1. De Gamereleases van Januari 2019

De Gamereleases van Januari 2019

Kingdom Hearts 3, Resident Evil 2 en Super Mario Bros. U Deluxe

In 2018 kregen we weinig adempauzes op het gebied van gamereleases, en in januari 2019 lijkt dit niet te gaan veranderen. Kingdom Hearts 3, Super Mario Bros. U en de Resident Evil 2-remake komen er namelijk al aan.

11 Januari

New Super Mario Bros. U Deluxe – Switch

Fans van tweedimensionale Mario-games worden in januari op hun wenken bediend. Althans, Super Mario Maker laat nog even op zich wachten, maar wel verschijnt New Super Mario Bros. U. Deluxe. De Wii U-launchgame vertoonde destijds op het eerste oog vrij veel overeenkomsten met de New Super Mario Bros. voor de Wii, maar bevat significant creatiever ontworpen levels en perfectioneert de moeilijkheidsgraad. De Switch-versie bevat ook de Super Luigi U-dlc, dus wie deze nog niet heeft gespeeld kan dit alsnog doen. Lekker op het kleine scherm.

super mario bros

15 januari

The Walking Dead: The Final Season Episode 3 – PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

Een van de meest onverwachte en treurige gebeurtenissen van 2018 was het sluiten van Telltale Games. Niet alleen omdat honderden hun baan verloren, maar ook door de onmenselijke manier waarop dit ging. Ook waren fans bezorgd om The Walking Dead: The Final Season, die aanvankelijk net als alle andere projecten werd geannuleerd, maar uiteindelijk is opgepikt door Skybound Games. Onder leiding van bedenker Robert Kirkman verschijnt op 15 januari toch de derde aflevering, Broken Toys. Hopelijk krijgen Clementine en haar jonge compagnon AJ in januari alsnog een waardig einde.

The Walking Dead Final Season

18 januari

Travis Strikes Again: No More Heroes – Switch

Goichi Suda, beter bekend als Suda51, brengt eind januari zijn volgende obscure project naar de Nintendo Switch. De eerste teaser trailer hintte naar een vervolg op No More Heroes 2, maar Travis Strikes Again heeft eigenlijk meer weg van een spin-off. De gameplay bestaat namelijk nog steeds uit vijanden kapothakken met een lichtzwaard, maar omgevingen worden nu bekeken van bovenaf. Dat maakt de game uiterst geschikt voor coöperatieve gameplay, iets waar Travis Strikes Again flink op inzet. Met twee spelers vecht je je een weg door zeven verschillende videogames en speel je kleding vrij uit indiegames als Shovel Knight, Hyper Light Drifter en Hotline Miami. Verwacht daarnaast weer een hoop onzin, zoals snacks die gebruikt worden als strijdkreten en toiletten die fungeren als opslagpunt.

no more heroes

Ace Combat 7: Skies Unknown - PlayStation 4, PSVR en Xbox One

Het is even geleden dat er een volwaardige Ace Combat-game verscheen. Op 18 januari, twintig jaar na het eerste deel, komt Access Games met Skies Unknown. Ditmaal stappen spelers in gevechtsvliegtuigen als veroordeelde criminelen, die worden gebruikt als lokaas voor de vijand in een fictieve oorlog. Tijdens gevechten heb je de vrijheid om te kiezen welke doelwitten je eerst aanvalt en hoe je omgaat met grondtroepen die een paar honderd kilometer lager hun eigen strijd voeren. Dogfights zijn volgens de ontwikkelaar intenser dan voorheen dankzij een betere kunstmatige intelligentie en wolken waarin je dekking kunt zoeken. De grootste vernieuwing is echter de VR-ondersteuning van de game, die de serie wellicht naar een hoger niveau tilt.

Ace Combat 7

25 januari

Mario + Luigi: Bowser’s Inside Story - Nintendo 3DS

Als er een Mario + Luigi-game is die je gespeeld moet hebben, dan is het Bowser’s Inside Story. Dit derde deel in de serie verscheen in 2009 voor de Nintendo DS en krijgt nu een 3DS-versie. Het totaal gestoorde verhaal brengt Mario en Luigi naar Bowsers maag, waarna ze zijn lichaam doorkruisen en beurtelingse gevechten voeren. Een groter deel van de game speel je echter als Bowser, die de lootgieters helpt puzzels op te lossen door bijvoorbeeld een slok water te nemen of op en neer te springen. Combineer deze feature met de prachtige cartooneske graphics, en je hebt een rpg die je eigenlijk niet mag missen.

mario + Luigi

Resident Evil 2 Remake - PlayStation 4 en Xbox One

Resident Evil 7: Biohazard snapt de essentie van horror en maakte daarom indruk in 2017. Met dezelfde instelling en engine komt Capcom in januari met een remake van Resident Evil 2. De besturing en het camerastandpunt zijn bijvoorbeeld aangepakt om een gestroomlijndere horrorervaring te bieden. Daarnaast zorgt de game voor een goede balans tussen actie en spanning door de verhaallijnen van Leon en Claire met elkaar te verweven. Resident Evil 2 lijkt een van die zeldzame remakes te gaan worden die net zo relevant is als een nieuw deel, en dat is een groot compliment.

Resident Evil 2

29 januari

Kingdom Hearts 3 - PlayStation 4 en Xbox One

Meer dan acht jaar geleden werd Kingdom Hearts aangekondigd door Square Enix, niet wetende wat voor helse rit het team te wachten stond. Door problemen bij het overgaan op Unreal Engine 4 liep de game jaren vertraging op, maar in januari verschijnt de ultieme Final Fantasy-Disney-cross-over dan eindelijk. Regisseur Tetsuya Nomura combineert in dit derde deel oude Disney-werelden als Olympus Colliseum met nieuwe als die uit Frozen en Big Hero 6. Het gevechtssysteem is actievoller en diepgaander gemaakt met verschillende effecten en elementaire aanvallen die Sora en zijn vrienden strategisch moeten inzetten. Grafisch ziet de game er uit als een heuse Disney-film, waarmee Kingdom Hearts 3 het weleens heel goed kan gaan doen.

Kingdom Hearts 3

24 januari

Life is Strange Episode 2: Rules - PlayStation 4, Xbox One en pc

Afgelopen jaar werden we verrast door The Awesome Adventures of Captain Spirit en het tweede seizoen van Life is Strange. Dontnod neemt rustig de tijd voor de volgende episode, die ergens in januari moet verschijnen. Het tweede seizoen draait om Sean en zijn jongere broertje Daniel, die genoodzaakt zijn door de Verenigde Staten te trekken en als Mexicaanse kinderen een hoop volwassen zaken voor hun kiezen krijgen. Hopelijk behoudt Episode 2: Rules dezelfde kwaliteit als de eerste intrigerende aflevering.

Life is Strange 2

Ook verschijnen: Bury Me, My Love (Switch en pc, 10 jan), Tales of Versperia: Definitive Edition (11 jan), Vane (15 jan), Tropico 6 (PS4, Xbox One en pc, 25 jan) en Planetside Arena (29 jan).

Welke game ga jij halen?

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Super Mario Bros. U misschien kopen. Al heb ik Oddysey nog niet eens uitgespeeld.
 • @CerandoX.nl

  Slimmeriken poorten alles naar de Switch, behalve Mario Maker
 • @Bware

  Die komt vast nog wel… Of een vervolg.
 • @Bware

  Dat heeft denk ik ook grotendeels te maken met het ontbreken van een touchscreen op de Switch (in console-mode tenminste) wat porten niet zo simpel maakt.

  Denk verder ook niet dat deze games elkaar erg in de weg zouden zitten wat betreft sales. Er is toch wel een groot verschil tussen de kwaliteit van Mario Maker levels en door Nintendo gecreëerde levels.
 • Niets. Maar gelukkig is er nog veel te doen.
 • Toch redelijk wat titels die ik wil, maar wellicht niet gelijk ga halen. Denk aan New Super Mario Bros. U Deluxe, Resident Evil 2 Remake, Kingdom Hearts 3 en Tales Of Vesperia Definitive Edition.

  Drie van de vier zijn remakes/remasters, maar heb er twee niet of nooit kunnen spelen. Ben zelf wel een 'Tales Of' fan en buiten de Xbox 360 versie is Vesperia nooit naar Europa gekomen. Resident Evil 2 voelt als een totaal nieuwe game en heb dit deel vroeger nooit gespeeld dus voor mij ideaal. Super Mario Bros. U Deluxe heb ik wel gespeeld, maar vind ik wel een lekkere titel om nogmaals en onderweg te kunnen spelen.
 • Super Mario Bros. ga ik wel kopen denk ik. Voor de Wii U heb ik die gemist. Ik weet alleen niet of ik dat gelijk doe of later.

  Resident Evil 2 is ook een potentiële aanschaf.

  No More Heroes ziet er uit als bagger, maar kan wel leuk worden. Al vind ik het wel jammer dat er veel (indie) developers nu lelijkere games gaan maken. Voelt toch een beetje als even snel en goedkoop. Soms vind ik het niet erg, want bij Celeste bijvoorbeeld past het prima, maar ik zie er ook veel titels tussen staan waarbij ik denk: echt waar? Doen ze dit echt zo lelijk?

  Als je zo'n game dan voor een tientje kan kopen zeg ik prima, maar sommige zijn nog best prijzig ook.
 • @Luigi1985

  U zeker kopen dan. Is veruit de beste uit de 'New' Super mario reeks. Persoonlijk vind ik hem zelfs het beste uit de hele 2s Mario reeks.

  Luigy DLC erbij is ook gewoon een hele extra game. Spel ben je wel even zoet mee.

  Ik zelf twijfel nog over de dubbel dip.59 vind ik wel veel. Voor 40 was het een no brainer. Wil hem wel sowieso digitaal.
 • @Newgamessuck
  Vet. Dit soort games speel ik het liefst.
 • Het gaat maar door met interessante games. RE2 remake springt eruit voor mij en misschien Ace combat nog. Maar ik moet nodig zaken gaan afronden als: RDR2, God of war etc. Hopelijk lukt 1 van de 2 voor die tijd.
 • Kingdom Hearts 3 ga ik halen daar ga ik voorlopig wel even zoet mee zijn.
 • Resi 2 en kingdom hearts 3 op release.. Mijn kleine dictator gaat Chinees Nieuwjaar thuis vieren dus dat wordt even chillen.
 • Ace Combat zeker als het beter is dan Hawx 1 en 2 !!
 • Ace Combat VR !
 • Tales of Vesperia voor de Switch. Heb de game al voor de 360 en PS3. Het is me favoriete game van de vorige generatie en ik haal hem al te graag voor de 3e keer.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren