1. De Harde Waarheid - De Draadloze Powerbank!

De Harde Waarheid - De Draadloze Powerbank!

Dat je je smartphone kon opladen zonder draadje is al langer bekend, maar wat nog véél handiger is, is draadloos opladen zonder stopcontact! De eerste powerbanks met NFC-techniek liggen inmiddels in de winkels, en Dennis heeft er al eentje op de kop getikt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Naar mijn weten heeft NFC niets met Qi Wireless Charging te maken.. ;) Daarnaast vind ik het een techniek die je eigenlijk niet op je powerbank moet hebben, gezien het verlies. Ongeveer 30-40% van de capaciteit gaat namelijk verloren bij draadloos opladen.
  • @Gaaiz ja dat verlies heb je gelijk in, maar het punt is vooral dat je niet met een kabel op stap hoeft 'en dat je lekker sociaal kan zijn naar mensen met een andere telefoon die even een boost nodig hebben. En heb ik gezegd dat NFC hetzelfde is als Qi? Want dan me culpa. Dat is dom, want ik weet ook dat het niet hetzelfde is.
  • @DMons
    Je hebt 't nergens gezegd, maar staat wel in de tekst boven 't artikel! Althans.. Er wordt mijn inziens gesuggereerd dat er via NFC wordt opgeladen.
    Anyhow: Fijn weekend en geniet van de zon!
  • Nadeel van die Xtorm powerbanks vind ik toch wel de nutteloosheid van het ingebouwde kabeltje. Ik ken werkelijk niemand die dat kabeltje gebruikt. Kabeltje is erg kort en onhandig. Vraag mij nog steeds waarom dat kabeltje er überhaupt op zit of waarom dat kabeltje geen micro-usb kabeltje is ipv het huidige normale usb.
  • @Zeror dat is op zich wel een punt. Hoewel je theoretisch nog steeds iemands oplaadblok kan lenen om hem te chargen. Of er een telefoon met micro usb aan kan hangen. Ander nadeel, trouwens, is dat je niet je telefoon kan opladen terwijl de powerbank zelf oplaad. Was ik vergeten te zeggen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren