1. Assassin's Creed Odyssey-gameplay brengt je op het schip

Assassin's Creed Odyssey-gameplay brengt je op het schip

Run je eigen bemanning

Varen en vechten tegen andere schepen krijgt een grotere rol in Assassin's Creed Odyssey, zo blijk uit een nieuwe gameplayvideo.

Hoewel er in voorgaande game Assassin's Creed Origins ook gameplay op zee zat, was dit niet zo uitgebreid als hoe het in Odyssey wordt aangeboden. Natuurlijk zat er in vorige AC-games genoeg gameplay op schepen, maar dit keer ligt de focus niet zozeer op kanonnen, maar op speren en pijlen.

Door schepen te verslaan halen spelers ook geld en andere verdiensten binnen. Spelers kunnen hun eigen bemanning samenstellen, waarbij bemanningsleden unieke eigenschappen kunnen hebben.

De video is hieronder te zien. Assassin's Creed Odyssey verschijnt op 5 oktober voor PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

 • Ziet er tof uit. Maar het blijft eruit zien als Origins maar dan met een andere setting.
 • Dit ziet er zo goed uit. Ze pakken één van de beste onderdelen uit Black Flag en mixen dat met Origins ( ik weet het Origins had ook een aantal zee missies maar het varen bij Odyssey lijkt meer op dat van Black Flag), ook nog steeds de perfecte keuze om verder te borduren op Origins want dat was de vernieuwing die voorlopig nodig was om de serie de komende 5 jaar weer fris te houden Imho
 • @Meta_coola

  Maar hij is geen fanboy hoor. Deze game komt veels te snel na Origins dat vind ieder mens zonder ac bril op.
 • @kaassoufleeisback Ik vind hem helemaal niet veel te snel na orgins komen. Orgins vond ik zelf wat minder dan de vorige delen maar odyssey vind ik er weer veel leuker uit zien. Heeft ook vooral met die naval battles te maken.
 • @ert64

  Het gaat erom dat door het ieder jaar uit te brengen met minimale vernieuwingen dat mensen deze serie zat te raken. Je ziet hetzelfde bij Far Cry 5. Ubisoft vernietigd zijn goede naam. Buiten de wat andere soort titels zoals een Mario & Rabbids brengt het te weinig
 • @ert64i

  Hij komt ook niet te vroeg uit. Met Origins hebben ze gewoon weg weer een goede fundering gemaakt waar mee ze de komende 5 jaar weer gewoon op verder kunnen borduren en zolang ze met subtiele aanpassingen komen zoals nu doen met Odyssey is het helemaal oké.


  Overigens lijkt dit totaal niet op skull and bones echt gewoon totaal niet. Ja ze lijken op elkaar in één aspect en dat is ze beide redelijk origineel zijn ;)
 • @Meta_coola

  Als jij je ubisoft en Ac fanboy zijn even weggooit Dan zal je niet zo praten. Alle eerst begon je 2 weken terug een ubisoft studio qua kwaliteit te vergelijken met Rockstar Krankzinnig. Maar ten 2e als Ubisoft deze series te vaak zonder vernieuwingen blijft uitkakken zijn 90 procent van de mensen hun series zo beu dat ze hun eigen series vermoorden. Dus nee wat jij zegt is heel onverstandig.
 • @kaassoufleeisback reageer er nou eens niet op kaas, hoe moeilijk is het nou? Je houd je hier binnen de perken, maar om nou te zeggen of je wat bijdraagt, kom op zeg.
 • @MythicZ

  Ja maar ik wordt moe van zijn ac fanboy gedrag. Hij moet elk artikel over AC mededelen dat dit een rdr2 niveau open wereld game is
 • Gewoon een kopie van skulls & bones… Ubischoft dient met de grond afgebrand te worden.
 • @san5324

  Zekers Maar ze maken ook gelukkig sporadisch dat wel leuke ander soort games zoals Mario and Rabbids kingdom battle En ook Rayman en Valiant hearts oa
 • @san5324 Skull & Bones is eerder een kopie van black flag dan dat oddysey een kopie van skull & Bones is 😂.
 • @ert64

  En dan nog al sinds Black Flag smeken mensen om een stand alone (non AC) piraten game in de stijl van Black flag. Dus Ubisoft zwicht en maakt zo'n game. Ja luisteren naar je fans die zeggen wij willen een piraten game in deze stijl is idd een reden om met de grond afgebrand te worden.

  Enige waardoor skull & bones in mijn ogen faalt is dat de main focus op multiplayer ligt.
 • @Meta_coola Dat multiplayer vind ik inderdaad ook minder. Ik had liever een singleplayer verhaal als piraat gehad en daarnaast nog een multiplayer mode maar waarschijnlijk ga ik die game alsnog halen.
 • @ert64

  Ik ga skull & bones kopen als de singleplayer die er in zit goed is. Maar het word sowieso een budget bak titel. Qua gameplay zit het sowieso wel goed afgaande van Black flag
 • @Meta_coola
  Beetje tegenstrijdige opmerking: "…het word sowieso een budget bak titel" en "…Qua gameplay zit het sowieso wel goed afgaande van Black Flag".

  Zover ik heb begrepen was je altijd wel te spreken over Black Flag, hoe wordt S&B; dan een budget bak titel? Hier valt het kwartje niet echt.
 • @Awesomedude3

  Focus op multiplayer, dat is voor mij de doorslaggevende factor dat dit een budget bak titel is net zoals For honor ook te veel gefocust op de multiplayer maar de singleplayer story is best te pruimen maar geen 60 euro waard. Als de focus nou meer op de singleplayer zou liggen dan zou ik skull & bones Day one kopen.
 • @Meta_coola
  Oh zo, helder.
  Al moet ik persoonlijk zeggen dat juist zo'n game zich wel goed leent voor multiplayer. Samen met een groepje schavuiten de wateren onveilig maken. Maar goed iedereen z'n voorkeur natuurlijk.
 • Origins vind ik heel goed en ik zie dan ook uit naar Odyssey. Ik hoop wel dat ze na deze trilogie weer even een break nemen en met een nieuw plan komen.
 • @adutchman

  Dat is waarschijnlijk wel wat gaat gebeuren. Ik weet niet meer waar ik het heb gelezen maar na deze " E, G, R trilogie" (voor het gemak ga ik er van uit dat Rome het derde deel gaat zijn) is de kans erg groot dat franchise weer minimaal één jaar overslaat.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren