1. De gamereleases van oktober 2018 - Assassin's Creed Odyssey en Red Dead Redemption 2

De gamereleases van oktober 2018 - Assassin's Creed Odyssey en Red Dead Redemption 2

Aan nieuwe games geen gebrek

Nu het najaar is aangebroken komen er grote titels uit waar gamers al het hele jaar op moesten wachten. De tijd van wachten is gelukkig eindelijk voorbij met het verschijnen van games waar je 'u' tegen zegt. Schiet erop los met Red Dead Redemption 2, vecht tegens goden in Assassin's Creed Odyssey of ga vriendschappen op het spel zetten met Super Mario Party. Er is werkelijk voor ieder wat wils.

2 oktober

Forza Horizon 4 – Xbox One en pc

Nog altijd wisselt Microsoft elk najaar af met de twee Forza-series, en dit jaar is het weer de beurt aan Playground Games met Horizon 4. Seizoensveranderingen betreffen de grootste vernieuwing van de game, omdat elk jaargetijde grote gevolgen heeft voor de race-ervaring. In de winter race je met rallywagens over bevroren meren en door de sneeuw, terwijl je in de zomer over het asfalt raast. Iedere zeven dagen verandert het in-game seizoen, waarmee spelers elke week nieuwe uitdagingen en races toegeworpen krijgen.

Vrijheid staat daarnaast nog altijd centraal in de grote wereld van de game. Spelers kunnen in delen van Engeland, Wales en Schotland hun races, uitdagingen en evenementen naar voorkeur selecteren. Ditmaal is dat ook mogelijk in een gedeelde online wereld, zodat je je gelijk kunt aansluiten bij anderen en kunt meedoen aan nieuwe community-evenementen. Progressie tussen de online- en offline-modus is identiek, dus je kunt beide modi zonder zorgen spelen.

Forza Horizon 4

Mega Man 11 - PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en pc

Deze compleet nieuwe Mega Man-game draait om Dr. Light en Mega Man die proberen Dr. Wily te stoppen. Laatstgenoemde heeft namelijk een slecht idee verzonnen op Robot University. Om hem tegen te houden krijgt Mega Man een Double Gear-systeem van Dr. Light, waarmee hij de tijd kan vertragen en zijn Mega Buster kan overchargen.

De game moet de klassieke platformgameplay van de franchise intact houden. Verder heeft Mega Man 11 niet net als Mega Man 9 en 10 sprites als graphics, maar achtergronden die met de hand zijn gemaakt, gecombineerd met driedimensionale personagemodellen. Een demo met het level van Block Man is al uitgebracht, zodat gamers met een PS4, Xbox One of Switch alvast een voorproefje kunnen krijgen. Pc-spelers vallen helaas buiten de boot en moeten tot release wachten om met Mega Man 11 aan de slag te kunnen gaan.

Mega Man 11

5 oktober

Assassin’s Creed Odyssey - Xbox One, PlayStation 4 en pc

Na het succes van Assassin's Creed Origins blijft Ubisoft niet stilzitten en krijgen fans van de serie een nieuw deel (inmiddels de elfde hoofdgame) voorgeschoteld dat zich afspeelt in het oude Griekenland. Spelers moeten een kant kiezen in de Peloponnesische Oorlog, die de strijdmachten Athene en Sparta tegenover elkaar plaatste. Nieuw voor de serie is dat er kan worden gekozen om als mannelijk of vrouwelijk hoofdpersonage, respectievelijk Alexios of Kassandra, te spelen.

Ubisoft Quebec heeft extra aandacht geschonken aan het verhaal in Asssassin's Creed Odyssey. Tijdens bepaalde dialogen kunnen namelijk belangrijke keuzes worden gemaakt die invloed hebben op gebeurtenissen die vervolgens bepalen welk einde de speler te zien krijgt. Een remaster van Assassin's Creed 3 wordt tevens met de season pass meegeleverd, voor de historici die geen genoeg kunnen krijgen.

Beste PlayStation 4 games

Super Mario Party – Nintendo Switch

Super Mario Party draait nog steeds om minigames, bordspellen en de bijbehorende willekeur, maar voor het eerst in tijden voelt het alsof iemand bij Nintendo de serie eens kritisch heeft bekeken. Grafisch ziet het er merkbaar beter uit en enkele matige beslissingen uit de laatste paar delen zijn teruggedraaid. Zo delen de spelers bijvoorbeeld niet langer een wagentje waarmee ze het spelbord doorkruisen.

De focus ligt dus opnieuw op de spelers en het speelbord zelf. Welke route je precies neemt op deze digitale versie van ganzenbord is grotendeels aan spelers zelf, maar het uiteindelijke doel is voor iedereen hetzelfde: er moeten zoveel mogelijk sterren verzameld worden. Een interessant nieuw onderdeel in Super Mario Party is de mogelijkheid om twee Switch-consoles tegen elkaar te schuiven en minigames op twee schermen te spelen. Het speelveld wordt daadwerkelijk verdeeld over de twee Switch-consoles, waardoor een interessante dynamiek ontstaat in deze modus.

Super Mario Party

8 oktober

WWE 2K19 - Pc, Xbox One en PlayStation 4

Nadat WWE 2K-games een beetje stijfjes begonnen te worden qua spelmodi, brengt WWE 2K19 weer de Showcase-modus terug. Deze verhaalmodus draait om het succes van de carrière van WWE Superstar Daniel Bryan en beschrijft zijn genoodzaakte stop, en hoe hij weer terugkwam in de ring. Daniel Bryan spreekt deze verhaalmodus persoonlijk in om zo zijn ervaringen te delen. Elf carrièrewedstrijden zijn speelbaar in deze Showcase-modus.

2K wil deze game vooral afstemmen op de fans. Op basis van feedback van spelers wordt de gameplay sneller en zijn het uiterlijk en de animaties van de WWE Superstars wederom strakker gemaakt en verbeterd. Met meer nieuwe spelelementen zoals Payback-moves en nieuwe soorten matches als House of Horrors, wordt het doel voor WWE 2K19 het terugbrengen van het plezier voor de speler. De speler moet niet alleen genieten van het spel, maar zich ook betrokken voelen.

WWE 2k19

12 oktober

Call of Duty: Black Ops 4 – PlayStation 4, Xbox One en pc

Black Ops 4 bevat geen verhaalmodus, maar biedt daarvoor een hoop in de plaats. Zo bevat Treyarchs iconische Zombies-modus meer maps dan ooit, met de bizarre Romeinse map IX en een remake van Mob of the Dead uit Black Ops 2. Daarnaast is de multiplayer-modus tactischer dan ooit dankzij kleinere teams, handmatig helen en een focus op de verschillende Specialists. Dit jaar draait Call of Duty vooral om teamwork met verschillende futuristische vaardigheden om anderen te slim af te zijn. De voeten blijven gelukkig wel aan de grond.

Wellicht de ster van Black Ops 4 is Blackout, de nieuwe battle royale-modus. Blackout speelt in principe als vergelijkbare games, maar is door dat fijne Call of Duty-gevoel een modus om absoluut in de gaten te houden. Fans van de franchise zullen bekende omgevingen uit de voorgaande delen herkennen, evenals de bekende personages en wapens. Perks spelen ook een grote rol tijdens de gameplay, want het juist inzetten van bijvoorbeeld verbeterd gehoor kan het verschil betekenen tussen verlies en een glorieuze overwinning. Wie weet wat Blackout voor de Call of Duty-serie gaat betekenen.

Call of Duty: Black Ops 4

16 oktober

Starlink: Battle for Atlas - Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One

Starlink: Battle for Atlas wordt het beste omschreven als een mix van Destiny, No Man’s Sky en Starfox. De game speelt zich af in het zonnestelsel Atlas, waarbinnen spelers zich in Transformers-achtige ruimteschepen zeven planeten kunnen verkennen. Door deze schepen fysiek op je controller te plaatsen en onderdelen te verwisselen is het mogelijk om een totaal eigen voertuig samen te stellen. De combinatie in wapens is benodigd tijdens de vele vuurgevechten die je voert. Zo bevat het starterspakket een mix van vuur- en ijswapens, waarmee spelers moeten inspelen op de zwaktes van vijanden.

Starlink is in verschillende volgorden te spelen, door simpelweg een planeet te kiezen en hier missies uit te voeren. Uit onze eerste speelsessies blijkt dat deze met name golven van vijanden neerknallen inhouden, maar zo nu en dan biedt Battle for Atlas ook een interessante puzzel. In hoeverre de vrijheid goed uit de verf komt en of de game ons dat fijne Starfox-gevoel geeft, merken we op 16 oktober.

Lego DC Super-Villains - PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en pc

Het is goed om slecht te zijn. De vierde game in de Lego DC-series draait volledig om het worden van de beste slechterik in het Lego DC-universum. De Justice League is afwezig, dus de aarde is vrij voor de slechteriken om toe te slaan. Stripboekliefhebbers krijgen de mogelijkheid om chaos te veroorzaken in een hilarisch verhaal vol actie, geschreven in samenwerking met DC Comics.

Spelers kunnen hun eigen personage samenstellen en door middel van puzzels en obstakels de ultieme superslechterik worden. Elk gedeelte aan een personage is aanpasbaar, zoals kleur, ontwerp, armen, benen en wapens zijn allemaal naar wens op te maken. De keuzes voor de opmaak hebben ook invloed op de progressie die je maakt in het verhaal. De Lego-mechanics zijn er nog steeds met simpele melee-aanvallen en het bouwen van puzzels.

Lego DC Super-Villains

19 oktober

SoulCalibur 6 - Xbox One, PlayStation 4 en pc

Project Soul, een speciale divisie van Bandai Namco, brengt na zes jaar tijd weer een genummerd vervolg uit van de langlopende vechtgameserie SoulCalibur. De franchise staat bekend om zijn fantasierijke invulling van de 16e eeuw, theatrale personages en gebruik van gastpersonage. Na eerdere verschijningen van onder andere Link, Darth Vader, Kratos en Assassin's Creeds Ezio Auditore is het ditmaal Geralt of Rivia uit The Witcher om de strijd aan te gaan met terugkerende vechters als Mitsurugi, Voldo, Nightmare en Sophitia.

SoulCalibur 6 is al sinds 2014 in ontwikkeling en maakt, net als Tekken 7, gebruik van Unreal Engine 4. Het verhaal start een nieuwe tijdlijn en draait wederom om het vervloekte zwaard Soul Edge en de tegenhanger Soul Calibur. Nieuwe in deel zes is de Reversal Edge-techniek, waarmee een gevecht tijdelijk in slow-motion wordt vertoond en een kort 'steen, papier, schaar'-achtig duel wordt gestart. De pc-versie van SoulCalibur 6 markeert overigens de eerste keer dat een game uit de franchise op pc's verschijnt.

SoulCalibur 6

26 oktober

Red Dead Redemption 2 – PlayStation 4 en Xbox One

We zullen het niet ontkennen, we kijken in oktober het meeste uit naar Red Dead Redemption 2. Rockstars tweede westerngame maakte ten tijde van de eerste trailer al indruk, maar sinds we de game hebben gespeeld, lijkt Red Dead Redemption 2 de lat voor openwereldgames hoger te gaan leggen. Als Arthur Morgan maak je onderdeel uit van een bandietenbende die vecht tegen de opkomende moderne beschaving. Als voorloper op het eerste deel keren bekende namen terug, zoals Dutch van der Linde en natuurlijk John Marston.

De wereld van de game wordt daarnaast Rockstars grootste en meest levendige ooit. Red Dead Redemption 2 bevat een werkend ecosysteem met meer dan tweehonderd verschillende dieren, spelers kunnen met elke npc interacteren, de relatie met je paard is essentieel en Arthurs baard en haar groeien met de tijd. Het aantal details is bijna overweldigend en als de game uitkomt hebben we ongetwijfeld tientallen verhalen van de prairie. 26 oktober kan niet snel genoeg komen.

Red Dead Redemption 2

Dit zijn de belangrijkste gamereleases van oktober. Ook verschijnen: Stranded Deep (9 oktober - PS4 en Xbox One), Space Hulk: Tactics (9 oktober - Pc en Xbox One), Mark of the Ninja Remastered (9 oktober - Switch en PS4), Tricky Towers (11 oktober - Switch), Child of Light: Ultimate Edition (11 oktober - Switch), NBA 2K Playgrounds 2 (16 oktober - PS4 en Switch), The Jackbox Party Pack 5 (17 oktober - Switch en pc), Moto Racer 4 (18 oktober - Switch), Dark Souls Trilogy (19 oktober (PS4 en Xbox One), Dark Souls Remastered (19 oktober - Switch), Luigi's Mansion (19 oktober - 3DS), Windjammers (23 oktober - Switch), Castlevania Requiem (26 oktober - PS4), Call of Cthulhu (30 oktober - PS4 en pc).

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Na een aantal maanden rustig aangedaan te hebben qua game aankopen, koop ik er deze maand 2 games. Namelijk Assasn's Creed Odyssey en RDR 2 met net iets meer hype voor eerst genoemde
 • Assassin's Creed Odyssey, Astro Bot(waarom staat die er niet tussen IG?) en Red Dead Redemption 2 wat een top maand!
 • Koop alvast rdr2 om later dit jaar te gaan spelen. Ac Oddysey is vast met black Friday goedkoper.
 • Blacks ops 4, RDR2, Mario Party, en als bonus Forza Horizon 4 dankzij de gamepass.
 • @Robskeee

  Oh ja Forza vergat ik nog. Black ops niet cod is een grote bak met kots geworden met die verouderde engine. Maybe wil ik nog wel soul caliber proberen.
 • @kaassoufleeisback ik vergat Luigi’s Mansion ook nog trouwens.
  Cod haal ik voor de Zombies, en soms een potje Blackout.
 • Bah 26 oktober is hier net tegen het einde van de herfstvakantie en vlak voor de tentamenweek. Keuzessss.
 • RDR 2 all the way. En ik denk dat ik voor Forza Horizon 4 maar ga instappen met Game Pass, want dat is echt een fantastische dienst geworden.
 • RDR 2 natuurlijk!! AC Oddysey als hij goedkoper wordt.
 • Heb heel veel zin in BO4 en Red Dead maar eerst lekker cruisen in Forza morgen. Tot Smash Bros verschijnt ben ik voorzien dit jaar ☺️
 • Luigi's Mansion haal ik sowieso nog wel een keer, voor de rest waarschijnlijk geen van de oktober games (misschien dat ik SMP en RDR2 een keer een kans ga geven).

  De resterende maanden van 2018: Pokemon, SMASH & Spyro. :-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren