1. De Yiga Clan keert terug in Hyrule Warriors: Age of Calamity

De Yiga Clan keert terug in Hyrule Warriors: Age of Calamity

Game komt op 20 november uit voor Switch

Een nieuwe trailer van Hyrule Warriors: Age of Calamity toont de Yiga Clan.

Deze clan zat ook al in Zelda: Breath of the Wild, en aangezien Age of Calamity zich honderd jaar voor Breath of the Wild afspeelt, was het te verwachten dat zij ook een rol in de game zouden spelen.

Hyrule Warriors: Age of Calamity verschijnt op 20 november voor Switch. Hoewel het spel verhaaltechnisch onlosmakelijk verbonden is met Breath of the Wild, is de gameplay vergelijkbaar met andere Musou-games zoals Hyrule Warriors en Fire Emblem Warriors.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik heb echt zin om Botw nog een keer uit te spelen. Was er laatst samen met mijn vriendin aan begonnen, want die wilde m samenspelen, wat ik super leuk vind, maar niet een uur per twee maanden ofzo :-p

  Gelukkig is t de tweede keer dus ik kan me wel inhouden.
 • @Luigi1985
  Nu speel ik graag Zelda games meerdere keren uit, maar met BotW heb ik dat totaal niet. De charme is voor mij dat je op onderzoek gaat naar nieuwe plekken enzo. Nu ik alles al gezien heb vind ik de game niet zo boeiend meer
 • @blue_blade_3

  Ik heb exact hetzelfde! Wie weet dat dit gevoel later terugkeert. Het is alleen zo dat Zelda OOT, TP, TWW en MM lineair zijn, maar dit zorgt er ook voor dat de momenten die je beleefd je wat meer bijblijven. Ze waren voor mijn gevoel ook wat meer verhalend, Zelda BotW speelde ik hier absoluut niet voor. Daarbij heb ik iedere vierkante CM van de spelwereld in BotW beozcht op zoek naar de laatste Shrine. Dus voorlopig hoef ik er even niet naar terug te keren. Een beetje net als een muziekalbum die je grijs gedraaid hebt ; het heeft tijd nodig om hier weer naar terug te keren.

  Wel een goed idee trouwens, denk dak MM maar weer eens opstart.

  De kans is btw 100x groter dat ik BotW opnieuw speel, dan dat ik SS nog een keer aanraak. Wat een zaad-Zelda vond ik dat zeg.
 • @benjaminben

  Meen je dat nou? Ik vond SS juist erg goed (ok, de besturing was discutabel), vooral de boss-fights waren een uitdaging. Hoop vanuit het diepste van mijn Nintendo hart dat er een SS remake komt op de Switch. En volgens de geruchten gaat ie er ook echt komen!!!
 • @Monojaxx

  Ik heb me ook erg goed vermaakt met SS. Vond het niet de beste, maar zeker niet de slechtste. Dat is voor mij Wind Waker, vooral om het varen enzo. Die game was mij te langzaam.

  BOTW replay: ja ik heb ook bijna alles gezien, maar ik heb gewoon zin om door de wereld te struinen enz. Kan best zijn dat ik na een aantal uur denk: ok ik weet het wel weer, maar als ik beelden van deze game zie, dan heb ik er wel weer zin in.

  Hoewel deze game nog steeds een twijfelgevalletje voor me is.
 • @Monojaxx

  Het is waarschijnlijk heel stom wat ik zeg ; maar ik speel Zelda niet om de dungeons en niet om het verhaal. Zelda speel ik voor haar sfeer en overworld. De overworld van SS vond ik dusdanig oninteressant dat ik er niet met plezier naar terugkeren zal. Het enige dat mij kon bekoren was Skyloft (die was best tof) en het weelderige gedeelte. Voor de rest krijg ik een dor en woestenij achtige sfeer in mijn hoofd wanneer ik aan SS denk. Want we kregen naast weelde een woestijn en een uitgedroogde vulkaan omgeving, welke zowel qua uitstraling als qua inhoud gewoon saai waren.

  kort plus en minpuntjes bij SS:

  +
  - gek genoeg de besturing, erg tof
  - dungeons staken goed in elkaar
  - bommen gooien eindelijk eens accuraat
  - vliegen
  - de eindbazen

  -
  - Saaie overworld waar weinig valt te beleven (was de omgeving wat gevarieerder en geïnspireerder geweest en hadden er meer interessante nederzettingen in gezeten dan was het al een stuk beter geweest)
  - backtracken door deze saaie overworld.
  - luchtruim zwaar onbenut, had er lekker een Wind Waker in de lucht van gemaakt met kleine en reusachtige zwevende eilanden. Waarom in godsnaam terugkeren naar 'land' wanneer je een interessante setting als deze in handen hebt…
  - herhalende gameplay elementen
  - het is een eeuwige tutorial met bakken vol uitleg
  - veel te makkelijk
  - Dowsen of Dousen, weet ik veel = saai!
  - FI!!!
 • Mooi dat ze ook weer van de partij zijn. Release komt nu redelijk snel dichtbij.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren