1. De tien beste series op Netflix volgens de InsideGamer-redactie

De tien beste series op Netflix volgens de InsideGamer-redactie

Deze series moet je hebben gezien

Netflix staat bomvol met series. Niet alleen Netflix zelf lijkt haast wekelijks een nieuwe ‘Original’ online te zetten, maar er is natuurlijk ook genoeg materiaal van andere productiehuizen te bekijken. Aangezien je Netflix op bijna elke console wel kunt installeren, wordt het de hoogste tijd dat de InsideGamer-redactie de tien beste pareltjes uit die gigantische zee aan content vist. Deze series mag je absoluut niet missen!

Houd er rekening mee dat de tien series op willekeurige volgorde staan en dat zowel Netflix Originals als series van andere bedrijven zijn opgenomen. Daarbij hebben we geprobeerd niet alleen de bekendste en grootste producties te kiezen, maar hier en daar ook verborgen parels aan te kaarten. Tot slot is het natuurlijk een vaste regel dat de serie op dit moment op de Nederlandse Netflix beschikbaar moet zijn. Genoeg gekletst, hier komen ze!

Better Call Saul

Breaking Bad (ook op Netflix te zien) is een geniale AMC-serie over een leraar genaamd Walter White, die wanneer bij hem longkanker wordt gevonden, drugs gaat produceren om genoeg geld voor zijn gezin achter te laten. Better Call Saul is door showrunner Vince Gilligan gemaakt na het afronden van Breaking Bad en speelt zich vóór die immens populaire serie af. Centraal staat de advocaat James ‘Jimmy’ McGill, die jaren later onder de schuilnaam Saul Goodman Walter uit Breaking Bad helpt met het witwassen van geld. Waar de eerste paar afleveringen niet geheel onverwacht nog iets te veel steunen op verwijzingen naar Breaking Bad, daar wordt Better Call Saul al snel een unieke serie die met trage doch doeltreffende verhaalvertelling en sterk acteerwerk op momenten zelfs het origineel ontstijgt. Het valt aan te raden om eerst Breaking Bad in zijn geheel te zien, maar dat is natuurlijk geen straf.

Hannibal

Hannibal is gebaseerd op de populaire boeken van Thomas Harris over de gelijknamige seriemoordenaar die bekendstaat om het opeten van zijn slachtoffers. Je kent vast de populaire films, zoals Silence of the Lambs, met Anthony Hopkins in de hoofdrol. De serie is echter erg uniek en blinkt uit in dromerige montages die de sfeer er goed inhouden, werkelijk gruwelijke beelden, en ijzersterk acteerwerk van Mads Mikkelsen (die ook in Hideo Kojima’s aankomende Death Stranding zit) in de titelrol. Helaas is de show na drie seizoenen stopgezet en zijn daardoor niet alle boeken verfilmd – wat ook deels met de rechten te maken heeft. Gelukkig is de show waardig afgesloten en blijft stiekem altijd de kans bestaan dat de regisseur en de acteurs weer bij elkaar komen om een nieuw seizoen te maken. Erg artistiek en heerlijk luguber. Is het heel vreemd dat we tijdens het kijken van Hannibal soms lekkere trek krijgen?

BoJack Horseman

Tekenfilms voor volwassenen zijn al lang niet uniek meer, maar BoJack Horseman voelt in vergelijking met genregenoten als South Park en Archer écht als een show voor de volwassen kijker. En dat terwijl het allemaal om een pratend paard draait… BoJack Horseman durft naast satirische elementen over de hedendaagse samenleving ook tijdloze, emotionele onderwerpen als depressie en verslavingen te behandelen. Ondanks dat we zijn gegoochel in Arrested Development enorm kunnen waarderen, speelt Will Arnett in BoJack Horseman de rol van zijn leven als het titulair personage. Fans van de aan lager wal geraakte auteur Hank Moody uit Californication kunnen de capriolen van dit pratende paard vast ook waarderen.

Mindhunter

In de jaren 70 werden de Verenigde Staten geteisterd door seriemoordenaars en begon de FBI met het ontwikkelen van een nieuw soort profilering om deze moordenaars te begrijpen. Juist daar gaat Mindhunter over, een Netflix Original die tot nu toe een zinderend eerste seizoen heeft met enkele indrukwekkend gespeelde killers en een einde waar je haren recht van overeind gaan staan. De duistere sfeer wordt met sterk camerawerk en goedgekozen monotoon kleurgebruik benadrukt, zoals je van een meesterregisseur als David Fincher (Seven, Fight Club, Gone Girl) mag verwachten. Een tweede seizoen is in de maak en we kunnen niet wachten om te zien wat deze thrillerserie nog voor ons in petto heeft.

Black Sails

Black Sails biedt een realistischere blik op het piratenleven vergeleken met de bombastische Pirates of the Caribbean-filmreeks. De serie schetst het leven van piraten tijdens het ‘Gouden Tijdperk’ van de zeerovers, die in de zeventiende eeuw op de Bahama’s het eiland New Providence als thuishaven gebruikten, en speelt zich ook nog eens zo’n twintig jaar voor het beroemde boek Schateiland af. Het eerste seizoen begint traag, maar de pay-off is des te groter wanneer Black Sails met elk seizoen steeds beter wordt. Vooral hoofdrolspeler Toby Stephens als de fictieve kapitein Flint speelt de sterren van de hemel. Het mooie is dat het voor een gedeelte op echt bestaande piratenverhalen uit die tijd is gebaseerd en daarom bijvoorbeeld Assassin’s Creed: Black Flag-spelers veel personages zullen herkennen. De serie is al afgelopen, na een uitstekend afsluitend vierde seizoen.

Stranger Things

Deze nostalgische Netflix Original-serie over een groep kinderen in de jaren 80 die te maken krijgen met monsters uit een andere dimensie kan natuurlijk niet ontbreken uit deze lijst. Elk seizoen kijk je met gemak in één ruk uit. Hoewel het verhaal alleraardigst is en de kindacteurs eens een keer niet bloedirritant zijn, kijk je Stranger Things natuurlijk vooral voor dat onvervalste shot nostalgie. Die wordt niet alleen aangewakkerd door de retro chic-synthesizermuziek en de terugkeer van acteurs en actrices uit die tijd (Winona Ryder, om er maar een te noemen), maar ook door de manier waarop de film is geschoten en de plot zich ontwikkelt. De serie voelt als een liefdeskindje van Steven Spielberg en Stephen King.

Love

Is het mogelijk om te houden van een serie waarin elk personage ongelooflijk gemakkelijk te haten is? Blijkbaar wel, want we adoreren Love en toch verachten we de hoofdpersonages. De net gedumpte Gus ontmoet in het even zonnige als verdorven Los Angeles de tegendraadse Mickey en al snel bloeit daar een onconventionele relatie uit voort. Hoewel er genoeg dingen gebeuren waardoor het moeilijk is om beide personen echt aardig te vinden, zijn veel situaties evenzeer herkenbaar voor iedereen die weleens in een (mislukte) relatie heeft gezeten. Laat het maar aan Judd Apatow (Freaks and Geeks, Knocked Up) over om een erg menselijke serie te maken waarin je vooral moet lachen van het huilen.

The Sinner

Ook liefhebbers van misdaadseries komen aan hun trekken op Netflix met The Sinner. Hierin slaat de jonge moeder Cora (Jessica Biel) opeens op hol op het strand, waar ze schijnbaar uit het niets een man vermoordt. Ze heeft daarna geen idee waarom ze het heeft gedaan, maar detective Harry Ambrose (Bill Pullman) krijgt de zaak maar niet uit zijn kop en gaat op onderzoek uit. Al snel stuit hij op mysterieuze gebeurtenissen uit het verleden van Cora. Met maar acht afleveringen is The Sinner precies lang genoeg en dankzij een paar sterke plotwendingen blijft je op het puntje van je stoel zitten. Inmiddels is een tweede seizoen aangekondigd, al hebben we geen idee hoe dat het eerste seizoen opvolgt, dat prima op zichzelf staat.

Black Mirror

Deze futuristische serie begon op de BBC, maar is sinds het derde seizoen een Netflix Original. Elke aflevering schetst weer een ander beeld van onze (nabije) toekomst, een toekomst met nieuwe technologie of bepaalde gedragsregels die toch angstwekkend dicht in de buurt van ons huidige leven komen. De serie houdt ons dan ook een duistere spiegel voor en waarschuwt: ga hier mee door, en dit is mogelijk het resultaat. Doordat elke aflevering weer een compleet nieuw verhaal is, kunnen ze allemaal los van elkaar gezien worden en loopt de serie over van diversiteit. Er is ruimte voor harde sci-fi, griezelige verhalen, kritiek op ons gebruik van social media, en zelfs voor romantiek. Eigenlijk voelt elke aflevering als een film op zich. Een serie die elke Netflix-abonnee eens moet hebben gezien!

The End of the F***ing World

De Britse serie The End of the F***ing World was eerder dit jaar een grote verrassing op Netflix. De op een stripreeks gebaseerde serie draait om de zeventienjarige James, die ervan overtuigd is dat hij een psychopaat is, en Alyssa, een grofgebekt klasgenootje. Samen gaan ze ervandoor: Alyssa om haar leven te ontvluchten en James omdat hij haar wil vermoorden. Het levert een prachtig en ingetogen avontuur op waarin twee tieners hun eigen identiteit verkennen. Een gitzwarte komedie met een prima soundtrack, perfect voor een generatie die geen ene f**k meer om iets of iemand geeft.

Deze series hebben ons lijstje met de tien beste series net niet gehaald: The Crown, Bloodline, Ozark, Breaking Bad, Narcos, Sherlock, Terrace House, Arrested Development, Death Note, Wild Wild Country, Penny Dreadful, Dear White People, Fargo, Punisher, Dirk Gently's Holistic Detective Agency, Rick and Morty en Altered Carbon.

Welke van deze (en andere) series vind jij de beste? Doe mee met onze poll.

Heb jij nog een serie waarvan je vindt dat we die moéten kijken? Drop 'm in de comments!

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Mooie lijst. Ik zit zelf nu vol in Bates Motel. Topserie als je van goed acteerwerk houdt en Psycho uit 1960 een warm hart toedraagt
 • @Erik07

  Sorry hoor, maar een Bojak Horseman, The Sinner en Love verkiezen boven Breaking Bad, The Crown, Ozark, Narcos, Fargo en House of Cards?

  Dit kun je toch niet serieus nemen? Is dit een grap ofzo? :P :D
 • @buutvrijAtDeGroteEik House of Cards en Narcos vind ik overgewaardeerd. De eerste had na twee seizoenen al moeten stoppen en Narcos is buiten dat het gelikt aangekleed is, mist het in mijn ogen diepgang. Over Fargo en Breaking Bad geef ik je volkomen gelijk, maar Bojack Horseman is imo fantastisch.
 • @buutvrijAtDeGroteEik

  Ach, het is ook meer een lijstje met aanraders. Voor mij staat Breaking Bad op 1.
 • Ik ga het toch zeggen…. Ash vs Evil Dead, wat mij betreft de beste serie op welke streaming service dan ook. Erg jammer dat het na 3 seizoenen einde verhaal is en dat Bruce Campbell officeel met pensioen gaat als het op de Ash Williams personage aankomt.
 • @Meta_coola ook groot fan! Heerlijk! Net seizoen 3 uitgekeken en ben heel benieuwd wat ze nu gaan doen..
 • @Bert de Vries

  Mooi om te zien dat er in ieder geval nog één iemand is die liefde heeft voor Ash vs Evil Dead

  Ik neem aan dat je de 3 films (en de remake) ook geweldig vind. Army of Darkness blijft mijn favoriet.

  Ik heb m'n liefde voor de serie ook maar gelijk op de meeste ultieme manier geuit xD

  https://s25.postimg.cc/7x48oc2ov/DSC_0833.jpg


  Vooralsnog zijn er geen plannen voor een 4de seizoen en zolang Bruce Campbell z'n woorden niet terug neemt zal er nooit een vervolg komen. Zonder Bruce geen Ash en zonder Ash geen Evil Dead (ondanks ik de remake geweldig vind)
 • @Meta_coola

  Ik wist dat je het goed vond, dus ben ik het ook aan het kijken .Zit nu in seizoen 2 . Hele toffe serie, wist niet dat het al einde verhaal is na seizoen 3. Jammer maar ik heb nog 15 afleveringen te gaan :)
 • @Meta_coola Oh! Dat is jammer! Wat een maf einde dan…
 • @Meta_coola

  Dankzij jou ook deze serie gekeken meta ;) 1e seizoen was top en ik begin eerdaags met 2

 • Dit maakt mij echt blij. Heerlijk om te zien dat deze cult serie de liefde krijgt die het verdient. (de films zijn ook echt een aanrader. Al heb zo'n vermoeden dat jullie die al gezien hebben ;))

  Het is heel spijtig dat de serie geannuleerd is en Bruce Campbell "retired" van de Ash Williams rol, maar aan één kant begrijp ik het wel hij vertolkt deze rol al 37 jaar lang
 • Zo zie je maar dat smaken verschillen. Ik denk dat geen van de series die ik heb gezien uit het rijtje hierboven kan tippen aan Breaking Bad. Rick en Morty vind ik ook veel leuker dan BoJack en ik mis Fargo.

  Vind dit een bijzonder rijtje en ik denk dat op geen enkel ander medium dezelfde top tien had gestaan. Maargoed. Het is een mening van jullie.
 • @Luigi1985 We noemen Breaking Bad onderin het artikel ook, en natuurlijk bij Better Call Saul. We vonden het overdreven om zowel BB als Better Call Saul in één top 10 te hebben staan, daarom zijn we voor het nieuwere (en op momenten zelfs betere) Better Call Saul gegaan.

  Zelf had ik er Fargo overigens ook nog graag in zien staan, al vond ik het derde seizoen een stuk minder dan de eerste twee.
 • @MichelMusters Had er dan ook meteen ff Ozark bijgezet ^^
 • @Martin Verschoor Dat wilde ik, maar te weinig animo binnen de redactie :P
 • @MichelMusters

  Wat betreft Fargo ben ik het volledig met je eens.
 • @MichelMusters

  Ik vind Better Call Saul heel leuk, maar Breaking Bad is m.i. toch echt beter.
 • @MichelMusters

  "daarom zijn we voor het nieuwere (en op momenten zelfs betere) Better Call Saul gegaan"

  Ga je mond spoelen Michel :)
  Ik vind Better Call Saul echt geen ruk aan. Breaking Bad vind ik briljant. Zulke goede series worden zelden gemaakt. Alleen The Sopranos vind ik beter.
 • @Cypher

  De enige serie die ik beter vind is The Wire.
 • @Luigi1985
  The Wire vind ik ook briljant. Net zoals Six Feet Under en Carnivale.
  HBO was ZO ontzettend goed toen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren