1. De vetste creaties uit de Dreams-bèta – Dromen worden werkelijkheid

De vetste creaties uit de Dreams-bèta – Dromen worden werkelijkheid

We namen een eerste duik in Dreams

Dreams lijkt een bijzondere game te worden. Volgens sommigen is het zelfs geen game, maar een tool om games, films en andere ervaringen te maken. Tijdens onze tijd met Dreams hebben we echter amper iets gecreëerd, omdat we onze ogen uitgekeken door de hoeveelheid toffe games die spelers in de bèta al hebben gemaakt. Daarom zetten we de vetste Dreams-creaties op een rij!

Hoewel de bèta helaas al is afgelopen, kun je nog steeds zoeken naar alle creaties op Indreams.Me. Hier vind je niet alleen eventuele beelden, maar ook individuele makers die je kunt volgen om op de hoogte te blijven van toekomstige projecten. Hieronder vind je onze favoriete games tot nu toe, met de makers.

Please Hug Me - Media Molecule

Een van de grappigste (en kortste) games is afkomstig van Media Molecule. Please Hug Me is eigenlijk geen game, maar een kort symbolisch verhaal over niet geknuffeld willen worden door anderen, die daar zelf vervolgens de dood door vinden. Het is een beetje verwarrend wanneer je als kubus beweegt en de omringende pionnetjes naar beneden vallen, want het voelt alsof je eigenlijk iets fout doet. Als iedereen naar beneden gestort is en het eindscherm in beeld komt begrijp je het pas: dit was het! Please Hug Me is een geinige ervaring, die als je erover nadenkt uitstekend past bij de insteek van Dreams.

dreams

Solid Gears Are Metal GBAlx

Deze game startten we met een grote glimlach op, want uiteraard is Metal Gear Solid een grote inspiratiebron van deze game. De Dreams-bèta bevatte platformers, shooters en walking simulators, Solid Gears Are Metal is een van de weinige stealthgames. Indrukwekkend is hoe de hoofdpersoon, die nu nog bestaat uit een kale marionet, zich lopend, gehurkt en kruipend kan bewegen. Het doel van de game is ongezien voorbij wachters sluipen, die erg duidelijk hun blikveld werpen. Desondanks is het nog best een uitdaging om een level te halen, zonder dat het oneerlijk aanvoelt. Duimpje omhoog dus!

dreams

P.T. - lewisc729

Nog voordat het embargo voor de Dreams-bèta werd opgeheven lekte P.T. al uit, een overzetting van Kojima’s en Del Toro’s horror-teaser. Het spannende aan deze versie van P.T. is dat je geen idee hebt hoe volwaardig de speelbare Silent Hill-teaser is nagemaakt, waardoor het een nieuwe spannende lading aan de creatie geeft. De gang zelf is in ieder geval angstaanjagend goed nagemaakt, met schilderijen, een luide radio en zelfs de krakende, slingerende lamp. P.T. geeft een uitstekend beeld van hoe nauwkeurig bestaande games, en in dit geval legendarische demo’s, nagemaakt kunnen worden in Dreams.

PT

Ramp 3D - Glitchmazter

Vanaf de eerste LittleBigPlanet op de PlayStation 3 vonden spelers het hilarisch om een Sackboy op een skateboard door levels te laten racen, waarbij het arme poppetje zich met man en macht vasthoudt om niet gruwelijk hard te vallen. Ramp 3D is een ode aan de vele schanslevels in de LittleBigPlanet-games, waarbij spelers als papieren hoedje balanceren op een groot skateboard en een knotsgek parcours afleggen. Door de extra dimensie moet je goed oppassen om niet te vallen en tussen het skateboard te blijven steken, maar dat maakt het alleen maar leuker.

ramp

Ocarina of Time – I-Snow-I

Er zijn twee verschillende games met Kokiri Forest uit The Legend of Zelda: Ocarina of Time in de bèta, met beide hun eigen pluspunten. Die van I-Snow-I is echter duidelijk gedetailleerder, met exact nagemaakte huizen van onder andere Link, een overtuigende winkel en zelfs een weg die leidt naar de Great Deku Tree. Zelfs de klassieke muziek uit het bos speelt op de achtergrond, wat een heerlijk Zelda-gevoel geeft. Het enige dat het level nog mist is een gedetailleerde Link, maar ongetwijfeld komt dat nog als de volledige game verschijnt.

dreams

Paddle Extreme Ultra DX - Nicco555

Hoewel de physics van Dreams soms wat generiek voelen, lijken ze in de context van bepaalde games op maat gemaakt te zijn. Zo ook Paddle Extreme Ultra DX, oftewel een zeer spectaculaire versie van Pong. Hoe klassiek het concept van de game ook is, Paddle Extreme Ultra DX is een van de leukere multiplayergames die we tegenkwamen tijdens de bèta. Bovendien speelt het zoals we ons het klassieke spelletje herinneren en kun je zelfs tegen een aardige AI spelen.

pong

Fret Star - j_plusb

Fret Star is in feite Rockband met je controller, een beetje zoals Unplugged op de PSP. Veel meer kun je er niet over zeggen, behalve dat hetzelfde ritmegevoel ervoor benodigd is. De game voelt nog een beetje kaal aan, maar het is een goed voorbeeld van hoe diepgaand de muziek-editor in Dreams is. Het feit dat de game achtergrondmuziek kan koppelen aan het raken of missen van een noot is best indrukwekkend als je erover nadenkt.

Dreams

Dit zijn een aantal van onze favoriete creaties uit de bèta van Dreams. Heb je ook vette games gespot of misschien wel iets gemaakt? Deel het in de reacties!

Dreams verschijnt exclusief voor PlayStation 4. Een releasedatum is nog niet bekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren