1. De Week van IG- Membercontent is GO en eindelijk commenttellertjes

De Week van IG- Membercontent is GO en eindelijk commenttellertjes

Omdat IG flink wat veranderingen heeft ondergaan, vinden wij het belangrijk om jullie elke week even op de hoogte te brengen van de staat van de site, de dingen die we gaan doen en de leuke content die eraan zit te komen. En dit keer staan het Membercontent CMS én de veelgevraagde comment counter centraal.

Oké, vorige week was er even geen update. Maandag was het dan ook H̶e̶m̶e̶l̶v̶a̶a̶r̶t̶s̶d̶a̶g̶ Tweede Pinksterdag (thanks Kameleon) en dat is super belangrijk (want vrije dag!). Sowieso was het geen spectaculaire week qua updates, dus stiekem heb ik die even laten schieten. En de reden dat de update vandaag pas is in plaats van gisteren, komt door het feit dat ík in Praag zat voor de eerste verjaardag van mijn nichtje (en na die verjaardag een fijne kroeg vond met vette comic art, rock en metal en fijne pinten pils. Na zdrowie!).

InsideGamer in Praag

Maar hoewel het op persoonlijk vlak sowieso een fijn lang weekend was, was de kers op de taart stiekem dat er weer een nieuwe, kakelverse versie van IG is uitgerold met eindelijk een werkend CMS voor membercontent. Met andere woorden: bij dezen kunnen jullie weer naar hartenlust artikelen pennen en video’s posten zonder dat we daartussen hoeven te komen. Oké, we kijken wel eerst even of er niet kwalijke dingen in staan, maar wat ons betreft mag je doen wat je wilt. Na een korte check, gooien we ze live. En als er echte pareltjes tussen staan die wat extra aandacht verdienen, mikken we die ook meteen even op de voorpagina.

U vraagt: wij draaien

Maar het is vooral een andere toevoeging die veel IG’ers gelukkig stemt: op de voorpagina is te zien hoeveel reacties een post heeft. Mensen zijn nu eenmaal snel geneigd om zich in een discussie te mengen als ze zien dat er een flink wat anderen hen voorgingen. We zagen al dat één van de meest bezochte url’s de ‘Alle artikelen-pagina’ was, vermoedelijk omdat je daar wél ziet hoeveel comments een post heeft. We hebben dus flink gelobbyd om dat zo snel mogelijk weer op de voorpagina te krijgen en dat is gelukt.

Commenteller op de voorpagina

Daarnaast is het nu makkelijk om onderling te babbelen met elkaar. Als je naar de voorpagina gaat zie je bij je username een eventuele melding bij een nieuw bericht in je inbox. Ook is het ontzettend makkelijk om een groepsgesprek aan te maken zoals je dat in Whatsapp ook doet, mocht je met meerdere mensen iets te bespreken hebben. Zoals een avondje gamen, of om een kleine toto aan te maken over wie er volgend jaar het Songfestival wint.

And last but not least : de door ons nu al enorm geliefde E3-tab die heerlijk in helder oranje op de voorpagina pronkt en direct doorlinkt naar onze E3-landingspagina waar je al het E3-nieuws, verslagen over de persco’s, geruchten, onze video’s en de aankomende streams terug kan vinden in één makkelijk overzicht. En we hebben meteen een wallpaper voor jullie gemaakt met daarop alle tijden van de persconferenties (ook voor mobiel) wat hopelijk het leven een stuk makkelijker maakt.

Op een rij

Er zijn dus behoorlijk wat zaken uitgerold gisteren, maar hier even summier de grootste aanpassingen op een rij:

 • Meta info: Artikelen op de frontpage bevatten meta-informatie onder de titel 'Door: Tijd'.
 • 'Comment count’ mobile view ook naar tablet en desktop.
 • Private messages
 • Privéberichten sturen naar andere InsideGamer members.
 • Jouw profiel bezit nu een inbox waar je berichten kunt versturen en ontvangen.
 • Member content CMS werkt: Maak zelf een memberartikel. Elke gebruiker kan een artikel maken en insturen.
 • Je kunt de 500 woorden vanuit een tekst editor kopiëren en plakken, zorg er wel voor dat dit plain text is!


Al met al op technisch vlak weer een stap in de richting van IG zoals we die willen hebben (en natuurlijk blijft de groei van IG een organisch proces, ook qua look & feel).

Lekkere artikeltjes

Maar ook qua content gaan we weer een lekkere week tegemoet. Zo heeft Bob gisteren een fijn artikel geschreven over de beste spelers in Fifa 19 World Cup-modus, ging vandaag de hands-on preview van Splatoon 2 Octo live, zal Bert een lofzang brengen aan het prettig gestoorde Devolver, heeft Jacco zich verdiept in alles wat we weten over Black Ops, en hebben we natuurlijk onze vaste rubrieken en video's.

splatoon 2 octo expansion

Er viel dus zeker wat te melden deze week, en we vermoeden dat het in aanloop naar de E3 alleen nog maar meer en mooier gaat worden.

(P.S. En als je jullie ons willen helpen met het verbeteren van de site, kunnen we het enorm waarderen als je even tien minuten de tijd pakt om onze enquête in te vullen. Thanks!)

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

 • Woot eindelijk zonder omslachtige manieren weer member content maken. Misschien dat ik weer een keer iets ga doen er mee.
 • @Meta_coola

  AC hebben we van je gehad bij gamer.nl. Ik verwacht nu een stuk over Evil Dead ;-)
 • @Erik07
  Ik ben daar best voor in, maar de Evil Dead games zijn lang geleden dat ik die heb gespeeld dus reviews daarvan gaan lang duren. De films en de serie kan ik de reviews zo afleveren. Maar ik weet niet of dat insidegamer.nl dat goed keurt al staat er

  "Met andere woorden: bij dezen kunnen jullie weer naar hartenlust artikelen pennen en video’s posten zonder dat we daartussen hoeven te komen."

  Oftewel er staat niet dat het specifiek over games moet gaan ;)
 • @Meta_coola
  Hebben ze vast geen problemen mee aangezien ze ook artikelen over series/films hebben.

  Ik moet btw nog steeds verder met seizoen 2! Vanavond maar eens aan beginnen
 • @Erik07

  Daar heb je een heel goed punt. Ik zal er eens over nadenken.
 • Goed bezig!

  Zie ik daar nou een Radegast? 👌
 • @Erik07 weet ik niet eigenlijk :p
 • @DMons

  bier is bier 🍺
 • Kleine verbetering; afgelopen maandag was het 2de pinksterdag en geen hemelvaart.
 • @kameleon DOH, zo zie je maar weer hoe belangrijk het is Thanks!
 • Goed bezig!
 • Fijn hoor!
 • Check. Nieuwe achtergrond
 • @CrimsonChin hatsa!
 • Die nummertjes fucken wel de hele indeling van die nieuwskolom op bij mij…
 • @That Mr Awesome screenshot? Want bij mij niet.
 • Lekker bezig! Eindelijk tijd om weer op te staan uit mijn IG-graf en ook weer membercontent te produceren. Ik houd het vooralsnog bij geschreven tekst
 • @The Decider hatsekideeeee. Kom maar door met die handel!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren