1. De Bioscoopstoel #92 – Bohemian Rhapsody, Bird Box en Vox Lux

De Bioscoopstoel #92 – Bohemian Rhapsody, Bird Box en Vox Lux

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Queen-fans wachten er al maanden op: de release van Bohemian Rhapsody, de biopic rondom de befaamde band en frontman Freddy Mercury, weergaloos vertolkt door Mr. Robot-acteur Rami Malek. Vanaf donderdag draait de film daadwerkelijk in de Nederlandse zalen. De film toont de weg naar de top van Queen en hun beroemde Live Aid-optreden in 1985.

Ook vanaf donderdag te zien is Halloween, dat alle voorgaande vervolgen negeert en een direct vervolg is op de originele film. Michael Myers keert terug om nogmaals het leven van Laurie Strode zuur te maken. In de VS trekt de film volle zalen. In Nederland is de gelijknamige feestdag net voorbij wanneer de film uitkomt, maar laat dat de pret niet drukken.

In de wandelgangen

Martin Scorsese en Leonardo DiCaprio hebben samen al vijf film gemaakt: The Departed, Gangs of New York, Shutter Island, The Aviator en The Wolf of Wall Street. Het duo gaat een zesde film maken genaamd Killers of the Flower Moon. De film draait om de Osage Nation in Oklahoma, die in de jaren 20 van de vorige eeuw opeens ongelooflijk rijk werd toen er olie werd ontdekt op diens landgoed. Daarna werd de Osage Nation echter vermoord. De FBI ging op onderzoek uit en ontrafelde een bizarre samenzwering. De film moet volgend jaar in productie gaan.

Disney schijnt een reboot van Pirates of the Caribbean te overwegen. Niemand minder dan Rhett Reese en Paul Wernick, de scenaristen van Deadpool, zouden hiervoor benaderd zijn. Het vorig jaar verschenen Dead Men Tell No Tales was eigenlijk al bedoeld als ‘soft reboot’, maar kritisch werd de film met de grond gelijk gemaakt. In hoeverre alle gebeurtenissen uit de vorige films worden genegeerd, is nog niet bekend. Johnny Depp keert in ieder geval niet terug als kapitein Jack Sparrow, zo heeft Stuart Beattie, de scriptschrijver van de eerste film, bevestigd.

The Big Lebowski, de legendarische film van de Coen-broers (en een van mijn favorieten) is inmiddels twintig jaar oud. Om dat te vieren kwam de cast weer bij elkaar. Op onderstaande Twitter-foto is te zien hoe Jeff Bridges (the Dude) samen met John Goodman (Walter) en Steve Buscemi (Donnie) zit. Echt nieuws is het niet, maar bij een film als deze mag je bij de verjaardag even stil staan. Mocht je deze bizarre comedy nog niet hebben gezien, dan is dat twintig jaar na dato nog absoluut de moeite waard. En het mooie is: bij elke kijksessie wordt hij beter!

Hype

Op 21 december verschijnt de Netflix Original-film Bird Box op de streamingdienst en afgelopen week kwam daar de eerste trailer van uit. De sciencefictionthriller van de regisseur achter After the Wedding en The Night Manager draait om een vrouw en haar kinderen die in een wereld leven waarin wezens mensen vermoorden zodra ze naar hen kijken. Met rollen voor onder andere Sandra Bullock en John Malkovich.

Nog meer spanning: Escape Room draait om een groep mensen die kans maken op een fors geldbedrag wanneer ze een reeks kamers weten te overleven. Natuurlijk zijn deze kamers een stuk gevaarlijker dan de gebruikelijke escape rooms die we overal in het land kunnen bezoeken. De film verschijnt op 28 februari 2019 en hieronder is de eerste trailer te zien.

Op het filmfestival in Venetië deed de nieuwe film van Brady Corbet, Vox Lux, het erg goed. In de film speelt Natalie Portman de rol van popster Celeste. De film toont hoe ze zich omhoog werkt en een absolute superster wordt. De trailer belooft een broeierige, kunstzinnige film, met bijrollen van onder andere Jude Law en Jennifer Ehle. De film komt in het eerste kwartaal van 2019 uit in Nederland.

Nu op Netflix

Het tweede seizoen van Making a Murderer staat inmiddels anderhalve week op de streamingdienst. Het eerste seizoen verscheen in 2016 en maakte wereldwijd behoorlijk wat los. De serie volgt het leven van Steven Avery, die vastzit vanwege een moord. Maar heeft hij die echt begaan? Het tweede seizoen speelt zich vooral af in de tijd ná de release van het eerste seizoen van de documentairereeks en krijgt het voor elkaar net zo binge-waardig te zijn. Een absolute aanrader dus.

Tot zover het laatste film- en serienieuws. Volgende week maandag ben ik er weer met nieuwe trailers en nieuwtjes, tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Een reboot van Pirates of the Caribbean ? Haha, ze hebben zeker geld nodig. Zo onnodig.
    Halloween wil ik zo graag zien. Michael Myers is misschien wel mijn favoriete horror icoon en het schijnt dat hij weer behoorlijk bruut te werk gaat in deze nieuwe film.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren