draken van films eigenhandig zijn populariteit om zeep geholpen. Met het paar jaar geleden verschenen Split maakte hij een sterke comeback. Verrassend genoeg speelde deze film zich af in hetzelfde universum als Unbreakable, en het aankomende Glass moet deze films nog dichter bij elkaar brengen: het is immers een vervolg op beide films. Acteurs als Bruce Willis, Samuel L. Jackson en James McAvoy keren dan ook terug. Vanaf 17 januari te zien.

De Britse film The Kid Who Would Be King van Attack the Block-regisseur Joe Cornish draait om Alexander Elliot, een jongen die het legendarische zwaard Excalibur van King Arthur vindt. Wanneer hij het zwaard oppakt zet hij een ongelooflijke kettingreactie in gang die de wereld voor goed verandert. De film komt in februari 2019 in Groot-Brittannië uit, een Nederlandse releasedatum is er nog niet.

Love him or hate him: de meningen over Damon Lindelof lopen nogal uiteen. Persoonlijk vind ik de series Lost en vooral The Leftovers erg goed, en ik kijk dan ook uit naar zijn nieuwe serie voor HBO, gebaseerd op de populaire Watchmen-graphic novel. In plaats van het verhaal uit dat boek te verfilmen, vertelt de serie een eigen verhaal. De opnames zijn inmiddels al een tijdje bezig en Lindelof deelde een bewegende foto van de set op zijn Instagram. De serie moet ergens in 2019 beginnen, al is een precieze datum nog niet bekend.

Eigenlijk had de trailer voor Londen Fields al lang uit moeten komen, maar actrice Amber Heard en regisseur Mathew Cullen zaten in een langdurig conflict. Nu dat is opgelost via een regeling is eindelijk de eerste trailer uit. London Fields is gebaseerd op de gelijknamige graphic novel van Martin Amis en speelt zich af in de nabije toekomst. Amber Heard ziet in een visioen dat ze wordt vermoord en ze twijfelt tussen drie mogelijke daders, waaronder Billy Bob Thornton. London Fields komt deze maand nog uit in de Verenigde Staten, maar het is niet bekend of de film ook in Nederland gaat draaien.

Sam Rockwell weet hoe je een racist moet spelen. Sterker nog, hij viel in de prijzen voor zijn rol als redneck-politieagent in Three Billboards Outside Ebbing, Missouri. In The Best of Enemies speelt hij een lid van de Ku Klux Klan die in een politieke strijd verwikkeld raakt met een Afro-Amerikaanse vrouw (gespeeld door Taraji P. Henson). Dit omdat aan het begin van de jaren 70 een school in North Carolina besluit dat zowel blanke als zwarte kinderen welkom zijn. The Best of Enemies komt in april 2019 uit.

Penoza-regisseur Diederik van Rooijen maakt een Amerikaanse horrorfilm genaamd The Possession of Hannah Grace. Shay Mitchell (Pretty Little Liars) speelt een politieagent die net afgekickt is. Om haar leven weer op de rit te krijgen gaat ze werken in de nachtdienst van een lijkenhuis. Als dat geen recept is voor een horrorfilm, weet ik het ook niet meer. De film komt op 29 november in Nederland uit.

Nicole Kidman lijkt helemaal op te gaan in haar rol in het aankomende Destroyer. Daarin speelt ze LAPD-detective Erin Bell, die eerder in haar carrière undercover ging bij een cultus in de woestijn van Californië. Jaren later komt ze op het spoor van de leider van de sekte en probeert ze hem te pakken te krijgen. In de Verenigde Staten draait Destroyer al in december in de zalen, wij moeten wachten tot eind januari.

In de wandelgangen

Netflix gaat lekker: het afgelopen kwartaal kwamen er bijna zeven miljoen nieuwe leden bij. Dat is uitgerekend 53 nieuwe leden per minuut. Het bedrijf zelf had een dergelijke sterke groei ook niet verwacht – het rekende op zo’n vijf miljoen nieuwe leden. Vooral in Azië stijgt het aantal Netflix-gebruikers sneller dan verwacht. Ondanks dat blijft het bedrijf maar geld over de balk gooien om eigen content te creëren. Zo wordt er dit jaar in totaal zo’n acht miljard dollar uitgegeven. Benieuwd hoe lang dat goed blijft gaan!

Netflix

Twee series waar Netlfix in ieder geval geen geld meer aan uit hoeft te geven, zijn Iron Fist en Luke Cage. De Marvel-series hebben beiden twee seizoenen gehad en zijn nu geannuleerd. Beide series hadden een relatief zwak eerste seizoen, maar vielen met hun tweede seizoen een stuk beter in de smaak. Toch mag dat niet baten. Voor zover bekend gaan Daredevil (waar net een nieuw seizoen van is verschenen op Netflix) en Jessica Jones (waar een derde seizoen voor in de maak is) wel gewoon door.

Niets minder dan respect voor acteur Chow Yun-Fat. De 63-jarige acteur, bekend van films als Hard Boiled, wil zijn complete vermogen weggeven aan goede doelen. Het gaat om omgerekend zo’n 715 miljoen Amerikaanse dollars. In een eerder interview liet de acteur al weten met zo’n 100 dollar per maand rond te komen. Hij koopt geen merkkleding en rijdt veel in het openbaar vervoer, en heeft zeventien jaar dezelfde Nokia-telefoon gehad. Hoe dan ook is het doel van Yun-Fat enorm nobel.

Sherlock-showrunners Steven Moffat en Mark Gatiss werken samen aan een serie gebaseerd op het populaire horrorpersonage Dracula. Nu is bekend dat de serie, anders dan Sherlock, zich niet in de moderne tijd afspeelt, maar ‘gewoon’ in Transylvania in 1897. Er zijn op dit moment drie episodes in de maak die net als de afleveringen in Sherlock een filmlengte krijgen. In het Verenigd Koninkrijk wordt de serie uitgezonden door de BBC, daarbuiten is Dracula op Netflix te zien. Nu is het nog wachten op een zenddatum.

Tot zover het laatste film- en serienieuws. Volgende week maandag heb ik zoals je gewend bent weer een verse lading trailers en nieuwtjes voor je. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Altijd leuk om te lezen Michiel. Ik word er weer helemaal enthousiast van :-)
  • Jessica Jones loopt alleen nog maar door omdat het een vrouwelijke hoofdrolspeler heeft. Seizoen 1 was best tof (alleen door killgrave) maar seizoen 2 was toch helemaal niks. Ik ben er niet doorheen gekomen in ieder geval.
  • Mooi stukje over Chow Yun-Fat. Zouden meer moeten doen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren