1. De gamereleases van september 2018

De gamereleases van september 2018

De maand van Spider-Man, Tomb Raider en Fifa 19

Normaal gesproken is september een maand om op te warmen voor het drukke najaar, maar in 2018 gaan alle remmen los. Zo verschijnen toppers als Spider-Man, Shadow of the Tomb Raider, Fifa 19 en Dragon Quest 11. Dit zijn de gamereleases van september 2018. Welke haal jij?

4 september

Dragon Quest 11: Echoes of an Elusive Age - PlayStation 4 en pc

Een Dragon Quest in 2018 is wellicht niet wat je ervan verwacht. Echoes of an Elusive Age behoudt namelijk veel van de kenmerkende Dragon Quest-conventies, wat volgens Sander onderdeel is van de charme. Het is onduidelijk waar je kunt saven, grinden voor eindbazen is nog altijd aanwezig en de game neemt de tijd om alle personages te introduceren.

Dragon Quest 11 perfectioneert wel de jarenoude formule met een fantastisch verhaal en een sprookjesachtige spelwereld. Voor fanatiekelingen die de Japanse versie hebben gespeeld is het prettig om te weten dat enkele aanpassingen de game iets toegankelijker maken voor nieuwkomers. Lees hier onze uitgebreide review van de game.

Dragon Quest 11

PlayerUnknown's Battlegrounds 1.0 - Xbox One

Tijdens Gamescom 2018 werd aangekondigd dat PlayerUnknown's Battlegrounds deze maand Xbox Game Preview verlaat. Na bijna negen maanden verschijnt de 1.0-versie voor Xbox One, met een aantal nieuwe features. De belangrijkste hiervan is de compacte Sanhok-map, die eerder verscheen op pc.

Sanhok introduceert ook een aantal bijpassende wapens, voertuigen, outfits en de Event Pass. De Event Pass is vergelijkbaar met de Battle Pass in Fortnite en biedt meer uitdagingen in ruil voor beloningen. Spelers die de battle royale-game in Xbox Game Preview hebben gespeeld ontvangen daarnaast exclusieve dlc, dus wellicht is het weer een tijd voor een potje PUBG.

pubg schieten rennen

Destiny 2: Forsaken - PlayStation 4, Xbox One en pc

Forsaken betreft Bungie's zoveelste poging om het kritische Destiny-publiek weer aan boord te krijgen. Net als de voorgaande uitbreidingen biedt Forsaken een nieuw soloverhaal, dat ditmaal draait om Cayde-6 en zijn strijd tegen acht eindbazen. Daarnaast wordt de nieuwe Dreaming City-raid geïntroduceerd, met nieuwe wapens en andere zeldzame loot.

Zo is er de nieuwe boogklasse en worden er in totaal negen superaanvallen aan de game toegevoegd. Het wapensysteem zelf gaat ook op de schop, want spelers kunnen nu elk soort wapen in hun verschillende holsters dragen, in plaats van een onderscheid tussen kinetische en speciale wapens. Of dit het The Taken King-moment is van Destiny 2 merken we begin september.

7 september

Spider-Man - PlayStation 4

Spider-Man kent een rijke geschiedenis met vele matige games. De ogen zijn daarom gericht op Ratchet & Clank-ontwikkelaar Insomniac Games om in samenwerking met Marvel een solide Spider-Man-titel neer te zetten. Al vanaf de eerste trailer maakt de game indruk vanwege de overduidelijke Marvel-saus, het prachtige New York City en het meesterlijke slingersysteem.

Ook interessant is de manier waarop de game speelt met perspectieven. Zo neem je de controle over de jonge wetenschapper Peter Parker en krijg je een blik op hoe zijn dagelijkse leven botst met zijn alter-ego. Op deze wijze probeert de ontwikkelaar de menselijke kant van de superheld te benadrukken tijdens zijn strijd tegen de Sinister Six.

Spider-Man

14 september

Shadow of the Tomb Raider - PlayStation 4, Xbox One en pc

Het oorsprongsverhaal van Lara Croft komt deze maand ten einde. Voor dit laatste deel heeft Eidos Montreal het stokje van Chrystal Dynamics overgenomen om naar eigen zeggen 'het meest emotionele verhaal tot nu toe' te vertellen. Shadow of the Tomb Raider toont namelijk welke offers Lara bereid is te maken om de Tomb Raider te worden zoals we haar in 1996 voor het eerst zagen.

Qua gameplay verandert er ook het een en ander. Zo legt de game de nadruk op stealth, door bijvoorbeeld de mogelijkheid te geven om Lara te camoufleren met modder, en bevat de game grote onderwaterlevels. Ook belooft Eidos meer puzzels in gevaarlijke tombes, die je dankzij de gesegmenteerde moeilijkheidsgraad zo lastig kunt maken als je wilt.

Shadow of the Tomb Raider

12 september

The World Ends With You: Final Remix - Switch

The World End With You is zo'n game die niet de aandacht krijgt die het verdient. De in 2007 verschenen actie-rpg werd geprezen vanwege het diepe vechtsysteem, de fenomenale soundtrack en het meeslepende verhaal. En dat allemaal op de kleine DS. Deze maand verschijnt Final Remix voor de Nintendo Switch, waarvoor de game is geüpdatet naar HD en nieuwe besturingsmogelijkheden zijn toegevoegd.

De touch-besturing blijft in handheldmodus en in tv-modus kunnen spelers dezelfde bewegingen maken met de Joy-Con-controllers. Andere nieuwe features zijn een coöperatieve modus en een nieuwe verhaallijn waarin hoofdpersoon Neku het opneemt tegen de gevaarlijke Reapers.

18 september

Transference - PlayStation 4, PSVR, Xbox One, pc, HTC Vive en Oculus rift

Er is nog maar weinig bekend over Ubisofts aankomende horrorgame, behalve dat acteur Elijah Wood zowel voor als achter de schermen een grote rol speelt. Transference speelt met het bewustzijn van een familie, waardoor spelers verschillende herinneringen beleven en vanuit meerdere perspectieven een mysterie oplossen.

Volgens ontwikkelaars Spectrevision en Ubisoft is de verhaallijn wellicht minder gestructureerd dan je zou verwachten en blijft een gedeelte open voor interpretatie. Interessant is het feit dat de game zowel in vr als op consoles en pc verschijnt, waarmee je de game ook kunt beleven als speelbare film op je platte scherm. In hoeverre beide versies ons aan het schrikken maken merken we eind september.

25 september

Valkyria Chronicles 4 - PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

Het is een klein wonder dat Valkryia Chronicles 4 in het Westen verschijnt voor alle consoles en pc. De vorige spin-off, Valkyria Revolution, werd met de grond gelijk gemaakt en het derde deel op de PSP verscheen enkel in Japan. Gelukkig kunnen we deze maand aan de slag met de uitstekende strategiegame.

De serie wordt met name geprezen vanwege het beurtelingse gevechtssysteem, waarbij je als commandant je troepen kunt aansturen. Nieuw in dit vierde deel zijn granaatwerpers, die hele groepen vijanden of bondgenoten kunnen wegvagen. Ook zijn gevechtsarena's een stuk groter dan voorheen en is de Canvas-engine van een update voorzien met nóg mooiere kleuren.

27 september

Life is Strange 2: Episode 1 - PlayStation 4, Xbox One en pc

In juli verraste Dontnod ons met The Awesome Adventures of Captain Spirit, een game die slechts een voorbode op Life is Strange 2 bleek te zijn. Het tweede seizoen is opgezet als een reis van de broers Daniel en Sean Diaz door de VS en Mexico.

Afgaande op de eerste demonstratie speelt de game wederom met aangrijpende thema's, waaronder racisme en opvoeding. Sean is namelijk Daniels vaderfiguur, maar is in feite zelf nog maar een tiener. Dit leidt tot lastige keuzes in gevaarlijke situaties op weg naar hun thuisland. De game is in totaal verspreid over vijf episodes.

29 september

Life is Strange 2

Fifa 19 - PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc

Tot slot trapt Fifa 19 een nieuw voetbalseizoen af. Dit jaar heeft EA de Champions League-licentie in handen, die terug te vinden is in alle modi. De Champions Leagaue krijgt een eigen modus, wordt onderdeel van de carrièremodus en speelt een rol in het laatste verhaal van Alex Hunter.

Andere nieuwe features zijn het Active Touch-systeem, dat voor vlottere animaties zorgt, en 50/50-gevechten, die duels om de bal realistischer maken. Ook krijgen spelers de controle over dynamische tactieken en is het schieten aangepast voor spelers die meer risico’s durven te nemen.

Valencia CF Fifa 19

Dit zijn de belangrijkste gamereleases van augustus. Ook verschijnen: Gone Home (6 september, Switch), Zone of the Enders: The 2nd Runner Mars (6 september, PS4, PSVR, pc, Vive), NBA Live 19 (7 september, PS4, XOne), NBA 2K19 (11 september, PS4, Xone, Switch, pc), State of Decay 2 Daybreak Pack (12 september, One, pc), NHL 19 (14 september, PS4, XOne), The Gardens Between (20 september, PS4, Switch, pc), Dragon Ball FighterZ (28 september, Switch) en Namco Museum Arcade (28 september, Switch).

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Ik koop in september alleen Dragon Quest 11: Echoes of an Eluve Age en als ik zo even snel alle reviews lees op metacritic dan is de kans groot dat ik met deze aankoop ook mijn persoonlijke GotY van dit jaar heb gevonden.
  • Komt er nog een review van Pes 2019?
  • @Rickieboy649 Weet het niet zeker, maar ik vermoed dat Lars ermee bezig is.
  • Spiderman! Hopelijk een 8/9+ recensie, dan ben ik helemaal tevreden.
  • Super veel gave games deze maand! Ik heb alleen Dragon Quest gepreordered. De rest haal ik later nog wel een keer als er een aanbieding is.
  • Spider-Man natuurlijk !
    En transference.
  • Dat microsoft nog steeds inzet op Pubg voor de X1….Trek gauw de stekker uit dat gedrocht.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren