1. De week van IG - Verwachtingen van de E3 en de staat van de site

De week van IG - Verwachtingen van de E3 en de staat van de site

Om te laten zien dat we verre van stil zitten achter de schermen als het gaat om de door ons zo geliefde site, leek het ons een puik idee om elke week even aan jullie te melden waar we zoal mee bezig zijn, welke artikelen je kan verwachten én hoe het staat met alle nieuwe, nog uit te rollen features van de site zelf en onze eeuwige strijd tegen bugs.

Het belangrijkste stip ik nu eerst even aan: hoe staat het met de nieuwe features op de site? Want ook wij geven ruiterlijk toe dat de introductie van IG versie 5 niet bepaald vlekkeloos is verlopen en er veel dingen fout gingen of functionaliteiten simpelweg niet werkten. Foutmeldingen, niet kunnen inloggen, pagina’s die een 404 gaven: ook wij zaten even met de handen in het haar. En toch zijn we blij dat we live zijn gegaan, al was het alleen al om een stok achter de deur te hebben voor onze technische collega’s om de boel lekker te laten draaien.

404

Reactie fail

We zijn al heel blij dat het probleem met de reacties grotendeels is opgelost. De snelheid is enorm verbeterd en we hebben dus niet meer (of nauwelijks) het gedonder dat een reactie 8263547 keer geplaatst wordt. Daarnaast is het binnenkort mogelijk om elkaar berichten te sturen. Het wordt een eitje om zelfs groepsgesprekken aan te maken zoals je dat ook in Whats-app kan, handig om een avondje gamen af te spraken.

Dat wil niet zeggen dat het notificatiesysteem dan helemaal af is. We hebben bij onze technische jongens al neergelegd dat het fijn zou zijn als je bij een reactie op je eigen reactie, of na het ontvangen van een privébericht, je rechtsboven bij je naam een icoontje te zien krijgt dat je een bericht hebt. Dat soort kleine maar fijne dingen wordt snoeihard aan gewerkt. En mocht je ook dingen op je wishlist hebben: kom maar door. Voor hetzelfde geld is het makkelijk te maken.

Membercontent CMS

Een van de grootste gemissen op InsideGamer is nu vooral het feit dat jullie niet zelf geschreven stukken of leuke video’s kunnen plaatsen in het Member Content-gedeelte. Maar ook dat wordt snel gefixt. We hebben een werkende versie nu waarin we keurig artikelen, reviews en video’s kunnen plaatsen, die dan bij ons in het CMS belanden ter controle. Een precieze datum voor de lancering daarvan hebben we nog niet, maar het gaat gelukkig sneller dan we dachten en zijn nu al benieuwd met welke toffe content jullie aan komen zetten!

Je collectie

Het zal mensen vast ook zijn opgevallen dat het toevoegen van games aan je collectie best pittig is, puur ook vanwege het feit dat veel games gewoon niet de in de lijst staan. Dat komt omdat we al die games handmatig in de database moeten zetten en dat is een hele hoop werk. En om daar nou een stagiair de hele dag op te zetten, gaat ook een beetje ver, want het is wel leuk voor ze als ze de tijd hebben hier ook vette artikelen te leren schrijven, me dunkt.

Gameverzameling

As we speak is een extern bedrijf bezig dat probleem te verhelpen door een koppeling te bouwen met een enorme database waar zo’n beetje alle games van de afgelopen tien jaar in staan. Dus als mensen op je profiel terecht komen, kunnen ze vrij snel zien welke games je hebt en welke je op je wishlist hebt staan. Dus we roepen jullie ook zeker op om je profiel te pimpen en in te vullen, want dikke kans dat je er in de toekomst ook veel bezoek op gaat krijgen, zeker ook omdat iedereen elkaar kan volgen en een berichtje ontvangen als iemand zijn of haar profielpagina geüpdatet heeft. Dus tot zover het technische gedeelte van de site!

Terug naar de essentie, want we zijn natuurlijk een gamesite (eentje met liefde voor films, series, gadgets en noem het maar op)! Wat kunnen jullie deze week aan leuke dingen op InsideGamer verwachten? Sowieso natuurlijk onze vaste rubrieken zoals Commentaar en de Aanradar en hebben we twee Labo-sets opgestuurd gekregen van Nintendo voor de Harde Waarheid. Verder houdt onze (eind)redacteur Jules Schlicher ons op de hoogte van z’n reilen en zeilen in The Big Apple en is Jacco Peek al druk bezig geweest met de voorspellingen van de grote uitgevers en wat zij hopelijk gaan doen op E3. Michel Musters gaat zich storten op een aantal Netflix-artikelen met series die je gezien moet hebben en verder is Laura in de wereld van voice acting in games gedoken.

E3 2017

Al met al wordt het dus weer een lekker weekje op IG en waggelen we zo langzamerhand richting E3. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Dit artikel delen

Over de auteur

Dennis Mons Contentcoördinator/hoofdredactie voor InsideGamer.nl en een beetje van alles en nog wat bij de rest van die game-apies hier op de redactie. Dol op action/adventure, arcaderacers, turn based strategy, stealthgames en Tetris. Metalhead maar ook liefhebber van folk, klassiek en blues. En speel verdomd veel pool (9-ball & 8-ball).

Reacties

  • Dit soort berichten waardeer ik zeer! Fijn om te horen hoe ver het staat met IG5, ik kijk zelf uit naar het momebt dat we eindelijk zelf membercontent kunnen plaatsen :)
  • @Rutgie soooooooon! En goed om te horen. Leek me een goed idee om gewoon lekker open kaart te spelen. En ook toe te geven dat wij ook niet bepaald blij zijn geweest met de wanneer we zijn overgestapt. En dat site blijft verder zich organisch ontwikkelen en er zullen dingen komen en gaan zowel qua inhoud, features, als lay-out.
  • Hebben jullie een verklaring voor de flinke afname in reacties op artikelen?
  • @Skirroz98_NL kunnen inloggen zou het wel makkelijker maken 😔
  • @Skirroz98_NL Denk dat een simpele designkeuze als het niet zien op de frontpage hoe veel er al gereageerd is op een artikel daar ook veel invloed op heeft. Vind het raar dat ervoor gekozen is dit alleen op mobiel zichtbaar te laten zijn.
  • @That Mr Awesome ja indd. Ben blij dat die optie op mobiel terug is. Via een laptop of computer bezoek ik de site zelden.
  • Het grootste euvel voor mij is toch wel die ontzettend grote bovenbalk.
    Neemt zowat een derde van het scherm in. Neemt heel wat plezier weg van het bezoeken van deze website voor mij.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren