1. De gamereleases van september 2019

De gamereleases van september 2019

Fifa 20, Borderlands 3 en The Legend of Zelda: Link's Awakening

Er valt altijd wel iets nieuws te spelen, zo ook in september. Denk aan Fifa 20, The Legend of Zelda: Link's Awakening en Borderlands 3. Dit zijn de gamereleases van september 2019!

eFootball PES 2020

10 september - pc, PlayStation 4, Xbox One

Het nieuwe deel van Konami’s PES heet: eFootball PES 2020 en legt de focus op oog voor detail. De nieuwe Finesse Dribbel-mechanics zorgen voor een authentieke voetbalervaring en onvoorspelbare scenario’s. eFootball PES 2020 krijgt ook een nieuwe Master League-modus, die spelers in de huid laat kruipen van de trainer van een club. Ook komt er een interactief dialoogsysteem en realistischere transfers. Volgens de ontwikkelaar zijn computergestuurde verdedigers ook een stuk slimmer in het blokken van schoten en passjes. Al met al zijn er genoeg redenen om dit jaar voor eFootball PES te kiezen.

PES2020

Gears 5

10 september - pc en Xbox One

The Coalition komt deze maand alweer met het vijfde deel van Gears of War, al gaat de game inmiddels gewoon onder de naam: Gears 5. Liefhebbers van de Gears-reeks kijken ongetwijfeld al even uit naar de actie en chaos die Gears 5 te bieden heeft. Uit de Tech Test hebben we al kunnen concluderen dat Gears 5 zich vasthoudt aan hun het bekende Gears-recept. Het is allemaal niet bepaald fast-paced en er is weinig stunt en vliegwerk zoals we bij andere games uit dit genre steeds vaker zien. Veel bekende wapens keren terug naar het vijfde Gears-deel en de multiplayer voelt aan als een warm bad. Bovendien is het in Gears 5 mogelijk om je eigen Escape-map te maken, spelers kunnen diverse soorten kamers aan elkaar verbinden en ook aanpassen hoeveel en wat voor soort vijanden er in elke kamer aanwezig zijn. Ook de soorten wapens en hoeveelheid ammunitie is volledig aanpasbaar. Daarnaast is ook de populaire Horde-modus weer beschikbaar.

Gears 5

Borderlands 3

13 september - pc, PlayStation 4, Xbox one en, Google Stadia

Het langverwachte derde deel uit de Borderlands-reeks is deze maand eindelijk speelbaar. Gearbox heeft ons beloofd dat het volgende deel van de lootshooter een hele hoop chaos gaat brengen. In deze knotsgekke game blijft Gearbox trouw aan zijn vorige spellen en borduurt het vrolijk verder op de avonturen van vier Vault Hunters. Dit spel kan je prima in je eentje spelen, maar is extra tof met drie vrienden erbij. Borderlands 3 biedt namelijk voor het eerst aparte loot voor iedereen aan en zorgt ervoor dat jij en je vrienden een geweldige ervaring kunnen beleven. Bovendien introduceert Gearbox in Borderlands 3 het ping-systeem wat de communicatie eenvoudiger maakt. Al met al is Borderlands 3 een traditioneel verlengstuk van de eerste twee spellen, maar dan groter, gekker en beter. Als je een liefhebber van de vorige twee delen bent is dit derde spel iets om naar toe te lezen met veel, heel veel, nieuwe content, wapens, personages en gebieden!

Borderlands 3

Daemon X Machina

13 september - Switch

Daemon x Machina is een third-person shooter-actie game waarbij je in een mech suit het opneemt tegen gecorrupteerde A.I.-bestuurde robots. De mech suit is volledige customizable met een arsenaal aan wapens en verkrijg meer door vijanden te verslaan. De straling die vrijkwam door de botsing van de maan op de planeet zorgde ervoor dat artificial intelligence zich tegen de mensheid keerde. De Outers, een groep piloten die het commando voeren over de mechs, kregen speciale krachten nadat ook zij geraakt werden door deze straling en het zijn de Outers die het op gaan nemen tegen de A.I., ook wel Arms of Immortals genoemd. De game heeft ook een multiplayer functie waarbij je samen met je vrienden kan vechten tegen de A.I.’s.

Daemon X Machina

The Legend of Zelda: Link’s Awakening

20 september - Switch

The Legend of Zelda: Link’s Awakening wordt deze maand eindelijk uitgebracht voor de Nintendo Switch. Het originele spel was 20 september 1993 voor het eerst te spelen op de Game Boy en was een daverend succes. Nu, ruim 25 jaar later, wordt het spel in een compleet nieuw en schattig jasje gestoken. Nintendo geeft Zelda-veteranen de mogelijkheid om het mysterieuze eiland van Koholint opnieuw te verkennen. De bedoeling van deze remake is om Zelda-spelers te confronteren met de basis van de Franchise, veel spelers kennen Zelda nu van titels als bijvoorbeeld Breath of the Wild en Twilight Princess maar zijn onbekend met de oorsprong van de spellen. Even ouderwets Zelda spelen met een top-down-perspectief en de avonturen van Link zo authentiek mogelijk herleven. Veel meer hoeven we niet te vertellen, ga hem gewoon checken en denk eraan, plezier ermee!

links awakening

Cat Quest 2

24 september -pc, PlayStation 4, Switch en Xbox One.

Cat Quest 2 is een openwereld actie-rpg game waarbij je speelt als een cat en hond. Exploreer de wereld die gevuld is met monsters, dungeons en quests. Het is aan jou om vrede terug te brengen naar het land in een tijd van oorlog. De katten van Felingart vechten met de honden van het Lupusrijk. Speel alleen of met een vriend in multiplayer en ga op ontdekkingsreis om de tronen van de twee koningen terug te winnen. Gebruik wapens en spreuken om je vijanden te verslaan, ontdek dungeons en voltooi quests om je weg terug te vinden.

Cat Quest 2: The Lupus Empire

The Surge 2

24 september - pc, PlayStation 4 en Xbox One.

The Surge 2 is een third-person actie-rpg game. Customize je personage en begin met gamen. Nadat het vliegtuig waarin je zit neergeschoten wordt door een mysterieuze storm beland je in Jericho City, je wordt wakker in een vervallen detentiefaciliteit omringd door soldaten. De stad wordt overspoeld door robots en een altijd groeiende nanostorm. Neem het op tegen deze meedogenloze vijanden en gebruik items die je hierdoor ontvangt om sterker te worden. Je kan gebruik maken van wapens, implantaten en drones om jezelf te upgraden.

the surge 2

Code Vein

27 september - pc, PlayStation 4 en Xbox One

Code Vein is een third-person actie-rpg game gezet in een open wereld in een post-apocalyptisch tijdperk. Torenhoge wolkenkrabbers zijn graven geworden voor de geschiedenis van de mensheid. De wereld is verscheurd door de Thorns of Judgement en Vein, een geheime organisatie, herbergt de overlevenden. Deze overlevenden worden Revenants genoemd. Zij offeren hun herinneringen op om onmenselijke krachten te krijgen deze krachten komen ook met een lust voor bloed. Revenants die hun bloedlust niet onder controle kunnen houden veranderen in duivels monsters genaamd the Lost.

Code Vein

Fifa 20

27 september - pc, PlayStation 4 en Xbox One

De maand september betekent zoals altijd een nieuw Fifa-spel en we zijn inmiddels alweer aangekomen bij Fifa 20. Wat is er in Fifa 20 allemaal nieuw? Uitgever EA heeft aangegeven dat ze “goed hebben geluisterd naar hun fans”, en dat het spel beter wordt dan al zijn voorgangers. Niet zo raar natuurlijk, het is immers het nieuwste Fifa-spel en deze belofte maken ze elk jaar. Maar goed, er zijn zeker een hoop vernieuwingen aan het volgende Fifa-deel toegevoegd. Fifa Street is bijvoorbeeld eindelijk weer terug en dit keer hoef je het spel niet apart te kopen aangezien het gewoon in Fifa 20 inbegrepen zit. Deze spelmodus gaat onder de naam: Fifa Volta en stuurt spelers de straten op om de vetste tricks en goals te maken. Verder zijn er ook weer ververste speler-ratings wat het spel op zijn kop zet. Tot slot is het interessant om te vermelden dat de bal niet langer over het veld ‘glijdt’ maar op onvoorspelbare en realistische manieren heen en weer stuitert.

fifa 20

Ori and the Blind Forest

27 september - Switch

Ori and the Blind Forest is een 2D platform-avontuur game. Het bos, Nibel, is aan het sterven en het is aan Ori om het bos te beschermen tegen een duistere vijand. De speler baant zich een weg door de verschillende platforms en lost puzzels op, verder wordt er gebruikgemaakt van een upgrade-systeem om Ori’s skills te verbeteren. Volgens de ontwikkelaar wordt de game in 60fps vertoond, met 1080p in docked-modus en 720p in handheld-modus.

Ori and the Will of the Wisps

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Telt af tot Skate 4...

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren