1. De gamereleases van maart 2020

De gamereleases van maart 2020

Van Doom Eternal naar Animal Crossing: New Horizons

Na twee rustige maanden komt de game-industrie weer op gang met veel grote releases. Deze maand komen onder andere Doom Eternal, Animal Crossing: New Horizons, Ori and the Will of the Wisps, Nioh 2 en Half-Life: Alyx uit. Dit zijn de gamereleases van maart 2020!

Pokémon Mystery Dungeon: Rescue Team DX

6 maart – Switch

De eerste grote game van maart is een remake van de eerste Pokémon Mystery Dungeon-delen. Rescue Team DX volgt dan ook de verhaallijn van Red en Blue Rescue Team, waarin spelers in een pokémon veranderen en in willekeurige kerkers andere pokémon in nood redden. Naast een prachtig uiterlijk dat met waterverf lijkt te zijn getekend, voert de remake een aantal verbeteringen door. Denk aan een automodus, de mogelijkheid tot grotere teams en een Rare Quality-systeem voor speciale vaardigheden. De charme van de game lijkt zoals vanouds te zijn, maar hopelijk helpen de verbeteringen het repetitieve karakter van de oorspronkelijke games te verminderen.

Pokémon Mystery Dungeon

Ori and the Will of the Wisps

11 maart – Xbox One en pc

Drie jaar na de eerste aankondiging komt eindelijk het vervolg op Ori and the Blind Forest uit. Will of the Wisps is in alle opzichten een uitbreiding van de schattige, maar pittige metroidvania waarin de flow van het platformen zeer belangrijk is. Ontwikkelaar Moon Studios zet hier hoger op in met allerlei nieuwe vaardigheden, zoals een boorvaardigheid waarmee het beestje zich een weg door de grond baant en zo hoger gelegen plekken bereikt.

Wellicht de grootste verandering is het vechtsysteem, met verschillende wapens en bewegingen die energie slurpen, waarmee ontmoetingen met vijanden boeiender moeten worden. Ori heeft bijvoorbeeld een energiezwaard en een boog waar spelers mee richten en schieten. Ook poogt de ontwikkelaar de wereld interessanter te maken met zijmissies voor npc’s, bevat het spel autosaves en kunnen spelers tegen elkaar racen in Spirit Trials-modus. Of Ori and the Will of the Wisps de torenhoge verwachtingen waarmaakt moet nog blijken, maar het is in ieder geval een goede tijd voor liefhebbers van het metroidvaniagenre.

Ori and the Will of the Wisps

Nioh 2

13 maart – PlayStation 4

Team Ninja’s Nioh was een onverwachte hit die de Dark Souls-formule succesvol toepast in een fantasieversie van het feodale Japan. Nu het tweede deel verschijnt in een post-Sekiro-wereld zijn de verwachten hooggespannen, want in hoeverre is Nioh 2 een significante verbetering? Op basis van de bèta die eind vorig jaar plaatsvond, lijkt de game ondanks een nieuw verhaal vooral voort de bouwen op het vorige deel met veel kleine aanpassingen.

Zo kunnen spelers op ieder moment het uiterlijk van hun personage aanpassen, keren de wapentypes uit de uitbreidingen terug en kunnen spelers tijdelijk de vorm van een Yokai-geest aannemen. Co-op keert ook terug – ditmaal voor teams van drie spelers – en spelers kunnen weer assistentie krijgen van npc-versies van anderen. Wel zo handig voor een ongetwijfeld zeer pittige game.

nioh 2

Animal Crossing: New Horizons

20 maart – Switch

Het is eindelijk tijd voor een nieuwe Animal Crossing, en wel op het grote scherm. New Horizons brengt spelers naar een tot dan toe onbewoond eiland, waar ze na een korte introductie zelf een bestaan opbouwen. Dat biedt de mogelijkheid om het eiland zelf vorm te geven, door bijvoorbeeld meubilair te craften en buiten te plaatsen. Crafting is dan ook een nieuwe mechaniek die centraal staat om spullen als gereedschap mee te maken, waarmee bijvoorbeeld ook kan worden geoogst. Uiteraard is Animal Crossing: New Horizons een hele sociale ervaring, met naast allerlei vrolijke dieren maximaal zeven andere spelers op een eiland. We kunnen niet wachten om aan het eilandleven te beginnen.

animal crossing new horizons

Doom Eternal

20 maart – PlayStation 4, Xbox One, Stadia en pc

Doom Eternal is al een tijdje aangekondigd, maar weet met elke nieuwe trailer meer indruk te maken. De opvolger van de reboot uit 2016 is bruter, gevarieerder en vindt plaats op een grotere schaal. Zo is er zelfs een nieuwe platformmechaniek geïntroduceerd om door de grotere, met demonen krioelende omgevingen te doorkruisen en kiezen spelers hun weg vanuit het Doom Fortress dat onheilspellend boven de aarde zweeft. In de basis draait Eternal gelukkig nog steeds om ultrasoepel en meedogenloos demonische wezens afmaken, terwijl je ditmaal extra goed let op hun zwakke plekken en hoeveel kogels er nog in je magazijn zitten. Doom Eternal heeft potentie om een van de beste games van het jaar te worden, dus 20 maart kan niet snel genoeg komen.

Half-Life: Alyx

23 maart - HTC Vive, Windows Mixed Reality, Oculus Rift en Oculus Quest

Helaas, Half-Life 3 komt er vooralsnog niet aan, maar wel een veelbelovend alternatief: Half-Life: Alyx. De vr-game is ontwikkeld door een aantal Half-Life-veteranen. Alyx speelt zich af tussen het eerste en tweede deel en moet een volwaardige Half-Life-game worden met verkenning, puzzels en gevechten. De game ziet er tot nu toe zeer goed uit en een trailer geeft ons al een eerste blik op de actie, waarbij protagonist Alex Vance vanuit het eerstepersoonsperspectief graait naar kogels om vijanden kapot te schieten. Wellicht wordt Half-Life: Alyx wel dé verrassing van het jaar.

half life alyx

Bleeding Edge

24 maart – Xbox One en pc

Sinds Dota en Overwatch hebben talloze games het moba- en hero shooter-genre aangedaan, maar hoewel in eerste instantie vergelijkbaar is Bleeding Edge toch iets totaal anders. Aan het roer van de game staat namelijk Ninja Theory, waardoor de game meer draait om mêleegevechten dan schieten. Het spel kent twaalf stijlvolle heroes, die allen voorzien zijn van een moeilijkheidsgraad en een rol: Tank, Support of Assassin.

Bijkomende vaardigheden en mods bepalen de strategie van een team. Zo kan Daemon tijdelijk onzichtbaar worden en vijanden stilletjes uitschakelen, terwijl anderen gericht zijn op zoveel mogelijk schade aanrichten. Een potje Bleeding Edge kan onder andere door de camera en acht rondrennende personages wat chaotisch worden, maar het concept biedt genoeg potentie om er Ninja Theory’s eerste e-sportgame van te maken.

Bleeding Edge

Persona 5: Royal

31 maart – PlayStation 4

Het in 2017 verschenen Persona 5 wordt gezien als een van de beste rpg’s ooit gemaakt en eind maart verschijnt er een uitgebreide versie. Dat is lang niet de eerste keer voor de franchise, maar de veranderingen in Persona 5: Royal lijken stukken ingrijpender te zijn dan in Persona 3: FES en Persona 4: Golden. Nieuwe mechanieken als de grijphaak maken eerder onbegaanbare plekken toegankelijk, er zijn nieuwe persona’s om op te roepen en verschillende eindbaasgevechten krijgen een twist.

Ook wordt Tokio uitgebreid met een nieuw gebied en nieuwe naschoolse activiteiten en is er en nieuw lid van The Phantom Thieves – overdag reguliere studenten, ’s nachts superhelden die kwaadwillenden op andere gedachten zetten in de Metaverse – met een geheel nieuw verhaal. Persona 5 Royal lijkt dus ook voor degenen die al ruim honderd uur hebben gestopt in de leefsimulator-rpg een frisse ervaring te worden.

Persona 5 Royal

Ook verschijnen in maart: The Outer Worlds (6 maart, Switch), My Hero: One's Justice 2 - (13 maart, PS4, Xbox One, Switch en pc), MLB The Show 20 (17 maart, PS4), La Mulana 1 & 2: Hidden Treasures Edition (17 maart, PS4, Xbox One en Switch), Fairy Tail (19 maart, PS4 en pc), Doom 64 (Switch en pc), Moons of Madness (24 maart, PS4 en Xbox One), Borderlands 3 – Guns, Love & Tentacles: The Marriage of Wainwright & Hammerlock en One Piece: Pirate Warriors 4 (27 maart, PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc).

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Vette maand met Pokémon MD, Ori & misschien AC! :D
 • @Piet S.

  Overdrijven kan ook, geen sterke maand in mijn ogen. Ik weet sowieso dat jij AC gaat kopen.
 • @CyberFl

  Sorry dat ik MIJN mening uit man. Ik zal het nooit meer doen! ;) En AC heeft voor mij de laagste prio van de games die ik hierboven opnoemde. Ik heb namelijk nog nooit eerder een AC game gekocht/gespeeld. :)
 • @Piet S.

  Ori heb ik laatst gekocht op de Nintendo Switch! Ik ben biiiiijna klaar met Hollow Knight en dan kan ik er aan beginnen. Ik was alleen in de veronderstelling dat het vervolg van Ori ook naar de Switch kwam..

  Pokémon heb ik de demo van gedownload een tijdje terug, maar tot op heden nog niet geprobeerd. Ik heb geen hoge verwachtingen.
 • @Rahl

  Als Ori2 naar de Switch komt, dan zal dat pas over een paar jaar gebeuren, net zoals bij het eerste deel. Ik snap heel goed dat MS Ori2 eerst alleen op de X1 en Windows uitgegeven wil hebben, want zij hebben een exclusieve distributie deal met Moon Studios (de ontwikkelaar van Ori).

  En m.b.t. Pokémon MD: Dit wordt voor mij ook de eerste MD game die is aan ga schaffen & uit ga spelen. Op de oudere handhelds deden die games mij niet zoveel, maar tijdens het spelen van de demo op de Switch, kreeg ik meteen het 'YES!' gevoel! :D
 • @Piet S.

  Ik ga 'm proberen!
 • @Rahl

  Het kan alsnog zijn dat het niets voor jou is hoor, maar het is in ieder geval een kans waard! :D
 • @CyberFl

  Met de hoed in de hand komt men door het ganse land! ;-)
 • @Piet S.

  Pokémon zag er voor mij niet erg indrukwekkend uit. Ori ik heb deel 1 niet uitgespeeld maar ik hoop dat ik deel 2 leuker vind. En na het zien van de AC direct snap ik niet wat mensen leuk vinden aan dit spel.
 • @smaakmaker

  Dat kan ja! :)
 • Ori Collectors edition komt op dag van release binnen. Daarnaast hoop ik dat Nioh 2 over een tijdje naar andere platformen komt, die lijkt me ook erg vet.
 • April en mei worden pas vette game maanden.
 • @CyberFl welke games komen er in april?
 • @kluivert80

  Resident evil 3 en FF 7 remake. Toch 2 games waar ik zeer hard naar uitkijk.
 • @CyberFl Lekker boeiend een remake. Last of us 2 10 keer beter. En momenteel vermaak ik me prima met ori 2. pracht game
 • Ook Mount & Blade II: Bannerlord op de 31e in Early Access en de 1.0 release van Black Mesa over enkele dagen. Op Bannerlord wacht ik al sinds de aankondiging in 2012… Verder een bizar sterke maand met Doom, Animal Crossing en Persona 5 Royal. Nioh 2 en Ori wil ik ook graag spelen, maar ik geef prioriteit aan al de andere grote namen deze maand dus voor de eerste wacht ik wel op de PC versie en de ander later een keer via Gamepass.
 • Ori en Doom Eternal!! Mij hoor je niet klagen deze maand :)
 • Toch wel een mindere maand imo.

  De prijs voor die Pokemon game vind ik schandalig!
 • Ik vind het wel een leuke en diverse maand. Niet alles spreekt mij persoonlijk aan, maar zie er uiteindelijk wel een aantal in mijn collectie belanden!

  En dan denk ik voorlopig met name aan Animal Crossing, Ori And The Will The Wisps en Doom Eternal. Ori zal dan wel nog op een ander platform moeten uitkomen voor ik hem kan aanschaffen. Wellicht over een tijdje een fysieke bundel i.c.m. het eerste deel voor de Nintendo Switch.
 • Niet zo'n indrukwekkende maand. Ori zal waarschijnlijk meer van het zelfde zijn, maar ook niet meer dan dat. Persona 5 al uitgespeeld dus helaas geen meerwaarde om deze opnieuw te spelen.

  Edit; ik zie dat doom deze maand ook uitkomt! Dat zal sowieso de topper van deze maand zijn. Ik keek al een tijdje uit naar dat spel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren