1. De gamereleases van november 2018 - Pokémon Let’s Go en Fallout 76

De gamereleases van november 2018 - Pokémon Let’s Go en Fallout 76

Aan nieuwe games geen gebrek

November is aangebroken en dat betekent weer een maand vol nieuwe games. Wij hebben de nieuwe gamereleases voor je opgesteld waar je naar uit kan kijken. Na de release van Red Dead Redemption 2, kunnen we deze maand wachten op Red Dead Online. Ook keren we terug naar een nieuwe Kanto-regio met Pokémon: Let's Go, Pikachu en Eevee. Of misschien heb je zin om als Agent 47 te spelen in Hitman 2? Het belooft weer een mooie maand te worden, want we gaan genieten van al deze mooie games.

November

Red Dead Online

We weten er nog vrij weinig over, maar ergens in november verschijnt Red Dead Online. Rockstar ziet de onlinecomponent van Red Dead Redemption 2 als een losstaande game en is van plan deze onafhankelijk te updaten. Red Dead Online legt net als GTA Online de focus op een mix van verhalende en coöperatieve gameplay met verschillende modi. Vermoedelijk kunnen spelers in bendes over de prairie trekken en het opnemen tegen anderen. Afgaande op de updates voor GTA Online brengt Rockstar in de toekomst exclusieve content uit voor de game, waar momenteel nog aan wordt gewerkt.

Red Dead Redemption 2

2 november

Diablo 3 Eternal Collection - Nintendo Switch

De game is inmiddels zes jaar oud en na vele ports verschijnt de ultieme versie van Diablo 3 voor de Nintendo Switch. Voluit Diablo 3: Eternal Collection is een overzetting van de PlayStation 4- en Xbox One-versies, wat inhoudt dat ook de Reaper of Souls-dlc bij de game is inbegrepen. De game bevat uren aan content en lijkt ideaal voor op het kleine scherm vanwege de mogelijkheid om het in kleine sessies te spelen.

Niet dat er een tekort is aan content in de game, want na alle updates en uitbreidingen kun je tientallen tot honderden uren kwijt in de dungeon crawler. Beginners kunnen starten met het verhaal, maar Diablo 3-veteranen kunnen ook direct aan de slag met de Adventure-modus. Deze laatste modus geeft je een aantal Rifts met willekeurig gegenereerde dungeons waar spelers kunnen grinden voor loot en talloze vaardigheden kunnen uitproberen. Diablo 3: Eternal Collection is een hele fijne manier om Blizzards rpg te spelen, en wellicht essentieel als je de game nog niet hebt gespeeld.

9 november

Tetris Effect - PlayStation 4 en VR

Tetris Effect bevat gelukkig de klassieke Tetris-gameplay waar de hele wereld van houdt, maar biedt vooral een audiovisueel spektakel voor puzzelaars. Dat is ook niet zo gek, want de studio verantwoordelijk voor Tetris Effect is Enhance Games van Tetsuya Mizuguchi, die bekendstaat om zijn werk aan klassieker Lumines en de stijlvolle shooters Rez en Child of Eden.

De exclusieve PS4-game kan met PlayStation VR gespeeld worden en bevat traditionele modi als Marathon, Ultra en Sprint en nieuwe speelwijzes die op een later moment worden onthuld. Nieuw is de Zone-mechaniek waarbij spelers de tijd kunnen stoppen om uit een moeilijke situatie te kunnen ontsnappen of extra punten te scoren. Het puzzelen vindt plaats in meer dan dertig unieke levels om een "wonderbaarlijke en emotionele reis door het universum" af te kunnen leveren. We zijn heel benieuwd.

Tetris Effect

13 november

Spyro - PlayStation 4 en Xbox One

Ontwikkelaar Toys For Bob is met niets dan respect begonnen aan de remakes van Spyro, en het lijkt erop dat de Reignited Trilogy rechtdoet aan de originele games. De eerste drie titels zijn vanaf de grond af aan opgebouwd en zijn speelbaar in schitterend 4K en HDR. Ook stemacteur Tom Kenny, die zijn stem verleende aan de draak in het tweede en derde deel, keert terug. Omdat de games rechtstreeks zijn nagemaakt op basis van Naughty Dogs originele games, biedt het pakket feitelijk geen nieuwe levels en features. Hopelijk zijn ze dus vandaag de dag net zo goed speelbaar als we het ons herinneren.

Spyro

14 november

Fallout 76 - Xbox One, PlayStation 4 en pc

Bethesda probeert iets nieuws met Fallout 76. In plaats van een bekende singleplayer-ervaring af te leveren aan fans van de serie, ligt de focus dit keer op een online multiplayer-ervaring. Spelers kunnen elkaar tegenkomen in de gamewereld en kiezen om samen verder op avontuur te gaan of met elkaar op de vuist te gaan. Hoewel niet iedereen op dezelfde servers speelt, wordt de progressie wel altijd meegenomen. De game speelt zich af in West-Virginia in een wereld die is verdeeld over zes regio’s en maar liefst vier keer zo groot is als Fallout 4.

Todd Howard van Bethesda heeft aangegeven dat de main quest van de verhaallijn draait om de mysterieuze verdwijning van de opzichter van Vault 76. Er worden geheime instructies achtergelaten voor de speler, die een transmissie ontvangt van de opzichter zodra de Vault verlaten wordt. Met de gegeven transmissie en geheime instructies wordt de basis gelegd voor de campagne. Deze verhaallijn eindigt met toegang tot atoombommen, die op bepaalde locaties worden afgevuurd waardoor meer waardevolle loot, maar ook moeilijke vijanden verschijnen.

Fallout 76

16 november

Pokémon Let’s Go - Nintendo Switch

In Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee keren spelers terug naar een prachtige Kanto-regio om de eerste 150 pokémon te vangen. De games zijn een samensmelting van Pokémon Go en de traditionele rpg’s, waardoor ze zich meer richten op mainstream-Pokéfanaten. Gevechten met wilde pokémon maken plaats voor het fysiek gooien van pokéballs met de Joy-Con en de beestjes zijn nu zichtbaar in het gras. Ontwikkelaar Game Freak belooft daarnaast genoeg content te bieden voor ervaren spelers door online gevechten mogelijk te maken en in de vorm van Master Trainers pittige end-game content te leveren.

Hoewel Let’s Go Pikachu en Eevee in veel opzichten een remake zijn van Pokémon Yellow, voegt Game Freak een aantal nieuwe features aan de game toe. Zo kunnen spelers pokémon en spullen sturen van Pokémon Go naar Let’s Go, zijn Mega Evolutions en Alolan-vormen terug en kunnen spelers op verschillende manieren hun pokémon aankleden. Let’s Go Eevee en Pikachu hebben mogelijk grote implicaties voor de toekomst van de Pokémon-franchise, dus we houden de games scherp in de gaten.

Pokemon Lets Go

20 November

Battlefield 5 - Xbox One, PlayStation 4 en pc

Met Battlefield 5 gaat ontwikkelaar Dice terug naar de Tweede Wereldoorlog. Net als in Battlefield 1 bestaat de singleplayer-campagne uit verschillende War Stories die verhalen vanaf verschillende locaties in de wereld vertellen. Onder andere Noorwegen, het Franse platteland, de woestijn van Noord-Afrika en zelfs Rotterdam vormen het strijdtoneel in Battlefield V.

De nieuwe Grand Operations-modus biedt een strijd verdeeld over vier fases, die ‘dagen’ worden genoemd, met ieder eigen regels en map-ontwerpen. Dice wil vooral meer aandacht besteden aan realistische animaties in dit deel. Zo botsen soldaten nu tegen muurtjes als ze aan komen rennen, kunnen ze zichzelf snel op de grond werpen en glijden ze weg bij het stappen op een een stapeltje stenen. Een battle royale-modus volgt in maart 2019, waarvan alles behalve de naam (Firestorm) nog geheim is.

20 november

Hitman 2 - Xbox One, PlayStation 4 en pc

In mei vorig jaar maakte Square Enix bekend Hitman-ontwikkelaar IO Interactive in de verkoop te zetten. Een maand later kondigde de Zweedse studio aan te zijn overgenomen door Warner Bros., die gelukkig ook de intellectuele rechten van Hitman overnam. In plaats van een episodische release zoals bij de vorige titel, is gekozen voor een meer traditionele aanpak voor Hitman 2 met zes levels bij lancering. Hiernaast wordt dlc uitgebracht, waaronder het Legacy-pakket met elke locatie uit de eerste Hitman-game. Deze dlc is gratis voor iedereen die het vorige deel in hun bezit heeft.

Zoals gebruikelijk voor de Hitman-reeks zal dit vervolg meerdere sandbox-achtige levels bevatten waarin spelers op verschillende manieren hun doelwit kunnen omleggen. Tot nu toe zijn twee levels gedemonstreerd: de eerste vindt plaats in Miami tijdens een race-evenement, terwijl de tweede in Colombia afspeelt. Andere nieuwe locaties betreffen India, Nieuw-Zeeland, Vermont in de Verenigde Staten en het mysterieuze Isle of Sgàil. Naast een coöperatieve Sniper-modus bevat de game de een-tegen-een Ghost-modus waarin spelers gelijktijdig missies uitvoeren om elkaar te verslaan.

Hitman 2

27 november

Darksiders 3 - Xbox One, PlayStation 4 en pc

Het is een klein wonder dat Darksiders 3 deze maand verschijnt. Na het faillissement van THQ werd de serie in de ijskast gezet, totdat THQ Nordic de game een aantal jaar geleden oppikte en ontwikkelaar Gunfire games aan het werk zette. Na War en Death is het de beurt aan Fury om het op te nemen tegen de zeven dodelijke zonden in haar eigen game. Iedere zonde is heerser van een regio in de wereld, en het is aan de speler om te kiezen welk monster het eerste het loodje legt.

Net als Wars zwaard en Deaths zeisen is Fury’s zweep het sleutelvoorwerp van de game. Ze maakt met gemak brute combo’s, maar kan het object ook gebruiken om hogerop te komen of om te slingeren over afgronden. In die zin lijkt Darksiders erg op de vorige delen, want puzzelen en platformen zijn nog steeds vaste pilaren van de gameplay. Het enige kritiekpunt wat we tot nu toe hebben is dat Darksiders 3 het technisch niet haalt bij vergelijkbare titels als God of War en wellicht te weinig nieuws biedt. Hopelijk denken we hier 27 november anders over.

Darksiders 3

28 november

Artifact - pc

Het is lang geleden sinds Valve een eigen game uitbracht, en Artifact is niet exact waar fans op hadden gehoopt. Toch is de kaartgame gebaseerd op Dota 2 geen titel om direct af te schrijven, want de mechanieken maken het een ogenschijnlijk unieke titel. Net als Dota 2 is het speelveld verdeeld in drie lanen, die ieder hun eigen rol spelen. Zo is de ene laan bedoeld om je tegenstander aan te vallen, terwijl de andere zijn bedoeld om je tegenstander te verdragen en jezelf te boosten. Het doel is om uiteindelijk de drie torens óf het Acient-wezen van de ander te verslaan.

Voor Dota 2-spelers is Artifact een feest van herkenning. Verschillende Heroes uit de game zijn in kaartvorm terug te vinden en bepalen welke spreuken een speler kan doen. De kunst is om niet alleen in te schatten welke van de vijf Heroes een tegenstander op het veld plaatst, maar ook de positie. Dit soort regels helpen de game te onderscheiden van andere kaartgames, en wellicht wordt Valves nieuwe project wederom een hit.

Artifact

Ook deze maand:
The Quiet Man (PS4, pc) - 1 november,
Football Manager 2019 (Android, pc) - 2 november,
Moonlighter (Switch) - 5 november,
Déraciné (PS4) - 6 november,
The Forest (PS4) - 6 november,
Grip (Switch, PS4) - 6 november,
Overkill’s The Walking Dead (Pc) - 8 november,
Egress (pc) - 8 november,
11-11: Memories Retold (PS4, pc) - 9 november,
Wordhunters (PS4) - 14 november,
Trailblazers (Switch) - 15 november,
Civilization 6 (Switch) - 16 november),
Farming Simulator 19 (Xbox One, pc) - 20 november,
Warframe (Switch) - 20 november,
Ride 3 (Xbox One, PS4) - 30 november

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Pokemon & Spyro! <-3
 • @Piet S. Same.
 • Ik haal niks omdat ik zoals gewoonlijk weer nergens aan toe kom…fit blijven, studie, werk en sociaal leven vergen veel tijd…

  Ik hoop dat ik Dragon Quest XI deze maand uitgespeeld krijg
 • 6 november World of Final Fantasy maxima voor Switch, Xbox en PS4.
  Digital release. Die ga ik halen.

  Lekker met de switch in de handen op de bank half onder een deken. Winter gevoel xD
 • Tetris Effect !
  Vermaak me nu al met de demo.
 • Wellicht Fallout 76. De gameplay van de beta is leuk, maar het lijk technisch niet helemaal in orde. Ben benieuwd of ze dat binnen twee weken in orde krijgen.

  Darksiders 1 en 2 vond ik erg leuk, maar deel 3 moet ik nog van overtuigd worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren