1. Rotterdam en battle royale-modus in Battlefield 5-trailer

Rotterdam en battle royale-modus in Battlefield 5-trailer

Veel actie in de Nederlandse stad te zien

EA heeft donderdag 16 augustus een nieuwe trailer van Battlefield 5 uitgebracht, waarin we meer krijgen te zien van Rotterdam in de game.

Naast de beelden van Rotterdam, krijgen we ook gevechten die zich afspelen in Noord-Frankrijk te zien. Aan het einde van de trailer volgt een korte teaser met de eerste beelden die afkomstig zijn uit de battle royale-modus die naar de shooter komt.

Battlefield V komt op 19 oktober uit op PlayStation 4, Xbox One en pc. Spelers die een Deluxe Edition van de game bezitten krijgen op 16 oktober toegang tot de game. Spelers die Origin Access Premier bezitten, krijgen al op 11 oktober toegang tot Battlefield 5.

Dit artikel delen

Over de auteur

Martin Verschoor Hoofdredacteur van Power Unlimited. Esports-expert (volgens Shownieuws), gamesdeskundige (volgens het Jeugdjournaal) en tech-expert (volgens 3FM).

Reacties

 • Een veel betere trailer dan de eerste. Nu nog hun live service afwachten. Hun eerste poging met Battlefront 2 was nogal slecht.
 • Jammer dat ze de Nederlandse mariniers compleet weglaten en vervangen hebben door Britse soldaten. Verder ziet het er weer schitterend uit en is het leuk om een Nederlandse stad in een game terug te zien.
 • @Bloempjes

  Toch knap, hoe je toch over iets compleet nutteloos weet te zaniken. Heb je enig idee wat je zegt? "Nederlandse mariniers"…Het Nederlandse leger stond in WO2 nou niet echt bekend om hun heldhaftige optreden dus had je nou echt verwacht dat er 'Nederlandse mariniers' in een bf game zouden zitten?
 • @Breadmanz - Lees je anders even in. Het niet bestaande Britse leger in Rotterdam ten tijde van 1940 en de Duitse invasie stond wel bekend om hun heldhaftig optreden wou je zeggen?

  De reden dat Rotterdam in Battlefield V zit is omdat ze de strijd om de Maasbruggen willen laten zien als onderdeel van de 'untold, unseen and unplayed stories' van WWII.

  Dat is ook een van de weinige gevechten die in Rotterdam plaatsvond dus anders zou Rotterdam niet in Battlefield hoeven.

  De Nederlandse mariniers, en her en der opgetrommelde soldaten, vochten daar tot het gaatje om de Duitse invasie tegen te houden en waren daar ook nog bijna in geslaagd. Ze deden dit onder andere met ondersteuning van boten die in latere dagen tot zinken werden gebracht.

  Dat "niet bekend staan om heldhaftige optreden" is dus lariekoek. Jij zal vast net als ik op school hebben gehoord dat het Nederlandse leger de kanonnen uit musea moest halen om nog iets van verzet te bieden tegen de Duitsers, maar dat steekt dus allemaal iets anders in elkaar

  Aangezien Battlefield wel de slag gebruikt met Rotterdam als strijdtoneel vind ik het van de zotten dat de Nederlandse uniformen/soldaten er niet in zitten, maar dat ze gemakshalve Britten in de strijd gooien.

  Het idiote daarvan is dat men deze alternatieve versie van Battlefield als waarheid lijkt aan te nemen terwijl hier destijds op dat moment (en zelfs aan het einde van de oorlog) helemaal geen Britten waren laat staan in de mate waarop Battlefield het toont.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Strijd_om_de_Maasbruggen_in_Rotterdam
  https://historiek.net/14-mei-1940-de-laatste-strijddag/42703/
  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/05/04/verhaal-van-een-veldslag-op-de-maas-a1601646
 • @Bloempjes

  Battlefield is natuurlijk compleet inaccuraat. Dat is wel duidelijk. Het is gewoon zonde van een game die er qua gameplay en graphics phenonenaal uitziet.

  Ik vind een cirkel van vuur ook veel beter voor BR dan die elektrische storm in PUBG. Had die vuurcirkel iok graag in PUBG. Maakt het toch net wat realistisher. Hoewel het hele concept een beetje wacko is natuurlijk.

  Op bepaalde vlakken maakt het de gamer gewoon letterlijk een comedy.
 • @Bloempjes

  Buiten het feit dat de stad niet compleet in brand staat na het bombardement.
  Naast dat het niet vertelde verhalen aan het ligt wilt brengen, wilt het ook nog steeds een videogame zijn. Een slag laat het enkel aan de mensenmassa weten, wie geïnteresseerd zou kunnen raken en verder onderzoek wilt doen en misschien wel met eigen ogen wilt komen kijken. Ik moedig dit als iemand waarvan zijn nabije familie volledig uit Rotterdam komt, en zelf in omgeving van Rotterdam is geboren en getogen, alleen maar aan.

  Ik bedoel maar, stel je voor dat je in een zee van vuur omringt door brandweerlieden zou moeten vechten. Dat maakt het een grote chaos.
 • @Breadmanz

  Ik vind het wel heldhaftig te noemen als je dagenlang de Duitsers kan ophouden op heuvels met wapens van 50 jaar oud en zonder enige militaire oefening van tevoren.
  En daarbij was het Nederlandse leger amper aanwezig in en rondom Rotterdam tijdens de landing van de Duitse paratroopers, de meeste waren ongetraind tot functie van soldaat.
  Stel u zou nu op het front moeten vechten, ongetraind, tegen een getraind leger met technologie van 50 jaar verder. Zou u uzelf dan niet heldhaftig vinden????
 • Gave trailer, zit goed in elkaar. Toch zegt het mij niet zoveel over de gameplay. Ik maak me hier niet echt zorgen over want dit zit naar mijn mening altijd wel goed bij BF games. Maar ik had gehoopt op wat meer echte gameplay. Dit is voor mij niet méér dan een gaaf filmpje over een verwachte game.
 • @Rickieboy649 YouTube staat vol met echte gameplay. Zoek naar naar het kanaal van JackFrags of LevelCap.
 • @CerandoX.nl kijk, dit zijn tips daar kunnen we wat mee ;-) toen ik je opmerking las dacht ik: waarom ben ik daar zelf niet op gekomen… zal de leeftijd wel zijn…
 • Knap staaltje werk zeg die trailer!
 • Buiten dat het vrij niet historisch accuraat is, ben ik wel blij dat ze dit soort verhalen aan het licht willen brengen.
  Ze hebben de stad wel heel mooi en op-en-top nagemaakt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren