1. De gamereleases van juli 2019 – Fire Emblem en Dr. Mario

De gamereleases van juli 2019 – Fire Emblem en Dr. Mario

Altijd wel iets te spelen

Het is juli, voor gamers vaak een uitstekend moment om aan de backlog te werken. Nu vinden we dat een prima plan, maar gelukkig verschijnt er voor wie wat nieuws wil spelen een handvol interessante games. Denk aan Fire Emblem: Three Houses, Wolfenstein: Youngblood en Dragon Quest Builders 2. Dit zijn de gamereleases van juli 2019!

2 juli - Final Fantasy 14: Shadowbringers – PS4 en pc

Final Fantasy 14 ontving al twee grote uitbreidingen en met Shadowbringers wordt de mmo alleen maar omvangrijker. Doorgewinterde spelers weten ongeveer wat ze kunnen verwachten: een nieuw verhaal van zo’n dertig uur, negen nieuwe dungeons, twee nieuwe klassen, een level-cap van 80 en een raid voor 8 en 24 spelers. Ook is er de nieuwe wereld First, die bestaat uit zes grote districten en de centraal gelegen stad Crystarium. Voor nieuwkomers bevat Shadowbringers een aantal prettige verfijningen, zoals de optie om dungeons met npc’s te betreden voor als je geen team bij elkaar kunt verzamelen.

Final fantasy 14

10 juli - Dr. Mario World – iOS en Android

Dr. Mario keert in juli terug, op iOS- en Android-apparaten. Hoewel sommigen wellicht liever een Switch-versie hadden gezien, lijkt de traditionele gameplay van Dr. Mario uiterst geschikt voor je mobiele telefoon. In feite is het een match-3-puzzelgame waarbij je de juiste capsules linkt aan drie verschillende kleuren virussen. World voegt een aantal nieuwe dingen toe aan de serie, met onder andere een speciale vaardigheid om bepaalde virussen te omzeilen en regenboogcapsules die bij elke kleur passen. We maken ons een beetje zorgen om de harten die je toegang geven tot werelden en met de tijd terugkeren, tenzij je een microtransactie doet. Los van dat ziet Dr. Mario World eruit als een lekkere mobiele game.

Dr Mario World

12 juli - Dragon Quest Builders 2 – PS4 en Nintendo Switch

De eerste Dragon Quest Builders is een bijzondere game, en niet alleen omdat Square Enix een PlayStation Vita-versie uitbracht. Het combineert het universum van Dragon Quest met uitgebreide bouwgameplay waarbij je de wereld verkent en met een grote hamer gebouwen uit de grond stampt. Het vervolg, dat is gebaseerd op Dragon Quest 2, lijkt het eerste deel vooral uit te breiden. De eilanden zijn gigantisch, er zijn meer quests en objecten maken is iets versimpeld. Dragon Quest Builders 2 wordt daarnaast een gezelligere game, want je kunt de game in online co-op spelen en samen bouwen. Eindelijk!

Dragon Quest Builders 2

19 juli Marvel Ultimate Aliance 3: The Black Order - Switch

De Marvel-gekte bereikte eerder dit jaar een climax, dus het is de perfecte tijd om superhelden samen te brengen in Marvel Ultimate Aliance 3: The Black Order. En niet alleen de bekendste Avengers, maar ook minder bekende helden als Elektra, Spider-Gwen en Nightcrawler, die ieder lichte en zware aanvallen kunnen uitvoeren. Belangrijker zijn echter de vier vaardigheden die onder het genot van een overdaad aan visuele effecten bonussen kunnen opleveren als ze worden ingezet in de buurt van verwante personages, zoals een andere Defender. Ultimate Aliance 3 moet dan ook een dieper rpg-systeem krijgen dan voorheen, met veel customization-opties en constante progressie om endgame-missies te kunnen voltooien.

Marvel Ultimate Alliance 3

Fire Emblem: Three Houses - Switch

Het is lang geleden dat een traditionele Fire Emblem-game uitkwam voor een console. Three Houses omarmt deze terugkeer dan ook door de vertrouwde structuur van de game wat te wijzigen en een kalender aan te houden voor grote gevechten. Als professor op een universiteit spendeer je namelijk de meeste dagen aan het trainen van studenten om aan het einde van elke maand een groot gevecht te voeren. Het idee hierachter is dat je elke lichting studenten kunt trainen naar aanleiding van het volgende gevecht en zo telkens je strategie aanpast. De truc is om te kiezen uit verschillende activiteiten die uiteenlopende gevolgen hebben voor de vaardigheden van elk individu.

Omdat tussen de lessen door rondloopt op de campus en elke student beter kan leren kennen, doet de game ons zelfs een beetje denken aan Persona. Studenten vragen je om advies, krijgen motivatie van persoonlijke gesprekken en ja, liefdesverhoudingen spelen ook een rol. Voor de pure strategen onder ons kun je het voorbereidende werk gelukkig grotendeels overslaan en rechtstreeks in de actie duiken. We weten nog niet veel over gevechten, behalve dat elk personage omringd wordt door een bataljon en dat net als in Shadows of Valentia de wapendriehoek grotendeels verdwenen is. Hoe dit in z’n werk gaat kunnen we eind juli uitvinden.

Fire Emblem Three Houses

Wolfenstein: Youngblood – PS4, Xbox One, Switch en pc

Wolfenstein 2: The New Colossus werd met veel lof ontvangen, dus heeft Machine Games in een rap tempo een spin-off in elkaar geschroefd. Youngblood omschrijven als ‘een tussendeel’ doet de game echter tekort, want het is volgens de ontwikkelaar de grootste en langste Wolfenstein-game tot nu toe. Bovendien is het hele verhaal speelbaal in co-op, waarbij je in de schoenen stapt van Jess of Soph Blazkowicz, de tweelingdochters van B.J. Blazkowicz. In de alternatieve tijdlijn zijn de Verenigde Staten bevrijd van Nazi-Duitsland, maar vijftien jaar later vindt de tweeling het tijd om ook Frankrijk te bevrijden uit de greep van het regime.

Behalve deze coöperatieve insteek poogt Machine Games de gameplay boeiender te maken met verschillende nieuwe elementen. Sommige vijanden dragen pantser dat kwetsbaar is voor specifieke kogels, er ligt meer nadruk op gadgets en omgevingen zijn groter en gevuld met npc’s die je zo nu en dan vragen om een gunst. Al met al lijkt Youngblood ambitieuzer dan de meeste spin-offs en we zijn razend benieuwd hoe dit uitpakt.

Wolfenstein

Red Faction: Guerrilla Re-Mars-Terd (2 juli, Switch), Stranger Things 3: The Game (4 juli, PS4, Xbox One, Switch, pc), Attack on Titan 2: Final Battle (5 juli, PS4, Xbox One, Switch, pc), God Eater 3 (14 juli, Switch), Lost Ember (19 juli, PS4, Xbox One, Switch, pc), Kill la Kill: IF (25 juli, PS4, Xbox One, pc), Wolfenstein: Cyberpilot (26 juli, PS4, pc), Beyond: Two Souls (27 juli, pc).

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Niks voor mij in Juli. Dr Mario wellicht voor de dooie momentjes ;)
  • 100% Fire Emblem! Heel veel zin in om weer heel veel uur in te stoppen :)

    Wolfenstein uiteindelijk ook wel keertje halen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren