1. Deze games verschijnen in april

Deze games verschijnen in april

Super Dragon Ball Heroes, Mortal Kombat 11 en Days Gone

Het is bijna april, dus tijd voor de nieuwe game releases. Deze maand is weer propvol met toppers als Super Dragon Ball Heroes, Mortal Kombat 11 en Days Gone. Welke game ga jij halen?

5 April

Super Dragon Ball Heroes - pc en Nintendo Switch

Op 5 april verschijnt weer een nieuwe Dragon Ball-game, maar het is wellicht niet wat je denkt. Super Dragon Ball Heroes: World Mission is namelijk een cardgame waarin je decks bouwt met personages uit het Dragon Ball-universum. Gevechten vinden plaats op een veld met vier rijen per persoon en aanvallen worden op ouderwets spectaculaire wijze in beeld gebracht. Zoals de meeste cardgames kun je meerdere decks opslaan en gebruiken in een aantal verschillende modi, zoals de verhaalmodus met een origineel verhaal en nieuwe personages. Ook kun je bekende momenten uit de serie herleven in de Arcade-modus en het online tegen andere spelers opnemen tegen opnemen. We zijn erg benieuwd hoe Super Dragon Ball Heroes World Mission zich gaat verhouden tot de bestaande elite in het genre.

dragon ball

16 april

Anno 1800 - pc

Een leuk feitje over de Anno-franchise is dat de cijfers van het jaartal waarin de game zich afspeelt altijd opgeteld 9 zijn. De komst van de industriële revolutie werd daarom al lang geanticipeerd door de citybuilder-community en deze maand verschijnt Anno 1800 eindelijk in de winkels. Het basisconcept van de game blijft grotendeel s onaangetast: steden bouwen, de economie op pijl houden en de wereld verkennen. Het klassensysteem keert ook terug, maar werkt nu samen met de aantrekkelijkheid van een stad. Denk aan grote feesten en culturele voorzieningen, die je aanvoert via grootschalige handel. Anno 1800 lijkt een heerlijk gevarieerde en rustgevende citybuilder te worden, en dat is op z’n tijd ook weleens fijn.

Anno 1800

18 april

Katana Zero - Nintendo Switch

Katana Zero is een neo noir actie platform game voor de Nintendo Switch. De game bevat extreem snelle actie en directe dood gevechten. Manipuleer de tijd om erachter te komen wat er in je verleden gebeurd is. En vergeet niet te genieten van de prachtige acrobatische beeld.

Cuphead - Nintendo Switch

Het kwam als een behoorlijke verrassing, maar in April komt Cuphead naar de Switch. In 2017 won de Xbox-exclusive een hoop prijzen, niet in de laatste plaats voor de waanzinnige art style die rechtstreeks uit een jaren ’30-tekenfilm lijkt te komen. Laat je echter niet misleiden door het uiterlijk en minstens net zo fijne soundtrack, want Cuphead is een bikkelharde platformer. Het hoogtepunt van de game zijn platformgevechten waarin je pixelprecies moet springen en schieten op eindbazen totdat ze eindelijk een keer neergaan. Cuphead is een mentale en fysieke strijd, maar wel een die je op een positieve manier bij zal blijven De Switch-versie biedt een aantal extra’s, zoals Mugman als speelbaar personage en nieuwe tussenfilmpjes.

Cuphead-dlc

23 april

Mortal Kombat 11 - pc, PlayStation 4 en Xbox One

Al een paar jaar wisselt NeatherRealm Studios de Injustice-serie af met de Mortal Kombat-games en dit jaar is Mortal Kombat 11 aan de beurt. Voortbouwend op de fundering die Moral Kombat X en Injustice 2 hebben gelegd, speelt customization een belangrijke rol. Spelers kunnen naast verschillende speelstijlen drie Augments toevoegen, vergelijkbaar met het gear-systeem uit Injustice 2. Ook kunnen spelers Kosmetics instellen, zoals skins, fatalities en tussenfilmpjes. Omdat tijdreizen centraal staat in het verhaal van de game, keren enkele oude personages terug om de nieuwe generatie op de proef te stellen. Het beginroster bevat onder andere Kabal, Johnny Cage, Kano en nieuwkomer Geras.

Mortal Kombat 11

26 april

Box Boy + Box Girl - Nintendo Switch

De Box Boy-games ogen simpel, maar stiekem behoren ze tot de beste puzzelgames op de Nintendo 3DS. Het is daarom een heugelijk feit dat Box Boy + Box Girl in april arriveert op de Nintendo Switch met flinke lading nieuwe puzzels. Zoals de titel suggereert krijgt Box Boy er een maatje bij en kunnen spelers samen puzzels oplossen door hun lichaam met meerdere blokken uit te breiden en zo bijvoorbeeld bruggen vormen en knoppen indrukken. Met meer dan 270 puzzels is het de uitgebreidste game tot nu toe en kunnen spelers naast de hoofdmodus aan de slag met de campagne van de langwerpige Qudy. Het pakket wordt waarschijnlijk aangeboden voor een zacht prijsje, dus hou de game even in de gaten als je houdt van een leuke puzzelgame.

BoxBoxBoy

26 april

Days Gone - PlayStation 4

We mochten al even aan de slag met Days Gone en hoewel de game niet bijzonder origineel is, weet de open wereld vooralsnog te boeien. Als de biker Deacon moet je overleven tussen zogenaamde Freakers door klusjes op te lossen voor leiders van verschillende nederzettingen. Dit kan stilletjes of met veel bomarie; als je maar je weg vindt naar veiligheid en je hoeveelheid middelen als munitie en grondstoffen in de gaten houdt. Gelukkig lijkt Days Gone ook verhalende elementen te omarmen en wordt de gameplay regelmatig onderbroken door goed geacteerde tussenfilmpjes. In die zin zijn de vergelijkingen met The Last of Us niet geheel onterecht, maar met massa’s snelle Freakers en een gevarieerde wereld moet Days Gone Gone echt iets anders worden.

Days Gone

Ook verschijnen: Darksiders Warmastered Edition (2 april, Switch), Phoenix Wright: Ace Attorney Trilogy (9 april, PS4 en Switch), My Time at Portia (16 april, PS4 en Switch), FFX/X-2 (16 april, Switch en Xbox One), Konami Anniversary Collection: Arcade Classics (19 april, pc, PS4, Switch en Xbox One), Dragon’s Dogma: Dark Arisen (23 april, Switch), FF12:The Zodiac Age (30 april, Switch en Xbox One), Power Rangers Battle for the grid (april, pc, PS4, Switch en Xbox One), Super Meat boy Forever (april, Android, iOS, pc, PS4, Switch en Xbox One)

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Days gone op dag 1.
 • @san5324 Day(s) (G)one dus ;)
 • @Jorn6810

  Haha jah ;p
 • Jullie vergeten world war z, hopelijk een knappe l4d filler. Deze is alleen third person maar ziet er leuk uit.
 • Cuphead!! Heel veel zin. Perfect voor op de Switch.
 • Mortal Kombat 11 sowieso geen twijfel mogelijk
 • Ik heb cuphead gemist omdat ik geen Xbox of pc heb, maar deze release op de Switch grijp ik misschien wel aan.
 • Anno 1800 zie ik mijzelf nog wel een keer spelen, maar niet nu voor de volle pond. Voorlopig ben ik nog wel zoet met o.a. The Division 2 en BF V - Firestorm.
 • Voor mij alleen Cuphead komende maand.
 • Die Cuphead uitbreiding blijf ik grappig vinden. D(elicious) L(ast) C(ourse).
 • Cuphead, Box Boy & SMBF komen sowieso in huis!
 • @Piet S.

  Je hebt cuphead toch al uitgespeeld op de Xbox?
 • Zoizo days gone en mkb1,final fantasy x voor de switch lijkt me ook wel dik
 • Mk11 zeker weten

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren