1. Nieuwe gamereleases van april 2018 - Labo en God of War

Nieuwe gamereleases van april 2018 - Labo en God of War

Wat komt er deze maand allemaal uit?.

Met het paasweekend wordt april op een feestelijke manier afgetrapt. Dit betekent dat wij ook gaan kijken naar de gamereleases van deze maand, met als uitschieters Nintendo Labo en natuurlijk God of War.

3 april

The Elder Scrolls V: Skyrim VR – pc

In 2017 kwam The Elder Scrolls V: Skyrim VR uit voor PSVR. Nu komt op 3 april de vr-versie van de ook uit voor pc. Via SteamVR is de game met zowel ondersteuning van HTC Vive als Oculus Rift te spelen. Hierbij speelt het verhaal zich af in first-person virtual reality. De belangrijkste verandering in Skyrim VR is de voortbeweging met teleportatie.

Crisis on the Planet of the Apes – PS4, pc

Deze vr-game wordt gespeeld vanuit het first person-perspectief en speelt zich af tussen de Rise of the Planet of the Apes- en Dawn of the Planet of the Apes-films, die respectievelijk in 2011 en 2014 werden uitgebracht. Spelers zien het verhaal vanuit het oogpunt van de apen en moeten een manier vinden om terug te keren naar de bekende apenleider Caesar. De game is beschikbaar voor PlayStation VR, Oculus Rift en HTC Vive.

10 april

Call of Duty: WW2 - The War Machine – PS4

In april komt Activision met de tweede uitbreiding voor Call of Duty: WW2, genaamd The War Machine Map Pack. De uitbreiding bevat de drie nieuwe multiplayermaps Egypt, Dunkirk en V2 en een nieuwe War Mode-map genaamd Operation: Husky. Laatstgenoemde speelt zich af gedurende de invasie van Sicilië. Ook krijgt de uitbreiding een nieuwe Nazi Zombies-map genaamd The Shadowed Throne. Deze speelt zich af in het "het hart van Nazi Duitsland".

Masters of Anima – PC, PS4, Xbox One, Nintendo Switch

In dit actie- en avonturenspel volgt de speler Otto in de strijd tegen kwade krachten. Tijdens strategische gevechten met het kwaad is het van levensbelang voor de spelers om bliksemsnel tactische beslissingen te maken. In het spel is het mogelijk om met legers van wel honderd wachters gevechten aan te gaan. Gedurende het avontuur zijn er verschillende soorten wachten die gebruikt kunnen worden met ieder hun unieke krachten.

Extinction – PC, PS4 en Xbox One

In Extinction nemen spelers het op tegen de bloeddorstige trollen genaamd Ravenii, een eeuwenoud ras van Ogres dat als doel heeft om de wereld van Extinction te vernietigen. De hoofdrolspeler is een soldaat genaamd Avil, een van de laatste Sentinels, die het samen met compagnons Xandra en King Yarrow op moet nemen tegen de reusachtige vijanden.

17 april

Yakuza 6: The Song of Life – PS4

Yakuza 6: The Song of Life is de eerste Yakuza-game die gebruikmaakt van de Dragon Engine. Deze engine is speciaal ontworpen voor de PlayStation 4 en brengt een aantal technische verbeteringen met zich mee. Zo ziet de game er grafisch beter uit en is de gameplay verbeterd. Daarnaast zal Yakuza 6 een aantal vernieuwde mini-games bevatten waaronder karaoke, darten en arcadegames. Ook kunnen spelers speervissen en rondhangen in cafés. Het spel zou officieel op 20 maart uit komen, maar was uitgesteld. Tevens is het het laatste deel is waarin Kazuma Kiryu de hoofdrol speelt. Het verhaal van de game speelt zich direct na de gebeurtenissen uit Yakuza 5 af. Onze review lees je hier alvast.

20 april

God of War – PS4

Met de nieuwe God of War-game slaat Sony Santa Monica een andere weg in dan met de voorgaande spellen. Niet alleen speelt het zich af in de Noorse mythologie, de zoon van Kratos speelt ook een grote rol. De game focust daarom ook niet meer op wraak maar op wat het is om een vader te zijn. Daarentegen is het geen reboot, maar speelt het zich af na de gebeurtenissen van God of War 3. De game zal geen microtransacties bevatten, zo liet de regisseur onlangs weten.

24 april

Battletech - pc

Battletech is door Paradox Interactive als rts-game een nieuw leven ingeblazen. Het van origine bordspel is nu een turn-based strategiegame waarin de spelers in een verre toekomst een groep huurlingen leidt die het opnemen tegen Battlemechs. D game bevat zowel een singleplayer-modus als een multiplayer. De game moest eerst in 2017 uitkomen, maar was uitgesteld naar 2018.

27 april

Nintendo Labo – Nintendo Switch

Nintendo Labo een manier om met karton diverse omhulsels voor de Switch Joy-Con-controllers en de console zelf te bouwen. Mensen kunnen diverse pakketten kopen en die vervolgens zelf in elkaar zetten. De kartonnen pakketten worden met speciaal ontwikkelde software geleverd, zodat er games gespeeld mee kunnen worden op de Switch. Spelers krijgen een interactieve gids op het Switch-scherm terwijl ze hun creaties in elkaar zetten. De kartonnen figuren kunnen daarbij ook naar eigen smaak worden ingekleurd en met stickers worden voorzien. In eerste instantie verschijnen twee pakketen: het mixpakket en het robotpakket.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Hadden ze voor Skyrim niet gewoon een update uit kunnen brengen?
 • @Leanderttt
  Ken je Bethesda's slogan niet?
  'KEEP MILKING THAT COW!!'
 • @Piet S. Nooit geweten dat er zoveel melk in een koe zat
 • @Leanderttt
  https://goo.gl/images/XbzFGd
  Snap je het nu? ;P
 • @Piet S.😂
 • Kunnen we labo niet bij game releases zetten aub.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren