1. Sony neemt met trailer afscheid van alle mooie PS4-momenten

Sony neemt met trailer afscheid van alle mooie PS4-momenten

Herken jij alle games?

In een video van Sony passeren diverse iconische momenten op de PlayStation 4 de revue.

Elke PlayStation 4-game die in de video wordt uitgelicht, is maar een seconde te zien. Dat levert een hoop games op, van first-party titels zoals Killzone: Shadow Fall, God of War en Uncharted 4: A Thief's End tot spellen van andere uitgevers als Red Dead Redemption 2 en Beat Saber.

De video komt op de vooravond van de nieuwe generatie spelcomputers. De PlayStation 5 verschijnt op 12 november in enkele landen zoals Japan en de Verenigde Staten, en op 19 november in de rest van de wereld, waaronder Nederland.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zag m gisteren al, heel mooie recap van de generatie. Grappig dat je aan een seconde vaak meer dan genoeg hebt om een game te herkennen. En je ziet titels voorbij komen waarvan je al niet meer dacht dat het deze generatie was. Mooi gedaan van Sony.
 • Bijzondere generatie, zeker omdat mijn zoontje er in is geboren en ik verwacht dat hij de komende generatie voor het eerst echt kan meemaken.
 • @Snake_NL
  Wellicht vrij laat, maar gefeliciteerd! Hopelijk heb je nog wel een beetje gaming tijd over in de avond. :)
 • @Snake_NL
  Mooi man! Roep je ook constant 'BOY' naar hem? ;)

  Lijkt me een prachtige ervaring om je passie door te geven en het op die manier met je zoon te delen. Weet je al wat je met m gaat spelen? Geniet van de komende tijd.
 • @Snake_NL
  Aaight. Eerst even aan de Switch laten wennen en dan pas het grove geweld.
 • @SmartTies @That Mr Awesome @Gaaiz,

  Hij is al bijna 2.5 jaar, dus we komen dichter bij het punt dat hij gewoon bewust is van wat er om hem heen gebeurd. Bv youtube op tv weet hij prima wat hij wel en niet wilt kijken.

  Zelf heb ik wel genoeg tijd om te gamen, maar zoveel game ik over het algemeen eigenlijk ook weer niet. Heb momenten dat ik veel meer op de PC speel dan op de PS4 bv. Dit jaar alleen al omdat ik bepaalde games verder, of pas op de PS5 wil spelen.
 • @Snake_NL
  Ik ben zelf ook afgelopen december vader geworden van een tweeling en heb ze met de milde muziek uit de Zelda en Final Fantasy reeks vaak in slaap gekregen wanneer ze niet wilde, dus daar stuur ik ze stiekem al een beetje.

  Dat in de gaten hebben wat ze op TV zien is al heel snel. Ze hebben net een Nijntje periode achter de rug en nu is het Juf Roos op Youtube waar ze zich amuseren (daar kan ik zelf ook nog naar kijken als je begrijpt wat ik bedoel).

  Zelf begon ik ook met gamen op de Atari in 1981 in mijn derde levensjaar, dus het zou zo maar kunnen dat hij een controller in zijn hand heeft binnenkort.
 • @SmartTies
  Is Nijntje niet iets voor vanaf 1,5 jaar? Hier iemand in huis die niets anders wil zien, maar hij mag sowieso maar 20 minuutjes per dag kijken.
  Juf Roos liedjes zijn ook vrij populair.
  Slaapt overigens in een kamer met een muur behangen met 't Ori bos/landschap.
 • @Gaaiz
  Nee die van mij keken dit na een maand of 4 en zijn er nu klaar mee. Vooral die compilaties van liedjes van Nijntje op Youtube deden het goed.
  Ik ben ook blij toe dat het afgelopen is want ik kan die fucking liedjes niet meer horen.

  De 20 minuten overtreden wij wel. Zeker wanneer je alleen met ze bent (ik neem wekelijks een papadag) en als je er 1 moet verschonen, dan moet je de andere bezig zien te houden. Ik heb een jongen en een meisje gekregen en die gozer kan je echt niet alleen laten. Die sloopt de hele tent. Hij liep ook al na 8 maanden en kan dus ook overal bij. Mijn versterker, PS4 en Xbox staan momenteel op verhogingen op het TV meubel om die rede. Ik heb al een surround speaker moeten vervangen die hij gesloopt heeft. Maar met de TV aan is hij wel 5 minuten rustig.
 • @SmartTies Juf Roos (ook naar de drive in voorstelling geweest, en kijkt hij nu ook wat minder), Nijntje (liedjes), Coco Melon, muziek clips met leuke beats, maakt soms niet uit wat, gaat hij wel lekker op los namelijk (vooral Afro house/dance), barbapapa op Netflix kids en wat andere filmpjes daar en we introduceren hem zo nu en dan een Disney filmpje op Disney+. Ben wel genoeg andere dingen vergeten zoals Teletubbies bv, maar het is ook wel grappig om ze filmpjes te laten zien uit mijn eigen tijd.

  Echt introduceren om te gamen is het nog veel te vroeg voor. Zeker nu kinderen al zoveel tijd besteden achter schermpjes, heb ik liever dat hij nog lekker ouderwets gaat spelen met zijn auto's en andere speelgoed, en lekker buiten fietsen.
 • Het was een mooie generatie, helaas heb ik niet zo veel games gespeeld als tijdens de PS3 generatie.

  Volgende generatie heb ik voor nu voor een XSX gekozen en moet ik even kijken hoe ik met mijn tijd zit om een PS5 te kopen. Ik ben wel van plan om minder CoD te gaan spelen en meer singleplayer games, maar we zullen zien hoe dat gaat.

  Hoe ouder ik wordt, hoe minder games ik speel. Dat krijg je met een vriendin, meer sociale contacten en klusjes die je moet doen.
 • Wel genoten deze generatie dus deze terugblik is ook wel even leuk om te zien.
 • Ik vond het een makke generatie vergeleken met alle voorgaande. Laten we hopen op een glansrijke 9e :-)
 • 💪💪
 • Vooral genoten van Skyrim, Doom, Doom Eternal, Dishonored Death of the Outsider, Dishonored 2, Prey, The Evil Within, The Evil Within 2, Wolfenstein: The New Order, Wolfenstein: The Old Blood, Wolfenstein II, Wolfenstein: Young Blood, Fallout 4, The Elder Scrolls Online en Rage 2.
 • @SmartTies
  Young Blood toch wel een aanrader? Ik vond WII fan-tas-tisch maar aan de hand van de reviews Young Blood laten liggen. Verder mooi lijstje waar ik Prey en EW2 nog van moet inhalen.
 • @xevulutionx

  Het was wel de minste, maar geen slechte game.
  Dit was overigens een knipoog naar Bethesda. Mijn favoriete exclusieve PS4 games zijn:
  Astrobot, Bloodborne, Rez Infinite en Tetris Effect. Ik moet nog beginnen met The Last of Us 2 en Ghost of Tsushima, maar dat schuif ik door naar de PS5. De eerste The Last of Us heb ik nooit zo heel vet gevonden. Althans, het verhaal was gers, maar de controls en gameplay waren niet mijn survival horror manier.
 • @SmartTies
  Oh haha dat had ik niet eens door, maar geeft aan dat Bethesds een mooie library had/heeft. Ja TLOU1 was voor mij overall qua facetten gameplay/verhaal de beste game van de generatie ps3/360 en zou ik in een all time top3 zetten. Ik ben dan bang dat je deel 2 ook niet enorm zal waarderen, iets wat ik wel deed maar ik beschouw deel 1 als de voor mij betere van de twee.
  Bloodborne was dan weer helemaal mijn ding niet, ik kwam er niet in. Ghosts of Tushima en Spider-man bewaar ik voor ps5.
 • @xevulutionx
  Mijn Last of Us ervaring werd geteisterd door bugs. Ik weet niet of je de game direct met launch had gekocht? Bij mij was het vaak hele stukken van interactie tussen Ellie en Joel, terwijl er 1 door de vloer was gezakt en een verdieping onder meeliep bijvoorbeeld; Midgame een onherstelbare bug dus opnieuw beginnen; Stealth terwijl je metgezel vrolijk overal doorheen liep; en dat haalde mij uit de immersie. Het was wel een hele mooie game en een maand na de release had het wellicht meer met me gedaan. Het begon allemaal zo goed met Joel zijn dochter bijvoorbeeld.
  Toch wil ik het nu 7 jaar later toch nog een keer proberen met de remaster en dan deel 2 erachteraan, maar ik denk dat het een recap wordt van de eerste en dan 2 erachteraan gezien de tijd die ik ervoor heb en de gigantische backlog.

  Spiderman wil ik eigenlijk ook nog een kans geven. Het ziet er heel erg Arkham uit qua fighting -die ik ook na een deel zat was-, maar dat slingeren trekt me wel aan. Daar staan dan wel weer tig games tegenover die ik veel liever wil spelen, dus komt het er ws niet van…
 • @SmartTies
  Tlou en bugs? Dat vind ik echt vreemd. Kheb die game meteen gekocht en uitgespeeld. Zonder bugs..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren