1. De Harde Waarheid - Lekker knutselen met Nintendo Labo

De Harde Waarheid - Lekker knutselen met Nintendo Labo

Stiekem vinden we Nintendo Labo gewoon hardware. Dus bespreken we het in de Harde Waarheid! Martin heeft al even geknutseld, gevouwen en gelijmd met de kartonnen peripherals en vertelt samen met Dennis alles over Labo zodat je kunt kijken of het DIY pakket iets voor jou is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Zoals Martin aan geeft zou ik dit aanschaffen als ik kinderen zou hebben. Mooi product om creativiteit te boosten en stiekem ook leuk voor jezelf. In tegenstelling tot Lego denk ik echter dat je weinig kunt combineren/hergebruiken met de kartonnen onderdelen.
 • gister uurtje gelaboot met zoontje. Ik vind het echt super.
 • Gelukkig doet het labo het niet zo goed lees ik.
 • @kaassouflee30

  Waarom is dat 'gelukkig'? Omdat jij het niet leuk vindt? Dat telt niet: je bent de doelgroep niet. Het is niet voor jou of mij bedoeld. Dit is vooral voor kinderen. Als het jou tegenvalt, is dat dus niet 'gelukkig'.

  Ik zie het als iets leuks voor kinderen, eventueel samen met hun ouders. Lekker knutselen, kleuren, plakken en dán interactiviteit met de Switch. Iets nieuws! Het is een tof concept!

  Zelf ben ik 35 jaar en ik zou dit nooit overwegen om te kopen. Ik zie het eerder als een creatieve manier om eerder gefaalde games als "Project Giant Robot" alsnog te kunnen verkopen. Aan de andere kant: je moet er maar op komen. Ik zie Sony of Microsoft zoiets nog niet bedenken. Het is zeker een sterk concept, goed bedacht en typisch Nintendo.

  Waarom zou het dan 'gelukkig' zijn, als "Nintendo Labo" flopt? Iets mag ook best succes hebben, ook al vind je er zelf niks aan. Dit spreekt mij nog altijd meer aan dan bijvoorbeeld "Wii Fit", "Wii Music" of "Animal Crossing Amiibo Festival". Helemaal geen probleem als "Nintendo Labo" aanslaat bij het beoogde publiek, ook al hoor ik daar niet bij.

  De reacties zijn vooral hetzelfde als hier: leuk, maar vooral voor kinderen. Ik gun die kinderen wel pret met "Nintendo Labo", als ze dat leuk vinden. :D
 • @MVG

  Omdat Nintendo dan eens in gaat zien dat dit soort dingen mensen er niet op zitten te wachten. Maak die zelfde kinderen liever bekend met Nintendo franchises dan met een knutsel pakket. Dus van mij mag het hard falen.
 • @kaassouflee30

  Als het aanslaat zitten mensen er wél op te wachten. Hoe vervelend je dat ook vindt. Wij vallen buiten die doelgroep. Het is dan erg makkelijk te zeggen, dat iets wel mag falen. Zelf heb je er niets mee.

  We zien wel wat er gebeurd, wat "Nintendo Labo" betreft. Mij maakt het niet uit. Ergens ben ik ervan overtuigd dat dit een manier is om van Miyamoto's mislukte experiment toch een succes te maken. Tegelijk is het een goed en innovatief concept.

  Iets afbranden of falen toewensen is heel makkelijk als je er zelf niks mee hebt. Ik zou bijvoorbeeld kunnen beweren dat er (vrijwel) geen goede First Person Shooters bestaan, omdat ik dat genre niks vind. Ik weet echter wel beter. Dit is net zoiets: het is niet voor mij, maar als het aanslaat en kinderen vinden het leuk: prima! Waarom niet? Is het dan slecht? Nee: het is gewoon voor een ander publiek.

  Dat bekend maken met Nintendo franchises komt dan ook wel. Of denk je dat ze een Switch alleen kopen om met karton te spelen? Lijkt me niet. Als Nintendo verder gewoon doorgaat met goede games neerzetten, zul je mij er niet over horen, als ze iets als "Nintendo Labo" maken. Helemaal niks voor mij, maar dat hoeft ook niet. Dat zie ik komende E3 liever, volgende maand. ;)
 • @MVG
  Je hebt gewoon een punt, maar kaas moet voor de zoveelste keer maar weer eens lekker negatief zijn om hij het persoonlijk niet eens is met de keuze van Nintendo.

  Jij zegt dat hij niet onder de doelgroep valt van Labo, maar zijn reacties vind ik juist heel passend voor de doelgroep…
 • @kaassouflee30
  Beetje jammer dit kaas… Omdat jij het niet leuk vindt, mag het falen. En waarom denk je wederom dat jouw mening geldt voor de rest van de wereld? Er zijn zat mensen die hier wél op zitten te wachten.
 • @kaassouflee30

  Labo faalt niet. Het verkoopt in Japan al beter dan God of War.

  Daar komt ook nog es bij dat ze slechts een klein aantal hoeven te verkopen om break even te draaien itt AAA games als Zelda die miljoenen moeten verkopen om dat punt te bereiken.

  Labo is voor Nintendo gewoon een succesje.
 • @Ramirez

  Goh haha dat Labo beter verkoopt in Japan dan God of war is ook niet heel veel voor nodig aangezien westerse blockbusters vooral in het westen populair zijn. En Labo succesje het laat zien dat niet echt super veel mensen hier op zitten te wachten. En dat Nintendo zich beter bezig gaat houden met de jeugd van tegenwoordig kennis te laten maken met Nintendo characters en hun games ipv kinderen aan een knutselpakketten te krijgen

  En om kinderen creatief bezig te laten zijn. Zijn goedkopere opties voor.
 • @kaassouflee30

  Wat boeit het jou eigenlijk dat zoiets (on)succesvol is?

  Als het flopt krijg je echt niet ineens meer Starfox of Metroid hoor…ze blijven komen met deze dingen omdat mensen deze dingen willen kopen.

  Nogmaal 100.000 units is vast al genoeg. Ook hoeft het niet snel te verkopen, labo is duur dus ze verwachten ongetwijfeld een slow burn die langzaam aan verder smeult en af en toe rond de feestdagen wat opwaait.

  Labo (alles bijelkaar) staat momenteel op ongeveer 160.000 in Japan. Tel daar het westen bij en zit denk ik op 500.000 verkochte exemplaren. Dat is gewoon goed hoor.
 • @kaassouflee30
  Lekker negatief weer kaasje.

  Neem toch eens een keer iets aan van anderen (zoals van de personen die hier reageren op jouw bericht).
  Je komt namelijk nogal egoïstisch en eigenwijs over.

  En nee, Labo is ook niet echt iets voor mij, maar er is gewoon een goede doelgroep voor. Accepteer dat nou maar gewoon. ;)

  En zoals @Ramirez al zegt:
  Als Labo faalt krijgt krijg jij echt niet spontaan een nieuwe AAA game o.i.d.
 • @Piet S.

  Dat ze kinderen willen aanspreken helemaal top. Maar dat kan ook op een andere manier wat ik hier onder schets. Ga een samenwerking met lego aan en laat kinderen op die manier 1 creatief bezig zijn en 2 tegelijkertijd met hun series kennis maken en 3 door grote sets misschien ook nog volwassen kennis laten maken met het mooie Nintendo. Je ziet duidelijk ook al hoeft Nintendo er weinig van te verkopen dat het niet aanslaat bij ouders met kinderen
 • @kaassouflee30
  Wat?! Waar komt deze aanname nou weer vandaan Kaas? Ben je nu ook al expert op het gebied van kinderen?

  Iedere volwassenen gamer geeft zo'n beetje aan dat dit juist leuk is als ouder zijnde. Zelfs in het filmpje zie je dat Martin z'n kleine er mee wil spelen en beide er van genieten.
 • @Gaaiz

  Ik gun ook ieder zijn plezier.
  Alleen mijn mening blijft dat hier Nintendo niets nee opschiet ze zijn nu creatief bezig hebben uren lang zo pakket in elkaar gebouwd en mogen dan een verijdelde techdemo er mee spelen. Terwijl met mijn lego samenwerking. 1 ze kunnen creatief bezig zijn 2 ze kunnen vooral met kleinere sets speciaal voor kinderen gemaakt er urenlang mee spelen en 3 je laat ze kennis maken met Nintendo franchises.

  En als je dan zoals Disney deed ook megasets voor de volwassenen laat ontwikkelen dan heb je ook nog volwassenen die er zich mee vermaken.dat was een veel beter idee dan Labo geweest.
 • @Gaaiz

  Kaas weet alles. Kaas z'n mening is feit. Andere meningen doen er niet toe en zijn alleen maar onzin. Kaas z'n wil is wet.









  Kaas snapt het totaal niet.
 • @Meta_coola

  Nee gelukkig snap jij er meer van door AC Origins een 10 te geven dan laat je zien er kijk op te hebben. Meta onze ubisoft ac fanboy.
 • @kaassouflee30

  Als ik Assassin's Creed Origins een 10 had gegeven had je een punt. Maar nu sla je zoals altijd in jou leven de plank volledig mis.
 • @Meta_coola

  Je gaf het in iedergeval een belachelijke hoge waardering.

  En laten aub niet elkaar belachelijk maken maar niet zo komen doen.
 • @kaassouflee3
  'Je ziet duidelijk ook al hoeft Nintendo er weinig van te verkopen dat het niet aanslaat bij ouders met kinderen'

  En waar moeten we dat aan zien dan?
  De verkoop loopt volgens mij niet slecht o.i.d…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren