1. De Bioscoopstoel #96 – Beautiful Boy, Aquaman en The Lion King

De Bioscoopstoel #96 – Beautiful Boy, Aquaman en The Lion King

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

De Belgische regisseur Felix van Groeningen maakt zijn Engelstalige debuut met Beautiful Boy, waarin Steve Carell een vader speelt die zijn aan drugs verslaafde zoon (gespeeld door Timothée Chalamet) probeert te helpen. Carell heeft zich na komische rollen in The 40 Year Old Virgin en The Office bewezen als sterk drama-acteur en Beautiful Boy lijkt daar gezien de positieve kritieken geen verandering in te brengen. Vanaf donderdag in de bioscoop te zien.

Kerst komt vroeg naar de bioscoop dit jaar in de vorm van The Grinch. De groene chagrijn wil het kerstfeest stelen, maar het vrolijke meisje Cindy-Lou brengt hem op andere gedachten. In de Engelstalige versie wordt de Grinch vertolkt door niemand minder dan Benedict Cumberbatch.

Hype

Vanaf 13 december draait de langverwachte DC-film Aquaman in de bioscoop. Daarom is nu een allerlaatste trailer uitgebracht over de superheld, vertolkt door Jason Momoa. Het DC-filmuniversum hangt door de wisselingen van acteurs en inconsistente kwaliteit niet zo krachtig in elkaar als het Marvel Cinematic Universe, maar misschien kan Aquaman het tij keren!

Mocht je er niets van hebben meegekregen: Once Upon a Deadpool is eigenlijk gewoon Deadpool 2, maar dan geschikt gemaakt voor kinderen. Dat betekent dat er geen rood gekleurd bloed in zit en het woordje ‘fuck’ uit de film ontbreekt. Er zit daarentegen nieuwe content in, zo toont onderstaande trailer. Zo heeft Fred Savage (bekend van The Wonder Years en The Princess Bride) nu opeens een rol in de film. Once Upon a Deadpool komt op 12 december uit in de VS, maar in Nederland moeten we wachten tot 1 januari.

De nostalgiefactor is in alle filmgenres een sterke troef, maar zeker in het horrorgenre keren alle monsters van weleer weer terug. Zo ook Leprechaun, de dodelijke kabouter. Alle vervolgfilms op het origineel uit 1993 worden van tafel geschoven. Leprechaun Returns is daardoor een direct vervolg op de film uit 1993, waarin de kabouter een groep studentes het leven zuur maakt. De film komt meteen op blu-ray en dvd uit later dit jaar. Voor de fijnproever binnen het genre.

In een eerdere Bioscoopstoel heb ik het al gehad over de nieuwe documentaire van Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson, They Shall Not Grow Old. De film bevat een hoop filmmateriaal uit de Eerste Wereldoorlog dat gerestaureerd is, kleur heeft gekregen en ingesproken is, en werd op 11 november op BBC 2 getoond. In de VS komt de film zelfs naar het witte doek, maar of we dat in Nederland kunnen verwachten is nog niet bekend.

Shrek is de laatste jaren vooral het slachtoffer van allerlei foute memes op internet, en wellicht heeft dat een groep komieken aangezet om Shrek Retold te maken. Hierin wordt het originele Shrek-verhaal door meer dan tweehonderd animators, filmmakers en fans opnieuw verteld. Dat levert aan de eerste trailer te zien een warrig geheel op dat weleens heel grappig uit kan gaan pakken. Vanaf aanstaande donderdag is de volledige film voor iedereen online beschikbaar.

Iets serieuzer, maar nog steeds erg grappig, wordt de animatiefilm The Lego Movie 2: The Second Part. Hoewel spin-offs The Lego Batman Movie en The Lego Ninjago Movie minder succesvol waren, is het origineel nog steeds erg geliefd bij jong en oud. De nieuwe trailer toont dat ook Chris Pratt te horen is. Hij vertolkt de rol van Rex Dangervest, een persiflage van zijn personages uit Jurassic World, The Magnificent Seven en Guardians of the Galaxy. De film komt volgend jaar op 6 februari uit.

In Piercing, gebaseerd op het gelijknamige boek van Ryū Murakami, wordt prostituee Jackie, gespeeld door Mia Wasikowska, lastiggevallen door de zakenman Reed (Christopher Abbott). Zijn fantasie is om een prostituee in een hotelkamer te vermoorden. Maar Jackie blijkt zichzelf iets meer te verzetten dan verwacht, wat een ijzingwekkende thriller oplevert. Op 1 februari komt de film naar streamingdiensten.

Annie en Scott Russell kopen hun droomhuis in Napa Valley. De verkoper, gespeeld door Dennis Quaid, laat het getrouwde stel na de verkoop echter niet bepaald met rust. De pyscholoigsche thriller komt in de lente van volgend jaar in de bioscoop.

Er is een nieuwe trailer uitgekomen van de biopic Stan & Ollie, over het gelijknamige komische duo dat hier in Nederland ook wel bekendstaat als de Dikke en de Dunne. Steve Coogan en John C. Reilly lijken in ieder geval gemaakt voor de rollen. De film speelt zich af tijdens de schemerdagen van de carrières van de mannen. Vanaf begin 2019 is Stan & Ollie in de bioscoop te zien.

Hij stond vorige week vrijdag al op InsideGamer, maar mocht je hem gemist hebben, dan kun je hieronder de eerste teaser trailer van The Lion King zien. Disney verfilmt, zoals ik al eerder heb aangekaart, diverse populaire animatiefilms na het succes van Jungle Book. Naast Dumbo en Aladdin verschijnt volgend jaar (op 19 juli om precies te zijn) dus The Lion King. Fans van de tekenfilm zullen in ieder geval in hun nopjes zijn met deze eerste teaser!

Tot zover weer de laatste lading aan filmtrailers en -nieuwtjes. Volgende week maandag zijn we er weer met een nieuwe Bioscoopstoel. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • The Grinch heb ik al gezien. En ik moet zeggen dat het een leuke film is.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren