1. De Bioscoopstoel #95 – Toy Story 4, Detective Pikachu en Cam

De Bioscoopstoel #95 – Toy Story 4, Detective Pikachu en Cam

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

In het misdaaddrama Widows, dat vanaf donderdag in de bioscoop draait, zien we vier weduwen. Hun mannen zijn namelijk om het leven gekomen bij het plegen van een kraak. De vrouwen nemen hun schuld over, maar doen er alles aan om hun toekomst veilig te stellen.

De avonturen van Robin Hood zijn al ontelbare keren verfilmd en geanimeerd. Het weinig inspirerend getitelde Robin Hood toont hoe de held van het volk thuiskomt van de kruistochten. Het zo geliefde Sherwood Forest staat echter bol van de corruptie, dus wordt het tijd om samen met een groep bandieten zijn thuishaven opnieuw te claimen. Vanaf donderdag te zien.

Hype

Jungle Book, Beauty and the Beast, The Lion King en Aladdin: allen hebben ze gemeen dat ze recentelijk (of binnenkort) tot een liveactionfilm zijn omgetoverd. Ook Jumbo, het verhaal over het olifantje met zijn grote oren, komt naar de bioscoop, en wel vanaf 29 maart. Met een sterrencast bestaande uit Danny DeVito, Colin Farrell, Eva Green en Michael Keaton. De regie ligt in handen van Tim Burton. En dat terwijl Johnny Depp nergens te bekennen is in deze film!

We blijven nog even bij Disney, namelijk voor de nieuwe Pixar-film Toy Story 4, die vanaf 20 juni 2019 in de bioscoop draait. Het vierde deel in de grondlegger van het computeranimatiefilmgenre draait wederom om Woody, Buzz Lightyear en consorten. Ditmaal gaat het speelgoed op reis en krijgt het allerlei nieuwe indrukken. Met de stemmen van Tom Hanks, Tim Allen, Annie Potts en Joan Cusack. Hieronder zijn de eerste twee teasers te zien.

In Fighting with My Family, gebaseerd op de Britse docu The Wrestlers: Fighting with my Family, volgen we de kids Saraya en Zak Bevis, die naar de Verenigde Staten reizen om het te maken in de Amerikaanse worstelbusiness. Daar krijgen ze onder andere gevat advies van niemand minder dan Dwayne Johnson, die zelf jarenlang worstelde als ‘The Rock’. Ook Nick Frost en Vince Vaughn hebben rollen in deze comedy die in februari volgend jaar moet verschijnen.

Sylvester Stallone hangt zijn acteercarrière nog niet aan de wilgen. Naast dat hij gaat schitteren in een nieuwe (en naar verluid laatste) Rambo-film en natuurlijk ook in Creed 2 een rol heeft, speelt hij de hoofdrol in Backtrace. In de thriller jaagt Stallone als detective op een bankovervaller die uit de gevangenis ontsnapt. De film komt in de VS alleen op dvd en blu-ray uit, maar in Nederland draait Backtrace gewoon vanaf 21 februari in de bios.

Alita: Battle Angel is inmiddels al toe aan zijn derde trailer, die je hieronder kunt bekijken. De film zou eerst in december verschijnen, maar komt nu op 14 februari uit, zodat er wat meer ruimte is voor de film van Robert Rodriguez (Sin City, de El Mariachi-trilogie). De film is gebaseerd op de gelijknamige manga. Misschien niet de meest uitgelezen film om op date te gaan tijdens Valentijn, maar ach!

Hij stond vorige week al op InsideGamer, maar voor het nageslacht mag hij natuurlijk ook niet ontbreken in deze rubriek: de eerste trailer van Detective Pikachu, de film gebaseerd op het gelijknamige Pokémon-spel voor de 3DS. Hierin spreekt niemand minder dan Ryan Reynolds (Deadpool) de stem in van het gele zakmonstertje. En warempel, de eerste beelden zien er eigenlijk verdraaid leuk uit! Detective Pikachu komt op 8 mei 2019 uit.

De stop-motionanimatiefilm Missing Link van de studio Laika (bekend van Coraline en Kubo and the Two Strings) ziet er veelbelovend uit in de eerste trailer. Mr. Link is een groot, harig wezen dat een beetje eenzaam is. Daarom gaat hij met Sir Lionel Frost eropuit om zijn familie in Shangri-La op te zoeken. Met ingesproken stemmen van onder andere Hugh Jackman, Timothy Olyphant, Emma Thompson, Stephen Fry en Zach Galifianakis is er aan talent in ieder geval geen gebrek. Missing Link komt in het voorjaar van 2019 uit.

Een week of acht geleden plaatsten we de eerste teaser trailer van Captive State, de nieuwe film van Rise of the Planet of the Apes-regisseur Rupert Wyatt, al. Nu is er een tweede trailer beschikbaar. Captive State schetst een toekomstbeeld waarin de aarde is overgenomen door aliens. Maar de mensheid zou de mensheid niet zijn als we niet zouden proberen te ontsnappen. Half april kun je de film in de Nederlandse bioscoop zien.

Nu op Netflix

Het zou zomaar de plot in een Black Mirror-aflevering kunnen zijn: in Cam speelt Madeline Brewer (bekend van The Handmaid’s Tale) een webcammeisje dat plots wordt vervangen door een alter ego dat precies op haar lijkt. Eerder dit jaar kreeg de film al veel lof op filmfestivals. Sinds afgelopen vrijdag is Cam te zien op Netflix. Een aanrader!

In de wandelgangen

Ook hier schreven we vorige week al over: Stan Lee is op 95-jarige leeftijd gestorven. De beste man stond aan de wieg van de Marvel-comics, die later uitgroeiden tot een wereldwijd fenomeen in de vorm van het Marvel Cinematic Universe. Bekende personages en groeperingen als Iron Man, Spider-Man, de X-Men en de Avengers komen uit zijn hoofd. Aangezien het MCU (en natuurlijk de Marvel-comics) gewoon door blijven gaan, als eerbetoon hier een filmpje met alle cameo’s die Lee in films heeft gemaakt. Er zijn nog vijf cameo’s met hem opgenomen, die we in aankomende Marvel-films kunnen zien.

Eindelijk heeft HBO meer duidelijkheid gegeven over wanneer we het achtste en tevens laatste seizoen van de hitserie Game of Thrones kunnen verwachten. Het seizoen begint ergens in april 2019. Daarmee is de serie weer terug op zijn ‘oude stek’, nadat de release van seizoen 7 werd verschoven naar de zomer. Meer details zijn er helaas nog niet, alleen dat het laatste seizoen zes afleveringen telt. Verder worden alle details rondom het plot angstvallig geheim gehouden. Onderstaande trailer van HBO geeft helaas ook niets prijs, aangezien het alleen om beelden van vorige seizoenen gaat. Duurt lang!

En daarmee zijn we aan het einde gekomen van deze editie van De Bioscoopstoel. Weer genoeg moois om naar uit te kijken dus. Volgende week maandag is er weer een nieuwe aflevering, tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Ik vind het altijd leuk om deze rubriek te lezen. Maar toch vind ik het jammer dat minder bekende films zoals Iron Sky amper tot geen aandacht krijgen.

    Dat gezegd hebbende de 3 films uit dit artikel waar ik het meest naar uit kijk zijn Alita: Battle Angel , pokémon Detective Pikachu en Missing Link.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren