1. De Bioscoopstoel #97 – Mortal Engines, Patriot en Console Wars

De Bioscoopstoel #97 – Mortal Engines, Patriot en Console Wars

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

Peter Jackson kennen we natuurlijk vooral als de man die The Lord of the Rings en The Hobbit naar het witte doek bracht. Daarnaast is hij nu de producent van het langverwachte Mortal Engines, dat vanaf donderdag in de bioscoop draait. De film speelt zich ver in de toekomst af, waarin de grote steden van de wereld zich op wielen rond bewegen en kleinere steden opslokken. Qua spektakel lijkt het er in Mortal Engines in ieder geval niet aan te ontbreken, maar hopelijk blijft ook het verhaal en het acteerwerk overeind staan.

Tip

Het eerste seizoen van Patriot verscheen al een paar jaar geleden en sinds kort staat ook het tweede seizoen van deze duistere comedyserie op Amazon Prime. Ik heb de serie zelf pas vorige week ontdekt en ben in een krappe week door de twee seizoenen gevlogen. Patriot draait om een geheim agent met een posttraumatische stressstoornis die telkens weer door zijn vader eropuit wordt gestuurd om vuil werk op te knappen. Dat terwijl hij eigenlijk liever tijd met zijn vrouw spendeert en folkmuziek maakt over wat hij op dat moment allemaal voelt. Door de unieke setting – de serie speelt zich voor een groot gedeelte in Luxemburg en later ook Frankrijk af – en de donkere humor heeft de show iets weg van de klassieker In Bruges. Patriot is op momenten verschrikkelijk zwartgallig en dan weer ongelooflijk hilarisch. Mocht je een Amazon Prime-abonnement hebben, dan is het zeker de moeite waard hier eens voor te gaan zitten.

Hype

In maart 2019 draait The Aftermath in de bioscoop. De film draait om de wederopbouw van Hamburg en het trauma van haar inwoners in 1946, oftewel kort na de Tweede. Rollen zijn weggelegd voor Keira Knightley, Jason Clarke en Alexander Skarsgård. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Rhidian Brook.

The Vanishing draait om drie vuurtorenwachtrs op een onbewoond eiland vlakbij Schotland. Een van de vuurtorenwachters is Gerard Butler, die zich klaarmaakt voor een dienst van zes weken op het eiland. Maar dan spoelt er een mysterieuze boot aan en verlopen die zes weken heel anders dan verwacht. Er zit namelijk een kist in met goud. The Vanishing komt in januari uit in de Verenigde Staten, maar een Nederlandse release is nog niet aangekondigd.

Alsof Disney volgend jaar met films als The Lion King, Avengers 4, de nieuwe Star Wars en Toy Story 4 nog niet genoeg de zalen domineert, komt het ook met Artemis Fowl, gebaseerd op de boekenreeks van Eoin Colfer en geregisseerd door Kenneth Branagh, bekend van Thor en Murder on the Orient Express. De fantasiefilm voor tieners draait om de afstammeling van een familie criminelen die bij louter toeval in een strijd tegen een groep feeën belandt. Artemis Fowl komt op 7 augustus 2019 uit. Aan de eerste teaser trailer te zien hoopt Disney hiermee zijn eigen Harry Potter te pakken te hebben.

Een onvervalste slasherfilm, maar dan van Nederlandse bodem: dat lijkt Vals te zijn. Een groep vriendinnen reist af naar de Ardennen om daar even de zorgen van het aankomende eindexamen achter zich te laten. Dan komt een drietal onbekende jongens langs in het verlaten huisje en beginnen er vreemde dingen te gebeuren. Vals moet een lekker spannende en winterse film voor de jeugd worden, die vanaf 31 januari te zien is.

Hoewel hij vaak kijkt alsof hij een hele moeilijke som oplost, vind ik het acteerwerk van Michael Shannon altijd erg de moeite waard. Na The Shape of Water is hij ook bekend bij het grotere publiek. In State Like Sleep speelt hij naast Katherine Waterston, Michiel Huisman en Luke Evans. In de thriller sterft de beroemde man van Waterston. Na een telefoontje keert ze terug naar Brussel, waar ze een leven heeft achtergelaten dat ze liever niet weer oprakelt. Ze komt langzaam maar zeker achter een complot rondom de dood van haar man. State Like Sleep komt in de VS op 1 januari op streamingdiensten uit en draait drie dagen later in een aantal zalen. Het is nog niet bekend hoe en wanneer de film in Europa te zien is.

In de wandelgangen

Seth Rogen en Evan Goldberg maken een miniserie rondom het boek Console Wars van Blake J. Harris. Dit boek vertelt op basis van meer dan tweehonderd interviews met voormalige werknemers over de strijd tussen Nintendo en Sega in de jaren 1990. In 2014 werd al bekend dat het duo het boek wilde verfilmen, maar nu blijkt het dus een miniserie te worden. Het is nog niet duidelijk waar en wanneer de serie verschijnt, maar voor gamers is dit hopelijk prima kijkmateriaal.

Er komt geen vierde seizoen van Daredevil. De reeks is stopgezet, zo meldt The Hollywood Reporter. ‘We zijn enorm trots op het laatste seizoen en hoewel het pijnlijk is voor de fans, willen we dit hoofdstuk positief eindigen. We zijn dankbaar naar onze partners bij Marvel, showrunner Erik Oleson, de schrijvers, de geweldige crew en cast waaronder Charlie Cox als Daredevil, en naar onze fans die ons de afgelopen drie jaar hebben ondersteund. De drie seizoenen blijven nog jarenlang op Netflix staan en Daredevil als personage blijft bestaan in toekomstige projecten van Marvel.’ Er zijn in totaal drie seizoenen van Daredevil verschenen. Iron First en Luke Cage zijn ook al geannuleerd, van Jessica Jones verschijnt in ieder geval nog een derde seizoen en van The Punisher een tweede.

Daredevil seizoen 3

Er komt een animatieserie gebaseerd op het Blade Runner-universum. Blade Runner – Black Lotus krijgt dertien aflevering op de animestreamingdienst Crunchyroll. Het is nog niet bekend waar het verhaal in de serie over gaat, maar het speelt zich af in 2032 en dus tussen de twee verschenen films. Een releasedatum is nog niet bekend. Ook weten we nog niet hoe we de serie hier in Nederland kunnen bekijken.

Blade Runner 2049

Nu op Netflix

Vanaf aanstaande vrijdag staat Mowgli op Netflix. De film is geregisseerd door Andy Serkis (vooral bekend als Gollum uit de The Lord of the Rings-trilogie) en moet in ieder geval een stuk duisterder worden dan de Disney-versie. Onder andere Benedict Cumberbatch, Christian Bale en Cate Blanchett verlenen hun stemmen aan de dieren. Serkis zelf heeft ook een rol.

Daarmee sluiten we deze aflevering van De Bioscoopstoel af. Volgende week maandag is er weer een nieuwe aflevering, vol met nieuwe trailers. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren