1. De Geruchtenmolen: Wordt er morgen een nieuwe Batman-game aangekondigd?

De Geruchtenmolen: Wordt er morgen een nieuwe Batman-game aangekondigd?

Beware the Court of Owls

Al tijden gaan er geruchten over een nieuwe Batman-game. Op Batman Day doorbrak Warner Bros. Montreal eindelijk de stilte met een cryptische video. In deze geruchtenmolen kijken we naar alle informatie die we hebben rondom het project en beantwoorden we de vraag: wordt er een nieuwe Batman-game aangekondigd tijdens de State of Play-presentatie van morgen?

De kern van het gerucht

Een aantal tweets doet vermoeden dat Warner Bros. Montreal binnenkort een nieuwe Batman-game onthult, mogelijk tijdens Sony’s State of Play-presentatie aanstaande dinsdag. De game zou gebaseerd zijn op de Court of Owls-verhaallijn uit de comics. Warner Bros. Montreal ontwikkelde eerder Batman: Arkham Origins, dat zich voor de Arkham-trilogie van Rocksteady afspeelt.

De aanleiding is een geheimzinnige video die een geprojecteerd Batman-logo toont en elke paar seconden verschillende symbolen laat zien. Al gauw vermoedden de meesten dat de studio niet zomaar het tachtigjarige bestaan van de vleermuisman viert, maar hint naar de aankondiging van een nieuwe game. Vervolgens retweette Court of Owls-schrijver Scott Snyder de video met de tekst “wait for it…” en de hastag ‘bewarethecourtofowls’, waarna hij zijn tweet verwijderde.

Van de symbolen uit de video valt er één vooral op: het demonenhoofd. Dit symbool verwijst vermoedelijk naar Batmans voormalige leermeester en superschurk Ra’s al Ghul, wiens naam in het Arabisch ‘het hoofd van de demon’ betekent. Het is onduidelijk wat de schurk exact te maken heeft met de illustere Court of Owls, omdat hij niet voorkomt in de originele comic. Wellicht haalt ontwikkelaar Warner Bros. Montreal inspiratie uit de televisieserie Gotham, waarin Ra’s al Ghul in seizoen drie samenwerkt met de bende.

De andere logo’s zijn wat onduidelijker, maar zouden kunnen verwijzen naar verschillende Talons, leden van een groep elitemoordenaars die de Court of Owls al eeuwen bijstaat in het manipuleren van Gotham City. Met name het symbool rechtsboven doet denken aan het uilenmasker van schurk The Talon.

Wat ging er aan vooraf?

Als we kijken naar wat er aan voorafging, zijn er veel redenen om aan te nemen dat het gaat om een Batman: Court of Owls-game. De belangrijkste aanwijzing kwam in november vorig jaar, toen een producer bij Warner Bros. Montreal een foto van een t-shirt tweette met een uilenlogo erop. De studio gaf geen commentaar, maar noemt de ontwikkelaars van de game sindsdien ‘team redacted’. Dit was overigens al de tweede aanwijzing, want eind 2017 tweette regisseur Patrick Redding een foto waarop hij en andere ontwikkelaars de iconische maskers uit de comic dragen.

Ook weten we dat het waarschijnlijk een openwereldgame wordt, zo blijkt uit een podcast met daarin lead designer Osama Dorias. Volgens hem zijn er meerdere projecten in de maak bij de studio, waaronder ”een openwereld consolegame in het DC-universum”. Gezien een eerdere vacature vermoeden velen dat er twee DC-games in de maak zijn bij de studio, maar dat is nog onduidelijk. Het zou kunnen dat Rocksteady, ontwikkelaar van Batman: Arkham Asylum, City en Knight, ondertussen werkt aan een andere DC-game. Daarvan weten we dat het niet gaat om een Superman-game, maar wellicht wel een Suicide Squad-game wordt.

Verder zijn er wat verwarrende geruchten geweest, waarvan we de betrouwbaarheid lastiger kunnen inschatten. Zo haalde artiest Eddie Mendoza prachtige tekeningen van Batman en Court of Owls offline. Vanwege zijn eerdere samenwerking met Warner Bros. Animation, Epic Games en Dice vermoedden velen dat het concept art was voor de nieuwe Batman-game. Helaas ontkrachtte Medoza het gerucht door te vertellen dat hij de belichting van de afbeeldingen wilde veranderen en dat hij momenteel bij Apple werkt, wat volgens zijn LinkedIn-pagina nog steeds het geval is.

Ook verscheen er een wild gerucht van een vermeende gametester, die zegt dat het gaat om Batman: Arkham Crisis . De game zou draaien om Batman: Court of Owls, qua omvang tweemaal zo groot zijn als Los Santos uit Grand Theft Auto 5 en in november verschijnen. Het gerucht is zeer onwaarschijnlijk, want november is al om de hoek en de lijst met details is veel te algemeen.

Hoe realistisch is het gerucht?

Het gerucht is vrij realistisch. Terugkijkende op de eerdere aanwijzingen en de verwijderde tweet van Scott Snyder wijst alles er op dat Warner Bros. Montreal een Batman: Court of Owls-game ontwikkelt. Mocht Warner Bros. Montreal de game inderdaad binnenkort aankondigen, dan is de vraag of dat tijdens Sony’s State of Play-presentatie van dinsdagavond gebeurt. Arkham Origins werd onthuld via Game Informer, dus daar worden we niet veel wijzer van. Wel zijn nieuwe trailers van Arkham-games in het verleden voornamelijk getoond bij Sony en lanceerden games vaak met voor PlayStation 4 exclusief uitgebrachte skins en missies. Dit zou dus een aanwijzing kunnen zijn dat de game opduikt tijdens State of Play, maar dat blijft vooralsnog een gok.

Conclusie

Zeer waarschijnlijk krijgen we binnenkort de trailer voor een nieuwe Batman-game rondom Court of Owls te zien. Of dat morgenavond tijdens State of Play al gebeurt blijft giswerk, maar het zou zomaar kunnen. Daarom geven we dit gerucht een score van 80%.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren