1. De nieuwe Xbox-console heet simpelweg 'Xbox'

De nieuwe Xbox-console heet simpelweg 'Xbox'

'Series X' is het model

De nieuwe Microsoft-console die vorige week voor het eerst werd getoond, heet officieel 'Xbox'.

Dat laat een woordvoerder van Microsoft weten aan Business Insider. Tijdens The Game Awards werd de next-gen console, voorheen bekend als Project Scarlett, onthuld met een video. Naast het design van het apparaat werd ook de nieuwe naam onthuld. In de video werd de console 'Xbox Series X' getoond.

Microsoft laat nu weten dat de naam simpelweg Xbox is, waarbij 'Series X' de naam van dit type model is. "De naam die we in de volgende generatie gebruiken is simpelweg Xbox." Daarmee dekt Microsoft zich volgens de woordvoerder in voor mogelijke andere variaties op de console, die dan een andere serienaam kunnen krijgen. Volgens langlopende geruchten wordt er sowieso nog gewerkt aan een andere versie van de console.

Mogelijk wil Microsoft vanaf volgende generatie simpelweg Xbox aanhouden om verwarring te voorkomen. De eerste generatie console van Microsoft heette Xbox, de tweede Xbox 360 en de derde Xbox One, met nieuwe modellen genaamd Xbox One S en Xbox One X. Door alle toekomstige modellen Xbox te noemen, met een serienaam erachter, wordt het voor de gemiddelde consument wellicht duidelijker.

Hoe dan ook verschijnt de nieuwe Xbox rond de feestdagen van 2020 in de winkels.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit is wel een knoeiboel aan het worden.
 • 'Maaammm, ik wil een Xbox!'
  *Kareltje krijgt een X1X*
  *Henkie krijgt een X360*
  *Joshua krijgt een OGX*
  *Bertje krijgt een XSX*

  Het wordt er allemaal niet duidelijker op… Zeg maar… :P Ook marketingtechnisch niet slim.

  Noem dat ding X-Cube (boeiend dat het op GameCube lijkt) of X2 en klaaarrrrr!
 • @Piet S.
  Maar Bertje is de blije jongen in dit verhaal!
 • @xevulutionx

  O jazeker! Bertje heeft me een partij geluk hee! :P
 • @Piet S. Ik heb de grap ook gemaakt, maar ik neem aan dat dit niet of zelden gebeurd bij de ouders van tegenwoordig. Zodra je van opa of oma een cadeau verwacht misschien nog eerder haha.

  Ik vind het een beetje vergelijkbaar met Apple. Ik heb de Iphone 11 Pro Max :P
 • @Robskeee

  O, niet gezien! Als de 'iPhone 11' gewoon 'iPhone' had geheten, dan was er stront aan de knikker geweest, geloof me maar! Hahah! :P
 • @Piet S. Haha ja natuurlijk, ik vind het ook zo onduidelijk als wat. In mijn ogen was het t beste geweest als ze hem gewoon Scarlett hadden genoemd.
 • @Robskeee

  Ja, Scarlett is een vette naam.
 • @Robskeee Precies goede naam, duidelijkheid en klaar.
  Waarom ze al deze onnodige verwarring creëren is voor mij een raadsel.
 • @Piet S.
  Ik snap de keuze voor simpelweg 'Xbox', maar dan hadden ze inderdaad beter iets unieks kunnen kiezen voor het type.

  Ik snap ook dat dit heel moeilijk is, als ze voor een naam kiezen (bijv. Scarlett) denkt iedereen dat het de naam van de generatie is, terwijl het de naam van het model is. Bij Xbox Series X, raak je al snel in de war met Xbox One X, misschien hadden ze beter voor bijvoorbeeld nummering kunnen kiezen (bijv. Xbox 2000), dan komen ze niet in de knoop met Xbox One namen. Ik weet alleen niet of dit mooi is, minder marketing en meer typenummer wordt het dan.

  In combinatie met 'Series' is het misschien mooier, bijvoorbeeld; Xbox Series 5000, Xbox Series 6000.

  Xbox Series 500 of Xbox Series 600 is natuurlijk ook prima. Qua naam pak je ook gelijk de positie tegenover de PS5 mee, zoals ze dat ook met de Xbox 360 deden tegenover de PS3.
 • Logsich, dit had je al kunnen bedenken als je naar de typografische hierarchie in de aankondiging kijkt. Zoals TMA al zei in de Discord krijgen we gewoon een Serie S en Serie X en gaan ze de opvolgers daarvan nummeren.

  Voor nu even wennen, maar eindelijk kunnen ze dan net als PS nummertjes gaan gebruiken. Prima toch?
 • Wat een rommeltje maakt Microsoft ervan. Had dat ding gewoon een unieke naam gegeven. Nieuwe generatie, nieuwe naam! Krijg nu zo'n WiiU gevoel erbij. Was ook zo verwarrend.
 • @Monojaxx

  De Wii U was toch alleen die gamepad…? :O
 • @Piet S.

  Nee er zat ook een witte virtualboy bij, of had ik dan een speciale versie? Die gamepad was bij mij de console.
 • @Monojaxx

  Wow, bij mij was die paars… Hoezo heb jij een witte…?
 • @Piet S.

  Dan had jij de Cube versie, was alleen te verkrijgen uit Taiwan.
 • @Monojaxx

  Ahh! Nu is alles duidelijk!
 • Jammer dat ze dit weer achteraf moeten verduidelijken en niet tijdens de presentatie gewoon in 1x goed uitleggen. De pr is wat dat betreft nog niet op orde.

  De logica erachter is zo gek niet, maar t schort weer aan de communicatie. Gelukkig hebben ze nog een jaar om te knallen. Gaat vast helemaal goedkomen :)
 • Dit is echt zo fuckin onlogisch. Valt mij toch wel heel erg tegen van een bedrijf zoals Microsoft. Je zou toch verwachten dat ze logisch zouden na denken. Maar nee dit is echt zwaar zwaar onlogisch.
 • @Meta_coola Jij zou eens iets positiefs te melden hebben over Microsoft ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren