1. De gamereleases van mei 2018 - Donkey Kong en Detroit

De gamereleases van mei 2018 - Donkey Kong en Detroit

Zombies, Hollows en androïden

Mei is begonnen, het weer wordt beter, maar helaas is dit niet de bijzonderste maand voor gamereleases. Gelukkgi zijn er nog wel een paar pareltjes her en der. Zo combineert Moonlighter The Binding of Isaac met Stardew Valley, is Dark souls Remastered mooier en beter en belooft State of Decay 2 veel goeds voor de apocalyps. Oh en laten we zeker ook Detroit: Become Human niet vergeten.

4 mei

Donkey Kong Country: Tropical Freeze - Switch

Donkey Kong Country: Tropical Freeze verscheen in 2014 al voor de Wii U, maar is nu beschikbaar voor de huidige generatie van Nintendo. Zoals in onze review al kan worden gelezen, is Tropical Freeze een uitstekende platformer met hoge kwaliteit gamelevel design. Zo biedt deze Switch-game nog steeds een uitdaging aan de meest ervaren gamers.

Deze Switch-uitgave van Donkey Kong Country: Tropical Freeze is een directe port van de Wii U. Kleine verschillen met de release uit 2014 is een hogere resolutie en andere kleine aanpassingen aan de graphics. Een grotere toevoeging is de mogelijkheid om als Funky Kong te spelen. In feite voegt Nintendo met dit personage een makkelijkere modus toe aan de game, aangezien Funky onder andere spike kan overleven, oneindig kan ademen onderwater en zijn surfboard kan inzetten tegen vijanden.

8 mei

Pillars of Eternity 2: Deadfire - Pc

Pillars of Eternity 2: Deadfire is een isometrische rpg, waar spelers nogmaals de wereld van Eora bezoeken. Specifiek wordt er dit keer de Deadfire Archipelago ontdekt. In tegenstelling tot de eerste Pillars of Eternity maken spelers nu gebruik van een mobiele basis in de vorm van een boot. De vorige game in de serie kreeg in goede cijfers en Saimon twijfelde toentertijd of hij het spel moest spelen.. Deze had een groot achtergrondverhaal, waar spelers beetje bij beetje meer te weten kwamen over de Eora en zijn bevolking. Beslissingen die in het eerste deel zijn gemaakt, hebben ook effect in het vervolg. Pillars of Eternity 2 komt 8 mei naar Windows, Mac OS en Linux en later dit jaar komt er ook nog een versie voor de PS4, Xbox One en Nintendo Switch.

18 mei

Hyrule Warriors Definitive Edition - Switch

De hack-and-slash-game gebaseerd op het Zelda-universum was al eerder uitgekomen voor de Wii U en de 3DS en verschijnt deze maand nogmaals voor Nintendo Switch, ditmaal als Definitive Edition. Deze versie bevat alle 29 speelbare personages uit de Wii U- en 3DS-game, maar ook alle eerder verschenen betaalde downloadbare content. Net als in de vorige versies kunnen spelers in deze Musou-game met Link, Zelda en andere personages deelnemen aan grootschalige gevechten. De Switch-game bevat daarbij nieuwe outfits voor Link en Zelda gebaseerd op Zelda: Breath of the Wild.

22 mei - Pc, Nintendo Switch

Runner 3 - Pc, Switch

Runner 3 is een ritmische platform game waarin spelers op de maat van de muziek goed hun acties moeten timen om de levels te doorkruizen. Door op het juiste moment items te pakken creëert de speler zelf een melodie. Uiteraard keert CommanderVideo, de protagonist uit de Bit.Trip-serie terug voor deze derde Runner-game. Nieuw in deel drie is onder andere een double jump, de mogelijkheid om voertuigen te gebruiken en alternatieve paden in de achtergrond. De muzikale titel komt 22 mei naar de Nintendo Switch, Mac en Windows. Een latere release is ook gepland voor de PS4 en de Xbox One.

State of Decay 2 - Pc, Xbox One

Deze zombiegame was al tijdens de E3 in 2016 aangekondigd, maar komt deze maand eindelijk uit voor Xbox One en pc. De game speelt zich achttien maanden na de uitbraak van het eerste deel af. Maximaal vier spelers moeten in dit vervolg samenwerken in een open

wereld om de zombie-apocalypse te overleven. Elke speler kan een eigen klasse kiezen om zo effectiever samen te werken. Al deze aanpassingen kunnen worden geregeld vanuit een centrale hub, die door de speler naar eigen smaak kan worden aangepast. Dit spel wordt op release tevens toegevoegd aan Xbox Game Pass.

25 mei

Detroit: Become Human - PlayStation 4

In de nieuwe game van de makers van Heavy Rain wordt aan spelers de vraag gesteld wat het betekent om een mens te zijn. Ben je zo geboren en moet je van vlees en bloed zijn, of heeft het meer te maken met emoties en gedachten?

In deze verhalende game nemen spelers de rol aan van drie verschillende androïden in een dystopische toekomst waarin veel werk is overgenomen door deze op mensen lijkende machines. Langzaamaan beginnen zij hun eigen emoties te ervaren en op basis daarvan voor zichzelf te denken. Dit wordt echter niet gewaardeerd in de maatschappij. Een demo is nu al gratis beschikbaar in de PlayStation Store.

Dark Souls Remastered - Pc, PlayStation 4, Xbox One

Dark Souls is al uit sinds 2011, wat betekent dat het al zeven jaar oud is. Voor spelers die het spel al een tijdje niet aangeraakt hebben en ondertussen ‘hollow’ zijn geworden is dit de kans om het spel weer op te pakken en opnieuw te beginnen met verbeterde graphics en performance.

Dark Souls is een grote, succesvolle game en veel videogames worden er tegenwoordig mee vergeleken. Het spel staat vooral bekend om zijn hoge moeilijkheidsgraad en de manier waarop zelfs de kleinste fouten genadeloos afgestraft worden. De remaster bevat een verbeterde framerate en een hogere resolutie, een co-op modus voor zes spelers en de uitbreiding Artorias of the Abyss.

29 mei

Street Fighter 30th Anniversary Collection - Pc, PlayStation 4, Xbox One, pc

Capcom viert het dertigjarige bestaan van de Street Fighter-serie met Street Fighter 30th Anniversary Collection op de Nintendo Switch, PS4, Xbox One en pc.

Deze editie bevat in totaal twaalf Street Fighter-games: Street Fighter, Street Fighter 2, Street Fighter 2: Champion Edition, Street Fighter 2: Hyper Fighting, Super Street Fighter 2, Super Street Fighter 2 Turbo, Street Fighter Alpha, Street Fighter Alpha 2, Street Fighter Alpha 3, Street Fighter 3, Street Fighter 3: 2nd Impact en Street Fighter 3: 3rd Strike.

Vier van de games, namelijk Street Fighter 2, Super Street Fighter 2 Turbo, Street Fighter Alpha 3 en Street Fighter 3: 3rd Strike, krijgen ook online multiplayer met ranked en casual wedstrijden, lobby's en leaderboards.

Agony - PlayStation 4, Xbox One

Agony is een horror-survival game waarin spelers in een soort hel worden gegooid en moeten proberen te overleven in een wereld vol geesten en demonen. Terwijl ze zich verstoppen en vluchten van de vele vijanden moeten spelers het raadsel van de mysterieuze ‘Red Goddess’, de architect van de wereld, vinden. Zij is namelijk de enige die de uitweg weet Agony is een omgekeerde wereld waarin spelers demonen en geesten kunnen bezittenen deze gebruiken in hun zoektocht naar de vrijheid.

Moonlighter - Pc, PlayStation 4, Xbox One

Het leven van Will, de eigenaar van Moonlighter, is niet gemakkelijk. Overdag beheert hij de winkel en probeert hij de beste deals te maken en ‘s nachts gaat hij de vele dungeons in om spullen te vergaren om te verkopen. Moonlighter is een combinatie tussen een actie-rpg en een management-simulator. De dungeons zijn willekeurig gegenereerd net zoals andere roguelikes en overdag kunnen spelers net als in Stardew Valley in gesprek gaan met de bewoners van het stadje.

Moonlighter komt ook uit op de Switch, maar daarvoor is nog geen releasedatum bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik heb het meeste zin in DKC en kijk ook uit naar HW! :)
 • Ik kijk ook uit naar DKC, heb hem niet gekocht voor mijn Wii U. Vind alleen de prijs voor een remake game uit 2014 van gemiddeld 55 euro wel een (te) hoge prijs hiervoor. 40 euro vind ik persoonlijk een betere richtlijn hiervoor.
 • @MarioLuigi
  De prijs had inderdaad wel wat lager mogen zijn, maar de hoogte ervan gaat me er niet van weerhouden om deze game nogmaals aan te schaffen! :D
 • Ik ga denk ik voor street fighter, de switch games komen later.
 • Donkey Kong Tropical Freeze die haal ik vrijdag..
  Dat is echt zo'n spel waar ik ontzettend boos op kan worden.
  maar als het lekker loopt dan voel ik me weer King kong.
 • @deftones
  Ik ben nu DKC3 opnieuw aan het spelen (op de N3DS) om me voor te bereiden op vrijdag. DKC games kunnen heerlijk frustrerend zijn ja, haha.. :P

  Aangezien ik de Wii U versie al meerdere keren uitgespeeld heb met > 100%, ga ik sowieso wel voor Funky Mode, om echt het gevoel (voor zover dat mogelijk is) te krijgen dat ik een nieuwe game speel!
 • Detroit !

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren