1. De Bioscoopstoel #98 –Avengers: Endgame, Game of Thrones en Brightburn

De Bioscoopstoel #98 –Avengers: Endgame, Game of Thrones en Brightburn

De laatste film- en serienieuwtjes vind je in De Bioscoopstoel, de wekelijkse rubriek op InsideGamer waarin redacteur Michel de interessantste nieuwtjes en trailers behandelt.
Bioscoopstoel

In de bioscoop

We hebben al meer dan genoeg geschreven over Aquaman, de nieuwe film in de cinematic universe van DC. Jason Momoa geeft gestalte aan de water-liefhebbende superheld. De vorige films van DC zijn enorm wisselvalig ontvangen, maar de eerste berichten over Aquaman zijn niet verkeerd, dus hopelijk kan de film het tij keren. Aan de spectaculaire trailers zal het niet liggen! Vanaf donderdag in de bioscoop te zien.

Woensdag komt het vervolg op Wreck-It Ralph uit, genaamd Ralph Breaks the Internet. Waar de eerste animatiefilm bol staat van de verwijzingen naar games, daar lijkt het vervolg zo’n beetje alle populaire media op de hak te nemen. Ralph reist af naar ‘het internet’, wat natuurlijk al voor meer dan genoeg grappen en grollen kan zorgen, maar in de trailers zien we onder andere ook dat de Disney-prinsessen en Star Wars te kakken worden gezet.

Hype

Het vorig jaar verschenen Happy Death Day was een groot succes en natuurlijk betekent dat dat er een vervolg in de maak is. Happy Death Day 2U draait wederom om Tree Gelbman (gespeeld door Jessica Rothe), die de dag dat ze wordt vermoord keer op keer opnieuw beleeft. Ditmaal jaagt een moordenaar niet alleen op Tree, maar ook op haar klasgenoten. Wederom moet ze de betreffende dag keer op keer opnieuw beleven om zo de moorden tegen te gaan. De film komt op Valentijnsdag 2019 uit, dus mocht je met je date lekker willen griezelen, dan zou je hiermee prima uit de voeten kunnen.

Ja, de nieuwe trailer van Captain Marvel is overal al lang en breed vertoond, ook op InsideGamer, maar voor de volledigheid neem ik hem graag ook even op in De Bioscoopstoel. De nieuwe Marvel-film verschijnt op 7 maart en draait om een intergalactische superheldin, gespeeld door Brie Larson. De film speelt zich opvallend genoeg af in de jaren 1990, dus voor de meeste andere films in het Marvel Cinematic Universe. Nostalgie verkoopt immers als een trein!

En toen kwam eind vorige week ook de allereerste trailer van de vierde Avengers-film! De naam van de film is Avengers: Endgame. In de trailer is te zien dat de film – hoe kan het ook anders – toont hoe de helden die zijn overgebleven dealen met de verschrikkelijke actie van Thanos. Vanaf 26 april kun je het slotstuk eindelijk in de bioscoop zien, maar het moge duidelijk zijn dat het Marvel Cinematic Universe na de film gewoon doorgaat. De trailer werd in 24 uur maar liefst 289 miljoen keer bekeken, een nieuw record. Overigens werd vrijdag op een beurs ook de eerste teaser trailer van de nieuwe Spider-Man getoond – de film speelt zich na Endgame af - maar die beelden staan helaas nog niet online.

De oude rotten onder ons kunnen zich ongetwijfeld het verhaal van Watership Down herinneren, dankzij allerlei film- en televisiebewerkingen. Een geheel nieuwe generatie kan er vanaf 22 december kennis mee maken op Netflix. In deze CG-animatieserie van vier afleveringen wordt het bekende verhaal tot in detail gevolgd: een groep konijnen raakt zijn woonplaats kwijt door invloed van de mens. De groep reist door Engeland om een nieuwe woonplaats te vinden in Watership Down, maar een nabij gevestigde groep konijnen, aangevoerd door General Woundwort, ziet de nieuwe buren niet zo zitten. Met stemmen van James McAvoy, Ben Kingsley en Nicholas Hoult.

Kenneth Branagh speelt in All is True niemand minder dan William Shakespeare. Jedi Dench vervult de rol van zijn vrouw Anne en Ian McKellen – recentelijk vooral bekend vanwege zijn rol als Gandalf in de The Lord of the Rings-films en Magneto in de X-Men-serie – vertolkt de graaf van Southampton. In 1613 staat Shakespear bekend als de grootste schrijver van zijn tijd, maar wanneer zijn theater afbrandt en hij terugkeert naar Stratford, moet hij zien om te gaan met zijn gezin dat hij al die jaren heeft achtergesteld. All is True komt op 21 december in de VS uit en op 8 februari in Groot-Brittannië. Een Nederlandse releasedatum is er nog niet.

Eindelijk werd er een eerste teaser online geplaatst van het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones… en dan zitten er geen beelden in van het seizoen! Ondanks die teleurstelling is het wel een erg mooie trailer, waarin Westeros wordt verzwolgen onder vuur en ijs. Het eindgevecht is eindelijk aangebroken en ergens in april 2019 kunnen we op HBO bekijken of de hooggespannen verwachtingen worden waargemaakt.

James Gunn mag dan wel ontslagen zijn van de Guardians of the Galaxy-filmfranchise, hij gaat gewoon lekker door met superheldenfilms maken, maar dan voor DC. Hij produceert bijvoorbeeld Brightburn, waarin we de jonge jaren van Clark Kent, oftewel Superman, zien. Het idee achter de film komt van Gunn zelf, en zijn broer en neef schreven het script. Het lijkt een veel persoonlijkere superheldenfilm te worden dan we tot nu toe gewend zijn. Vanaf 23 mei is de film in de bioscoop te zien.

In de wandelgangen

Films van Wes Anderson, zoals The Grand Budapest Hotel en Moonrise Kingdom, zijn een smaak op zich, maar fans zweren bij zijn excentrieke stijl. De regisseur heeft eindelijk meer details gegeven over zijn nieuwe film. French Dispatch speelt zich af in het naoorlogse Parijs en moet zich afspelen op het Parijse kantoor van een Amerikaanse krant. Hoofdrollen zijn onder andere weggelegd voor Bill Murray, Tilda Swinton en Frances McDormand, zeker geen onbekenden in het oeuvre van Anderson. Volgens geruchten spelen ook Benicio del Toro, Timothée Chamalet en Jeffrey Wright in de film. Meer informatie, zoals een releasedatum, is nog niet bekend.

Marvel is van plan om stripheld Shang-Chi tot leven te roepen in het Marvel Cinematic Universe met een nieuwe film. De Chinese-Amerikaanse schrijver Dave Callaham werkt schijnbaar aan het script. Shang-Chi verscheen in strips in de Jaren 1970, maar is zeker niet een van de bekendere helden uit het Marvel-repertoire. Films als Iron Man en Black Panther hebben inmiddels bewezen dat een kleinere naam succes niet in de weg hoeft te staan.

Chris Hemsworth speelt samen met Tessa Thompson de hoofdrol in de nieuwe Men in Black-film, genaamd Men in Black International. De acteur plaatste afgelopen week de eerste foto van de nieuwe film op Twitter, die je hieronder kunt zien. Het tweetal speelt Agent H en Agent M, die een mysterieuze moord moet op zien te lossen die ongetwijfeld verband houdt met buitenaardse levensvormen. De film komt op 20 juni uit.

Zo, je bent weer helemaal op de hoogte van allerlei aankomende films en series. Volgende week maandag gaan we weer verder in een nieuwe Bioscoopstoel. Tot dan!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Watership down…wat traantjes gelaten als kleine jongen.
  • @robertflappie

    De animatieskills van die Britten doen mij nu ook een traantje laten.

    De originele animatie was vrij duister en wreed. Ik juich et niet toe, maar het is toch knap dat er bloed (veel bloed) te zien is in een animatiefilm. Buiten in anime-films toch ongezien. Met dank aan het gepamper van Disney.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren