1. Update: De laatste GTA 6-geruchten op een rij

Update: De laatste GTA 6-geruchten op een rij

Terug naar Vice City?

Met het gigantische succes van GTA 5 en GTA Online weten we vrijwel zeker dat Rockstar ooit een vervolg uitbrengt. Eigenlijk is er nog bijna niets bekend over GTA 6, maar hier en daar gaan al enkele geruchten en het is heerlijk om over de game te speculeren. In dit artikel houden we daarom de laatste GTA 6-geruchten en speculatie bij.

Bijgewerkt op: 1 mei 2019.

Locatie

Vice City
De locatie van een GTA-game is uiteraard een essentieel onderdeel van de ervaring. Tot nu toe is de serie trouw gebleven aan drie iconische steden (uitstapjes naar Londen en Anywhere City daargelaten): Liberty City, Los Santos (en omgeving) en Vice City. Mocht Rockstar op dezelfde voet verdergaan, dan ligt een moderne of jaren tachtig-versie van Miami uit GTA Vice City voor de hand. Gezien de schaal van GTA 5 is het waarschijnlijk dat Rockstar in dit scenario andere delen van Florida toevoegt om de wereld uit te breiden.

YouTube-kanaal The Know zegt een bron te hebben die deze redenatie ondersteunt. GTA 6 zou de codenaam ‘Project Americas’ dragen en zich in Vice City en Zuid-Amerika afspelen. Spelers zouden per vliegtuig de oceaan kunnen oversteken tussen missies, wellicht om drugs te handelen in een Narcos-achtige plot. Helaas vermeldt The Know zelf dat we de informatie met een korrel zout moeten nemen en is er niets bekend over de betrouwbaarheid van de bron.

GTA 6

Londen en Tokio
Zoals gezegd vormde Londen ooit het toneel van een GTA-game. Hier en daar is gespeculeerd over een remake van GTA London uit 1999, omdat de Engelse stad een totaal andere setting is dan de Amerikaanse landschappen. In een interview met The Guardian heeft Dan Houser laten weten dat hij het een toffe stad vindt voor een nieuwe game, maar waarschijnlijk niet voor een nieuw GTA-deel.

In 2003 overwoog Rockstar een andere stad buiten Amerika. Dat jaar werden namelijk de handelsmerken ‘GTA Tokyo’, ‘GTA Bogota’ en ‘GTA Sin City’ vastgelegd, suggererend dat Rockstar na Vice City de serie naar Japan wilde brengen. Volgens een bron van Techradar was Rockstar dichtbij een grootschalige productie, maar waren de wegen te complex voor die tijd. Hier en daar wordt nog steeds gespeculeerd om Tokio met de technologie van nu een nieuwe kans te geven, maar op dit moment is daar geen bewijs voor.

Personages

gta

Vrouwelijke protagonist
Los van Claude uit de eerste drie GTA-games kiest Rockstar ieder deel voor een nieuwe protagonist. In GTA 5 kregen we er zelfs drie en volgens dezelfde bron van The Know zijn er hints naar minstens één vrouwelijke hoofdpersoon in GTA 6. Zelf zouden we graag zien dat Rockstar wederom kiest voor meerdere speelbare personages en dat de absurde verhalen van zowel mannen als vrouwen even briljant samenkomen als in GTA 5.

Vorig jaar verscheen overigens een cv voor een GTA 6-personage op het internet, waarin stond vermeld dat acteur Tim Neff zou werken aan Red Dead Redemption 2 en GTA 6. Kort daarna ontkrachtte Neff de geruchten en werden de games van het neppe cv verwijderd. Er is een kans dat de stemacteur is teruggefloten door Rockstar, maar zo vroeg in het ontwikkelproces kunnen we ervan uitgaan dat het daadwerkelijk om foutieve informatie ging.

gta

Releasedatum

Regelmatig vragen gamers zich af wanneer GTA 6 verschijnt. Volgens een anonieme bron van Techradar is de ontwikkeling aan de game inmiddels begonnen. Ook Gamesradar meldt dat de game volgens een bron ‘goed onderweg’ is. Een concretere hint verscheen in juli, toen een dubieus bericht in GTA Online opdook, waarin een releasedatum in 2019 werd vermeld. Al gauw bleek echter dat het ging om een grap die is gemaakt met een mod.

Gezien de tijd die traditioneel gezien tussen GTA-games zit is 2019 uiteraard onrealistisch. Volgens analist Micheal Pachter verschijnt de game op z’n vroegst pas in 2021, maar waarschijnlijk zelfs later. De voornaamste reden daarvoor is dat Red Dead Redemption 2 aankomende oktober in de winkels verschijnt, waarna Rockstar Games zich pas kan richten op GTA 6. Ook zit er traditioneel gezien minder dan een jaar tussen de aankondiging en de release van een GTA-game, dus verwacht ook geen teaser in de nabije toekomst.

gta

Platform

Hier en daar wordt ook gespeculeerd over voor welke platformen GTA 6 wordt ontwikkeld. Uitgaande van een releasedatum in 2021 of later is het waarschijnlijk dat de game uitkomt voor de volgende generatie consoles. De vraag is echter of Rockstar de game ook nog uitbrengt op de verouderde PlayStation 4 en Xbox One, aangezien het aantal verkochte consoles tegen die tijd genoeg is voor nieuwe verkooprecords. In dit laatste geval zou de game niet specifiek voor de volgende generatie consoles worden ontwikkeld, net zoals GTA oorspronkelijk voor de PlayStation 3 en Xbox 360 verscheen in 2013.

Een vacature bij Rockstar Games India beschrijft de functie van Senior Environment Artist om 'next-gen werelden' te ontwikkelen. Dit wijst erop dat de game uitkomt voor volgende generatie consoles. Rockstar Games benadrukt sterk dat de kandidaat moet beschikken over meer dan vijf jaar werkervaring met produceren van 2D- en 3D game-art. Verder wordt verwacht dat de game-werelden die ontworpen moeten worden levensecht en realistisch zijn.

Update:

Vermoedelijke GTA 6-details zijn gelekt door een bron die eerder correct de PlayStation 5 voorspelde. De lekker beweert te weten wanneer de game uitkomt. En volgens hem betaalt Sony een flinke smak geld om de game een maand lang een PlayStation 5 exclusive te houden. De lekker beweert ook ongeveer de releasedatum te weten. Volgens hem zal de game in 2020 rond de feestdagen uitkomen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Duurt toch nog wel 5 jaar. Tenzij red dead redemption 2 online snel uitgestorven is.
 • @andre.vanvliet.146 Ik denk dat Grand Theft Auto VI niet zo gek lang meer opzich laat wachten. Tuurlijk Red Dead Redemption II (online) is een topgame. Die zal zoals je al zei niet snel uitgestorven zijn. Ik verwacht dat Grand Theft Auto VI vrij snel uitkomt als de volgende generatie consoles er is.
 • @andre.vanvliet.146 Die gaat dik binnen die 5 jaar verschijnen. Bijlange na geen 5 jaar zelfs….
 • Michael Pachter, zijn voorspellingen zijn vaker onjuist dan juist.
 • Ik verwacht dat de release op het einde van de console cyclus zal komen. Dan is er het meeste potentieel. Eind 2020? Eind 2021? In 2019 wordt de titel aangekondigd!
 • @casartelli Dat denk ik ook. En dan heel makkelijk een 'ultimate remastered game of the year edition' uitbrengen op de nieuwe generatie.
 • @casartelli
  Zouden ze zo snel na RDR2 een nieuwe GTA aankondigen? Zit maar een jaar tussen, dat is voor R* begrippen relatief snel.

  Overigens als RDR2 online net zo- of nog een grotere omvang heeft als GTA Online dan kunnen ze daar ook nog wel even van teren.
 • @AWESOMEDUDE3

  Als je eind 2021 aanhoud is dat niet heel snel. Hopelijk word rdo net zo goed als gtao. Heb ik weer heel wat uurtjes vermaak.
 • Lijkt mij wat te vroeg om nu al wat geruchten op te noemen voor GTA6.
  Voordat dat spel uitkomt zitten we ergens in 2021 op zijn vroegst.
 • @Buzzard Ja het is vroeg. Het is het idee om deze af en toe te updaten, dan hebben we alvast een pagina.
 • "Volgens analist Micheal Pachter verschijnt de game op z’n vroegst pas in 2021, maar waarschijnlijk zelfs later. De voornaamste reden daarvoor is dat Red Dead Redemption 2 aankomende oktober in de winkels verschijnt, waarna Rockstar Games zich pas kan richten op GTA 6."
  Ik verwacht niet dat rockstar Rockstar Games slechts aan een game tegelijk kan werken. Ze hebben genoeg geld verdiend om 100 teams tegelijkertijd bezig te laten zijn… Als dit dus het voornaamste argument is, vind ik het nogal zwak.
 • @insi de gamer

  Reken maar dat ze al volop aan GTA 6 aan het werk zijn, ook al VOOR de release van RDR2.
  Alleen duurt t nog wel even voor je iets officieels van ze gaat zien.
 • Een vrouwelijk hoofdpersonage zat er aan te komen. Prima ook. Ik hoop alleen niet uit politieke correctheid.
 • Ik denk zelf dat GTA 6 er nog lang niet aan zit te komen. Er zijn nu te veel populaire games waar Rockstar tegen op zou moeten gaan om echt de records van GTA V te overstijgen. Denk aan Fortnite, Red Dead Redemption en CSGO. Ik hoop dat in 2021 GTA 6 wel zon beetje uit zal komen en ik verheug me echt op de graphics van DIE game, sow heej. Rockstar weet me altijd weer te verrassen als de GTA fanaat die ik ben.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren