1. De snelst verkochte console in de VS deze generatie is de Switch

De snelst verkochte console in de VS deze generatie is de Switch

Super Smash Bros. Ultimate verkoopt ook als een trein

De Switch is in de Verenigde Staten de snelst verkochte console van de huidige generatie consoles.

Dat laat markt- en data-onderzoeksbedrijf NPD weten. De console is vanaf de lancering in maart 2017 tot en met november 2018 in totaal 8,7 miljoen keer over de toonbank gegaan in het land.

Ook de verkoop van Switch-games loopt lekker in de VS. Super Smash Bros. is de snelst verkochte Switch-game ooit en de snelst verkochte Super Smash Bros.-game, met meer dan 3 miljoen exemplaren in elf dagen. Van Pokémon: Let's Go, Pikachu! en Eevee! samen zijn 2 miljoen exemplaren verkocht, van Super Mario Party 1,4 miljoen exemplaren en van Mario Kart 8 Deluxe 5 miljoen exemplaren. Nogmaals; deze cijfers gelden alleen voor de Verenigde Staten.

De Switch en zijn games doen het ook goed in Europa. Gisteren kondigde Nintendo aan dat Super Smash Bros. Ultimate de snelst verkochte game op een Nintendo-console ooit is in het continent.

Super Smash Bros Ultimate

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Goe bezig Nintendo.
 • @Don Carpaccio Hoezo? Dit is de eerste en enige console deze generatie?
 • C'moooooooooonnnnnnnnnnnnnnn!!!
 • Niets meer dan terecht. De software is goed met 2 van de best gereviewde games van deze generatie waarvan 1 zelfs de beste is.

  Smash blijkt een Mario kart killer te zijn. Third party software verkoopt goed en third party publishers zijn erg tevreden.

  Deze cijfers zorgen alleen maar voor meer aankondigingen naast de toppers voor aankomend jaar. Het is als een stoomtrein die steeds harder begint te denderen.

  Alles is positief, alleen nog wat tweaks qua online en graag wat meer opties qua OS interface (thema’s, folders, etc) en er valt niets meer op af te dingen. Al moet ik zeggen dat men dit blijkbaar totaal onbelangrijk vindt gezien de steeds maar versnellende verkopen.
 • @Ramirez

  Zelf zou ik ook graag wat aanpassingen aan de online infra en aan het OS zien, maar zoals je al zegt, lijkt dit niet heel veel mensen te boeien, want het apparaatje blijft maar verkopen.

  Hopen dat Nintendo in 2019 weer met enkele vette aankondigingen (m.b.t. games) komt! :-D


  O en naast wat jij opnoemt, is de Switch ook een lievelingetje van indie ontwikkelaars!
 • @Piet S.

  De indiescene is idd enorm op de Switch. Ook verkopen veel indie games veel beter op de Switch en hebben daarmee prioriteit boven de andere consoles. (Stardew bijvoorbeeld verkocht het beste en heeft de MP update ook als eerste gekregen)
  Dit heeft denk ik te maken met het portable gedachte van het systeem.
 • @Ramirez
  Celeste ook! Portability speelt daarbij inderdaad een grote rol, denk ik.. Althans voor mij speelt het zeker een rol!
 • Het is ook gewoon een toffe console voor erbij te hebben!
 • @Robskeee

  Zo denk ik over mijn ps4
 • @Newgamessuck

  En ik over m'n X1. Zo heeft iedereen z'n voorkeuren. Niets mis mee! :-)
 • Het is inderdaad ook gewoon een goede console en dat komt vooral door de draagbaarheid. De Wii U was eigenlijk een slechte tussenstap, maar maakte het wel mogelijk om te gamen als iemand anders TV kijkt. Dat vind ik het fijne aan de Switch, want ik speel erg vaak in handheldmode. Bijvoorbeeld als mijn vriendin nog even een serie aan het kijken is of iets dergelijks. Je pakt m even snel en je speelt. Moet er wel bij zeggen dat ik de laatste tijd alleen Hollow Knight en Celeste heb gespeeld. Celeste is echt kut op groot scherm. De 3D games speel ik toch het liefst met de pro controller op een groot scherm.

  Wat indies betreft: vet dat ze zoveel games hebben uitgebracht. Hollow Knight en Celeste zijn denk ik de beste games die ik afgelopen jaar gespeeld heb. Echter vind ik dat er wel ontzettend veel troep tussen staat en had ik graag gezien dat grote ontwikkelaar ook wat meer AAA-titels voor Switch zouden uitbrengen, in plaats van games die al eerder op PS4 en X1 zijn verschenen.

  Zo'n Wolfenstein bijvoorbeeld zou ik niet snel voor de Switch kopen, omdat ie ook al voor PS4 uit. En nu komt er dan wel zo'n Marvelgame exclusief, maar dat is ook zo'n typische net niet game.

  Vooralsnog zijn het vooral de Nintendo games en enkele tussendoor indiegames die ik gekocht heb. In de nabije toekomst kijk ik eigenlijk ook enkel uit naar de games van Nintendo zelf.
 • @Luigi1985

  'Echter vind ik dat er wel ontzettend veel troep tussen staat en had ik graag gezien dat grote ontwikkelaar ook wat meer AAA-titels voor Switch zouden uitbrengen, in plaats van games die al eerder op PS4 en X1 zijn verschenen.'

  M.b.t. indies heb je een punt. Er staat veel meuk tussen, maar ook deze meuk wordt blijkbaar gekocht en gespeeld.

  Je opmerking m.b.t. Triple-A 3rd-party Switch games begrijp ik dan weer niet… Reggie heeft het laatst perfect uitgelegd: Heel veel 3rd-party games waren al in ontwikkeling, voordat de Switch überhaupt in ontwikkeling was, dus vandaar dat veel van deze games (nu nog) later uitkomen op de Switch. Een heel logisch gevolg.
  Ook vraag ik me af waarom jij denkt (en anderen denken) dat 3rd-party ontwikkelaars speciaal games voor de Switch zouden gaan maken en deze games dan niet zouden uitbrengen op de X1/PS4. Die gedachte snap ik echt 0%.
  Het verbaasde met enorm dat die exclusieve Marvel game aangekondigd werd voor de Switch. Ik snap de achterliggende gedachte daar helemaal niet van. Nintendo heeft waarschijnlijk veel geld gelapt, maar als Nintendo dit bv. doet bij Bethesda, om een TES game te maken die exclusief te verkrijgen zou zijn op de Switch, dan krijgen ze 100% 0 op rekest.

  Dit is btw geen commentaar o.i.d., maar ik begrijp de achterliggende gedachte gewoon niet, haha.
 • @Piet S.

  Inderdaad is het gevolg logisch, maar dan zou je dus binnenkort games moeten zien die tegelijkertijd naar alle consoles gaan, inclusief de Switch.

  Ik zeg nergens dat die AAA-titels exclusief voor de Switch zouden moeten zijn. Tegelijkertijd met de andere consoles is prima.
 • @Luigi1985

  Als het goed is wel, Reggie gaf aan daar ook vanuit te gaan.

  'en had ik graag gezien dat grote ontwikkelaar ook wat meer AAA-titels voor Switch zouden uitbrengen, in plaats van games die al eerder op PS4 en X1 zijn verschenen.'
  Dan begreep ik bovenstaande zin verkeerd. Excuses!
 • @Piet S.

  Die Marvel game is een beetje zoals het Bayonetta verhaal. Er zou überhaupt geen nieuwe komen dus heeft Nintendo besloten het te publiceren. Daarom exclusief.

  Bovendien denk ik dat als Nintendo alle kosten voor een TES game op zich wil nemen dat Bethesda wel hapt. Het is dan immers gratis geld en winst. Je zou echter wel de juiste entree moeten kiezen voor een exclusieve TES…een complete echte remake van Morrowind bijvoorbeeld zou er wel aardig inhakken. Vooral gemoderniseerd. Een PC release is dan nog niet eens uit te sluiten.

  Verder snap ik niet dat men hier zegt alleen de Nintendo titels kopen. Probeer es wat nieuws…Octopath is een geweldige traditionele RPG. Tevens ook een millionseller. Zo zijn er wel wat meer games die meer aandacht verdienen.
 • @Ramirez

  Ahaaa, op die fiets. Dan begrijp ik het wel ja.
  En inderdaad, alles draait om centen. Dat zeker.

  Er zijn in ieder geval genoeg vette titels beschikbaar ja! :-)
 • Verdiend. Het is Nintendo's beste console tot nu toe. De games zijn goed. 3rd parties komen eindelijk onboard. De indie scene is verliefd op de Switch.

  Ik game ook meer dan vorige generatie door de Switch.
 • Ik ben echt een Nintendo fan maar na de classic die om de maanden een keer uit komt blijft er weinig over om van te genieten. Elke keer een week of 2 dat ding aan en vervolgens 3-4maanden stof happen om te wachten op de volgende game. Nooit eerder gehad met een console, voelt een beetje kut.
 • @RiRi

  Jij speelt dus alleen die klassieke NES games op de Switch, of begrijp ik het verkeerd..?

  Er komen zo ontzettend veel games uit op de Switch, dat ik dat niet zou kunnen begrijpen, haha. Of je moet een heel beperkte smaak hebben qua games, dat zou natuurlijk kunnen!
 • @Piet S. Nee ik bedoel meer classics als DK, Mario, Zelda etc. Spellen die ook uitkomen op de PS4 speel ik toch liever daarop vanwege betere graphics enz.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren