1. De personages van Gears 5 zijn zowel te koop als te verdienen

De personages van Gears 5 zijn zowel te koop als te verdienen

Duidelijkheid voor de speler

De helden van Gears zijn in de aankomende titel op twee manieren verkrijgbaar. Zo zijn de Gears-helden vrij te spelen door simpelweg het spel te spelen, maar ook door deze te kopen met echt geld.

In een interview met GameSpot praat regisseur Ryan Cleven over de verschillende mogelijkheden om de personages te bemachtigen. Naast de te verkrijgen helden worden ook de cosmetische items besproken.

Er was reeds bekend dat Gears 5 geen seizoenspas, battle pass of lootboxen gaat verkopen. Er zijn echter wel microtransacties, zo zijn er dus speelbare personages en cosmetische items te koop. Opvallend bij dit systeem is dat de items die de speler kan verdienen, niet te koop zijn. Dit betekent ook dat de items die te koop zijn, dus ook alleen te koop zijn, en niet te verdienen. Dit systeem zorgt voor duidelijkheid voor de Gears-spelers. De maps die later verschijnen voor het spel zijn echter gratis te downloaden voor iedereen die het spel heeft gekocht.

Het bovengenoemde systeem geld alleen voor de cosmetische items, deze items hebben geen invloed de kwaliteit van de speler. Dit systeem is niet van toepassing op de Gears-helden. Deze helden zijn, zoals eerder vermeld, zowel te koop, als te verdienen. Volgens Cleven schept dit systeem duidelijkheid voor de speler en zijn er verder geen verrassingen.

Gears 5 is vanaf 10 september 2019 verkrijgbaar in Nederland voor de Xbox One en pc

Dit artikel delen

Over de auteur

Cody van den Bogert Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Enorme Zelda-fanaat en Mr. Fifa. Speelt games het liefst op het moeilijkste niveau en is dan ook gek op soulslikes. Wacht nog altijd op Skate 4...

Reacties

 • Gears 5 is vanaf 10 september 2019 verkrijgbaar in Nederland voor de PlayStation 4, Xbox One en pc
  ^

  Ook voor de Playstation 4!?
  Lijkt me sterk ;)

  Maar wel jammer dat ze er weer microtransactions bijgooien :(
 • @Tjarkojan
  Liever micro transacties voor cosmetische items en gratis maps, dan betaalde maps. ;)
 • @MythicZ

  Dat is waar. Maar liever geen micro transacties. Maarja dat blijft nog wel even denk ik.
 • "Opvallend bij dit systeem is dat de items die de speler kan verdienen, niet te koop zijn. Dit betekent ook dat de items die te koop zijn, dus ook alleen te koop zijn, en niet te verdienen."
  Na 5x lezen snap ik 'm. Maar om wat voor items gaat het dan, als het niet om characters gaat?
 • @MythicZ Cosmetics
 • Ik heb de Tech Test op de PC gespeeld en hij speelt heerlijk weg. Vorige week Gears 4 voor rond een tientje gekocht, maar dit weekend toch maar toch ook even op de GamePass voor PC geabonneerd. Ik was toch erg benieuwd naar Gears 5.

  In Gears 4 zag ik dat je maps kon kopen voor 4,99, maar het vreemde is dat ik die maps gewoon kan spelen in de roulatie van de Versus-maps. Dus ik begrijp niet waarom ze dan 'te koop' staan. Wel fijn dat deze onduidelijkheid er in Gears 5 niet meer is.
 • Klopt. Als ik me het goed herinner betreft het het gebruik voor private (horde) matches.
 • Zullen wel een paar dikke whales zijn die de maps betalen voor de rest. Een kind met de creditcard van hun ouders, of zwak begaafde.
 • Ah, mooi, de volgende game waar heel wat YouTube video's aan gewijd zullen worden. Kijk er nu al naar uit, we zullen ondertussen alle problemen met Fallout 76 en Anthem wel gehad hebben.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren