1. De Bioscoopstoel #93 – Overlord, The Witcher en IT: Chapter 2

De Bioscoopstoel #93 – Overlord, The Witcher en IT: Chapter 2

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

De nieuwe film van producent J.J. Abrams, Overlord, maakt écht geen onderdeel uit van de Cloverfield-reeks, zo verzekert hij zijn fans. Dat weten we natuurlijk pas echt zeker zodra we de film zelf hebben gezien. Het concept klinkt in ieder geval aanlokkelijk, zeker voor gamers: Amerikaanse paratroepen stuiten vlak voor D-Day op een Nazi-experiment dat de Duitse soldaten bovennatuurlijke krachten geeft. Fans van de Zombies-modus uit Call of Duty kunnen er dus alvast voor gaan zitten. Vanaf donderdag in de bioscoop.

Eén ding spreekt in ieder geval al in het voordeel van de Canadese dramafilm Leave No Trace: er zitten prachtige natuurplaatjes in. Vader Will leeft met zijn dochter Tom in Forest Park, een regenwoud in Portland. Hun leven verandert drastisch wanneer de autoriteiten de twee uit hun leefomgeving sleurt. Ook Leave No Trace kan vanaf donderdag gezien worden in de bioscoop.

Ook vanaf donderdag draait The Old Man & The Gun in de bioscoop. Dit is de laatste film van Robert Redford, die met pensioen gaat. De film is dan ook een duidelijk vaarwel, waarin Redford de sterren van de hemel speelt als een van de succesvolste bankovervallers ooit. Zeker de moeite waard om Redford nog eenmaal op het witte doek in actie te zien!

Gameverfilmingen

Tijd voor een reeks nieuwtjes over aankomende verfilmingen van games. Allereerst natuurlijk de eerste beelden van Henry Cavill als Geralt of Rivia, het hoofdpersonage uit The Witcher. Netflix maakt een serie rondom de originele boekenreeks (waar ook de zeer goed ontvangen games uit zijn voortgekomen) en nu is de hoofdrolspeler uit Superman voor het eerst te zien als Geralt. Dat ziet er zeker niet onaardig uit, al zijn we Geralt na The Witcher 3 natuurlijk wel wat ouder en bebaarder gewend. Het eerste seizoen moet ergens volgend jaar op de streamingdienst verschijnen.

Daarnaast heeft actrice Milla Jovovich op social media een foto geplaatst vanaf de set van de Monster Hunter-verfilming. De film wordt gemaakt door Paul W.S. Anderson, die met zijn vrouw Jovovich eerder al Resident Evil naar het witte doek bracht. Net zoals in de games moeten de personages in de aankomende film jagen op allerlei monsters. Meer details zijn er nog niet, zelfs niet een releasedatum.

Het was al een tijdje bekend, maar nu lijkt er ook echt schot in de zaak te zitten: in 2020 of 2021 moet de eerste film gebaseerd op Call of Duty uitkomen. Discussing Film laat weten dat er op dit moment gecast wordt, en de productie zou aankomende lente beginnen. De regie ligt in handen van Stefano Sollima, bekend van Sicario: Day of the Soldado. Maar aangezien de Call of Duty-games gebaseerd zijn op allerlei oorlogsfilms, vraag ik mij af wat de film nu nog kan toevoegen aan het brede aanbod genrefilms… afwachten dus maar.

En dan het laatste aan games gerelateerde film- en serienieuwtje: Castlevania is door Netflix goedgekeurd voor een derde seizoen. Het eerste seizoen, bestaande uit vier afleveringen, kwam in 2017 uit en het tweede seizoen, dat acht afleveringen heeft, is nog maar net beschikbaar. Fans kunnen (hopelijk volgend jaar) dus weer smullen van deze prima animatieserie. Ook is al bekend dat het derde seizoen tien afleveringen krijgt.

Hype

Er is een nieuwe trailer uitgebracht van Serenity, de nieuwe film van Peaky Blinders-maker Steven Knight. In de thriller spelen Matthew McConaughey en Anne Hathaway na Interstellar wederom samen. McConaughey is een visser wiens leven een verrassende wending neemt wanneer zijn ex-vrouw Hathaway langskomt met een verzoek: korte metten maken met haar nieuwe vlam, die haar mishandelt. Serenity komt in de lente van 2019 uit.

Is acteur Nicolas Cage een heel slecht acteur, of stiekem hartstikke briljant? Na een aantal decennia ben ik er nog altijd niet achter. Misschien word ik wijzer van de aankomende film Between Worlds, waarin Cage na de dood van zijn gezin naar een nieuw levensdoel zoekt. Via zijn nieuwe vriendin Julia en haar dochter krijgt hij te maken met griezelige prakrijken. De film moet nog ergens dit jaar verschijnen en de trailer weet mij nog niet helemaal te overtuigen. Maar als Cage eenmaal op dreef is, kan hij verrassend uit de hoek komen!

In de animatiefilm Spies in Disguise spreken bekende acteurs als Will Smith en Tom Holland de stemmen in. Smith is Lance Sterling, een heel goede spion, die plots samen moet werken met Walter (Holland), die allerlei technologische hoogstandjes mogelijk maakt. Het duo moet nog een beetje aan elkaar wennen, maar heeft geen keuze, want de toekomst van de aarde staat op het spel. De film komt op 14 augustus 2019 uit.

Niet voor mensen met een zwakke maag: in The Farm wordt een stel vastgehouden op een boerderij, waar ze als dieren worden behandeld. Alleen al de trailer kan misselijkmakend zijn voor kijkers, dus opgepast! De film komt op 16 november uit in de Verenigde Staten. Een Nederlandse release is nog niet aangekondigd.

In de wandelgangen

Mijn missie om elke scheet rondom het vervolg op IT in De Bioscoopstoel te vermelden gaat onverminderd door. Tijdens Halloween heeft Warner Bros. de eerste poster van IT: Chapter Two uitgebracht. Helaas valt er verder weinig uit te onttrekken, maar dat maakt de hype er niet minder om. In het tweede deel staat het gedeelte van het gelijknamige Stephen King-boek centraal waarin de ‘Losers Club’ volwassen is. Pennywise is terug en zint op wraak. IT: Chapter Two komt op 5 september 2019 uit. Laat maar komen die eerste trailer!

Aan de Wachowski-zussen hebben we onder andere The Matrix, Speed Racer en Sense8 te danken. Toch lijkt het erop dat er voorlopig niets nieuws van het duo uitkomt: ze hebben namelijk hun kantoor, waarin ze al hun scenario’s schreven en de pre- en postproductie van hun projecten deden, verkocht. Of dat betekent dat ze helemaal nooit meer nieuwe films of series maken, is niet bekend, maar waarschijnlijk hoeven we voorlopig geen nieuw materiaal van hen te verwachten.

Tot zover het laatste film- en serienieuws, zodat je weer helemaal op de hoogte bent. Zoals gebruikelijk volgende week maandag weer een nieuwe editie. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Ik mis deze trailer in het artikel.

    https://youtu.be/KhGA0u7GcSM

    Deze film verdiend liefde
  • Lmao dus eerst verkrachten manlief en vrouwlief resident evil en nu is monster hunter aan de beurt huh…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren