1. De Farming Simulator eSports-competitie is begonnen

De Farming Simulator eSports-competitie is begonnen

Een John Deere-trekker, das mien merk

Het is zover, de Farming Simulator League is nu echt van start gegaan. De Farming Simulator League? Ja, de Farming Simulator League!

Op voorhand had je het wellicht niet kunnen voorspellen, maar het grondbewerkspel Farming Simulator 2019 krijgt een officiële eSports-competitie, met verschillende landbouwtechniekbedrijven als sponsoren. Een aantal van deze sponsoren, zoals John Deere, gaan zelfs meedoen met hun eigen team.

De competitie is van start gegaan tijdens FarmCon 2019 in Duitsland. Het plan is dat de finales van deze competitie tijdens FarmCon 2020 gehouden gaan worden. De prijzenpot voor deze competitie bedraagt zeker 250.000 euro.

Farming Simulator

Je vraagt je nu waarschijnlijk af, hoe werkt een potje Farming Simulator dan precies? Dat gaan we je uitleggen. Voordat de wedstrijd begint, kiezen de spelers welke voertuigen ze wel en niet gaan gebruiken. Hier wordt een score voor berekend. Naast de voertuigkeuze worden er Power Plays gekozen, een soort bonussen voor de teams. Elke wedstrijd duurt vijftien minuten. In dit tijdsbestek moeten de spelers zoveel mogelijk punten zien te behalen. Tijdens de wedstrijd proberen de teams zoveel mogelijk hooibalen te maken van het geoogste hooi. De hooibalen moeten vervolgens zo snel mogelijk worden ingeleverd om punten te verdienen. Dit is natuurlijk niet alles, er moet goed worden nagedacht over een strategie. Er is namelijk een score multiplier in het spel, deze verdubbelaar kan worden beïnvloed door het afleveren van hooi aan de dorpen. De verdubbelaar houdt ook rekening met de snelheid van de levering, een goede logistiek is dus essentieel.

Pure Farming 2018

Het is echter niet alleen vreedzaam oogsten, vervoeren en handelen. Er kan ook vies worden gespeeld, zo kan je als team bijvoorbeeld besluiten om het concurrerende team flink te gaan dwarsbomen. Zo kan je bijvoorbeeld al hun hooi of oogstmachines stelen, zodat de tegenstander niks meer kan afleveren. Al met al komt er een stuk meer bij kijken dan slechts het land bewerken.

Check hieronder een introductie van de Farming Simulator 2019 eSports-modus.

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

  • Welp,,,it happened. It's the end of the world. ^^

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren