1. Dead Rising-studio Capcom Vancouver gesloten

Dead Rising-studio Capcom Vancouver gesloten

158 mensen verliezen hun baan

De ontwikkelaar van de Dead Rising-games, Capcom Vancouver, heeft zijn deuren moeten sluiten.

De studio heeft een statement afgegeven aan Kotaku waar in te lezen valt dat de keuze om de studio te sluiten is gevallen nadat Capcom de titels van de studio die in de maak zijn bekeek. Deze projecten werden geannuleerd en daarna werd de studio gesloten.

Het sluiten van Capcom Vancouver kost 158 mensen hun baan. Een klein gedeelte blijft tot januari volgend jaar werkzaam om laatste werkzaamheden af te ronden.

Capcom Vancouver werd in 2005 opgericht onder de naam Blue Castle Games. Het maakte sportgames voordat het begon aan Dead Rising 2 in 2010. Capcom kocht de studio daarna op. Sindsdien heeft de ontwikkelaar Dead Rising 3 en 4 ontwikkeld, maar ook de mobiele game Puzzle Fighter.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Daar gaat een oud pareltje. Dead Rising 2 was heel leuk. Daarna ging het echt achteruit
  • Zat er eigenlijk wel een beetje aan te komen. De games die ze uitbrachten waren niet al te best. Vooral puzzel fighter was een gedrocht waar je tientallen euro's moest ingooien om normaal te kunnen spelen.

    Als mensen Dead Rising 1 leuker vinden dan 4 waar je trots was om alle leuke dingen van 1 eruit te slopen. Waar bij alle de game media blij mee was…. ja dan maak je een fout

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren