1. De status van Super Nintendo World

De status van Super Nintendo World

Het is alweer enige tijd geleden dat ik berichte over het Nintendo Land dat zou openen in diverse Universal Studios thema parken over de wereld. Maar het is alweer een tijdje stil dus tijd voor een update.
In mei 2015 kondigde Nintendo vol trots aan dat ze in samenwerking met Universal Studios een gethematiseerd land zullen ontwikkelen. Universal Studios komt zelf later met de aankondiging en ik vermoed dat ze liever hadden gezien dat Nintendo het nieuws nog niet had gemeld omdat het nog jaren zal duren alvorens het land geopend zal worden.
In 2017 komt de eerste geanimeerde aankondiging van het land. Universal heeft geleerd van het enorme succes van Harry Potter in hun thema parken en besluiten het Diagon Alley concept ook voor Nintendo te gebruiken. Dat betekent een gesloten wereld waar je 360 graden word omsloten door het thema gebied. Dat gebied wordt gevuld met enorm veel content waaronder interactieve elementen, restaurants, winkels, shows en attracties.

De bouw van het eerste Super Nintendo World start op 8 juni 2017 in het Universal Studios park in Osaka Japan. Het streven is dat het op tijd af is voor de opening van de olympische spelen van 2020. De versie die daar gebouwd wordt zal gelijk zijn aan die je in het filmpje ziet. De twee hoofd attracties zullen een Mario Cart attractie zijn en een darkride met de naam Joshi's Adventure.
In Universal Studios Hollywood wordt inmiddels gewerkt aan een kleine versie van Super Nintendo World. De Mario Kart attractie zal er zeker zijn maar verder tasten we nog in het duister wat er verder zal openen. Het park heeft een chronisch gebrek aan ruimte waardoor dit besluit is genomen. Verwachting is dat deze kleinere versie in 2021 in California zal openen.
Voor Universal Studios Orlando zou Kidszone de locatie worden voor hun Super Nintendo World maar die plannen zijn inmiddels veranderd omdat Universal de mogelijkheid kreeg om zo'n 100 acre land te kopen een paar straten verderop om een tweede resort te bouwen. De naam van hun derde thema park gaat Fantastic Worlds worden en Super Nintendo World zal 1 van die werelden zijn. De verwachting is dat het ook tevens de grootste versie van Super Nintendo World zal worden. Dat betekent dat naast het originele ontwerp ook een Donkey Kong gedeelte zal worden toegevoegd.
Zoals je ziet in bovenstaande foto moet er nog enorm veel werk worden verricht maar de geruchten gaat dat 2023 het jaar zal worden waarop het derde Universal Resort park in Orlando geopend gaat worden. Geruchten gaan dat Pokemon, Luigi's Mansion en Zelda ook hun plek gaan vinden in Orlando maar het is de vraag of die in de andere Universal Resort parken worden geplaatst en over het tijdstip is ook nog onduidelijkheid.
Wat wel gloednieuw is zijn foto's van de maquette die onlangs gelekt zijn. Hieronder zijn de foto's te bewonderen.

Met dank aan Orlandoparkstop.com, Themeparkx.com, Insideuniversal.net en Bioreconstruct voor de foto's en informatie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Zoals gezegd, heb je vragen, laat het mij weten.
 • Gave update! Geen idee of ik financieel ooit in de gelegenheid zal zijn om daar naar toe te gaan. Ik vind de maquettes echt schitterend. Maar geen prominente plek voor Peach’s kasteel?
 • @Rutgie Op de eerste maquette foto zie je linksonder een torentje van het kasteel (en een gazebo met hetzelfde dak als dat torentje wat ongetwijfeld een meet and greet gaat worden. Helaas valt het grotendeels buiten de foto maar het kasteel is er in al zijn glorie.
  Vanuit het park ga je via een groen "Mario" pijp het land in en je komt dan via het kasteel binnen. Naar verluid is die helemaal ingericht en gedetailleerd. In het animatie filmpje zie je precies hoe de transitie zal zijn.

  En je kan nog even sparen, ik zou wachten op Orlando, gewoon omdat het het grootste Super Mario World gedeelte zal worden (en de rest van de parken zijn ook geweldig).
 • Een kleine update/correctie:
  Het nieuwe theme park wat Universal bouwt naast de 2 parken die ze al in Orlando hebben gaat Universal’s Epic Universe heten.
 • Leuk artikel! Dat wordt over een aantal jaar toch nog eens teruggaan naar Florida.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren