1. Death Stranding – 10 gouden tips voor nieuwe postbezorgers
Death Stranding
39% hot!
4 members volgen dit
6 members willen dit
5 members hebben dit

Death Stranding – 10 gouden tips voor nieuwe postbezorgers

Zo komen je pakketjes veilig aan

Death Stranding kan in het begin nogal overweldigend zijn. Een beetje postpakketjes bezorgen klinkt misschien makkelijk, maar in een wereld waarin de doden je via teerputten naar hun wereld proberen te sleuren, ligt er genoeg uitdaging op de loer. En dan barst de game ook nog eens van de kleine details die je makkelijk tussen de uitlegschermen door mist. Daarom hebben we tijdens het recenseren van Death Stranding alvast tien gouden tips voor nieuwe postbezorgers.
death stranding

Zet je zonnebril op

Een zonnebril beschermt normaal natuurlijk tegen schadelijk uv-licht, voorkomt dat je wordt verblind door een laagstaande zon en ziet er bovendien cool uit. Maar in Death Stranding hebben zonnebrillen nog een extra nut: je ziet BT’s ineens beter. Let wel op, ‘beter zien’ betekent niet dat je deze spookachtige wezens ineens kristalhelder ziet. Blijf dus ook vertrouwen op je scanner, maar alle kleine beetjes helpen als je bepakt en bezakt ineens omringd wordt door geesten.

Plot je routes

Zodra je een bestemming hebt, kun je natuurlijk gewoon proberen in een rechte lijn op je doel af te wandelen. In dat geval wensen we je heel veel succes. Bergen, rivieren, maar ook Timefall en BT’s maken het bijna noodzakelijk om eerst een route uit te stippelen. Door op je kaart het vierkantje ingedrukt te houden terwijl je de cursor beweegt, kun je stap voor stap een route uitstippelen. Als je L1 ingedrukt houdt, verschijnt deze lijn inclusief alle tussenstops in beeld, zodat je niet telkens op de kaart hoeft te kijken. Handig!

death stranding

Kantel je controller tijdens het plotten

Kom je toch onverwachts een steile bergwand tegen? Dan heb je waarschijnlijk niet je controller gekanteld tijdens het plotten van de route. Rivieren zie je nog wel op de platte kaart en als een BT-gebied gemarkeerd is, kun je daar ook nog wel omheen navigeren. Maar wanneer je het touchpad ingedrukt houdt en de controller kantelt, krijg je een beeld van de hoogteverschillen op je route. Zo zie je precies hoe een bergrug loopt en waar een dal zit. Blijkt een klimpartij onvermijdelijk? Dan weet je in ieder geval dat je wat klimtouwen of ladders mee moet nemen.

Scan een rivier voordat je oversteekt (en wees niet koppig)

Hier kom je ongetwijfeld zelf achter, maar ik we willen je die harde levensles besparen. Door R1 in te drukken, scan je een gebied en markeer je bijvoorbeeld rotsen of steile ondergronden met gele en rode symbolen. Dit werkt ook zo bij rivieren; met blauw, geel en rood wordt aangegeven hoe diep een rivier is. Door blauwe stukjes kun je gewoon lopen. Geel is al moeilijker en is af te raden als je zwaarbepakt bent, of door omstandigheden al minder uithoudingsvermogen hebt. Maar rood? Rood moet je gewoon niet doen. Ook niet met een motor. Zelfs al is het maar een hele smalle rivier. Geloof me, ik spreek uit (rijke) ervaring.

death stranding

Stapel niet hoger dan je rugzak

Ben je iemand die bij het boodschappen doen liever één keer zich de pleuris sjouwt dan twee keer moet lopen? Wij ook. Toch hebben die gewoonte snel afgeleerd in Death Stranding. In het begin is het heel verleidelijk om allemaal koffers op te stapelen tot je het maximale gewicht hebt bereikt, maar dat is gewoon niet te doen. Dan ben je namelijk topzwaar en moet je bij bijna iedere stap je evenwicht corrigeren. Daar gaat de lol snel van af. Eigenlijk moet je niet of nauwelijks hoger dan je rugzak stapelen, dan raak je ook geen items kwijt als je toch een keer onderuit gaat. Met een hoge toren bagage ben je overigens ook zichtbaar als je je in hoog gras verstopt. Moet je meer vervoeren? Gebruik dan een vrachtwagen, motor of zwevend karretje.

Neem schoenen mee

Toch is het aangeraden om wel altijd een extra paar schoenen mee te nemen. Je weet namelijk nooit helemaal zeker hoe je volgende expeditie verloopt. Wie weet word je plots overvallen door vijanden, donder je van een berg of stroom je een stuk mee met een rivier. Als dan ook nog eens je schoenen het halverwege de tocht begeven, ben nog verder van huis. Zonder goed schoeisel verliest Sam namelijk constant bloed. Dus neem een extra paar laarzen mee! Die nemen trouwens geen ruimte in je rugzak in, want je rugzak heeft een speciale clip voor schoeisel.

death stranding

Auto-arrange. Iedere. Keer.

Sam heeft nog meer van dat soort slimmigheden. Zo zit op zijn borst een zakje waar bloedzakken (zeg maar health-pakketten) in kunnen, en kan hij kleine koffers ook aan zijn armen en benen bevestigen. Om nou te voorkomen dat je de hele tijd moet micromanagen, kun je in het Cargo-menu ook even op driehoekje drukken om alles automatisch te optimaliseren. Ook wanneer je bijvoorbeeld tijdens een baasgevecht nieuwe wapens of bloedzakken oppakt, loont het dus om even snel in het menu te duiken, op driehoekje te rammen, en weer verder te knokken. Let wel op, sommige pakketjes moet je horizontaal houden, zoals pizza’s (ja serieus). Op die momenten is auto-arrange even minder handig.

Parkeer je voertuigen slim

Ga je wat post bezorgen met een vrachtwagen? Slim, want daar kun je heel veel vracht in kwijt. Toch is het wat omslachtig om de vracht handmatig in en uit te laden. Als je echter héél dichtbij je ophaal- of afleverpunt parkeert, kun je vracht rechtstreeks vanuit de terminal in je vrachtwagen laden en terug. Wel zo relaxed als je 600 kg aan materiaal moet verslepen.

Lees je e-mail en de interviews

Death Stranding bevat een aantal behoorlijk lange tussenfilmpjes, maar toch kon Kojima Productions in al die tussenfilms niet álles vertellen wat er te vertellen valt. Check dus regelmatig je e-mail en vooral de interviewuittreksels die je steeds vrijspeelt. Hier schuilt veel interessante info in, over de wereld, de titulaire Death Stranding en enkele personages die je tegenkomt. Omdat het om best wat lappen tekst gaat, raden we aan om het lezen van je berichten gewoon op te nemen in je routine van pakketjes bezorgen, rusten, wassen en urineren.

Neem de tijd als het filmpjestijd is

Wie een beetje bekend is met Metal Gear Solid weet dit natuurlijk al, maar toch voor de duidelijkheid: Hideo Kojima houdt van lange filmpjes. Hoewel je die filmpjes gelukkig altijd kan pauzeren, is het slimmer om gewoon even te wachten met een hoofdstuk uit te spelen tot je er ook echt tijd voor hebt. Je weet immers nooit hoe lang het nu weer duurt en wat voor intrigerende plotwending er op je staat te wachten. Moet je binnen een half uur weg? Bezorg dan gewoon wat standaard pakketjes. Het spel geeft duidelijk aan wat een zijmissie is en wat een verhaalmissie is, en dat een hoofdstuk op z’n eind loopt kun je op een gegeven moment aan je water voelen.

death stranding

Death Stranding kreeg in de recensie van InsideGamer een zeldzame 10 en is vanaf morgen verkrijgbaar voor de PlayStation 4. Heb jij nog tips voor je mede-postbezorgers? Deel ze dan in de reacties!

Dit artikel delen

Over de auteur

Lars Cornelis Heeft een grote liefde voor grootse virtuele avonturen. Hecht evenveel waarde aan environmental storytelling als aan lore en heeft thuis een kast vol gameboeken en comics. Steekt per saldo waarschijnlijk toch de meeste tijd in de Master League van PES.

Reacties

 • Aan de tips kan je al wel zien dat het een uniek avontuur is haha. Ben toch wel nieuwsgierig geworden, maar zal nog wel even duren voordat ik hem daadwerkelijk ga spelen verwacht ik.

  Offtopic: Hermen Hulst van Guerilla Games(Killzone, Horizon Zero Dawn) is Playstation's new Head of Worldwide Studios. Aardige promotie gemaakt dus!
 • @Jorn6810 Yeaaaaah dit zijn toch wat andere tips dan ik voor een nieuwe Call of Duty of Assassin's Creed zou schrijven haha
 • Ik heb 6 jaar reclamefolders + 2 jaar de krant bezorgd dus ik heb er alle vertrouwen in!
 • Dank voor de tips. Ik zal ze in m'n achterhoofd houden zodra ik de game ga spelen
  Juist omdat het zo'n uniek avontuur is vind ik dat deze game minstens genomineerd moet worden voor GotY bij the game awards.

  Als ik zo de reviews lees ( en dan vooral de geloofwaardige reviews oftewel niet de reviews die de game een 7,5 of lager geven) dan heeft Hideo Kojima wederom een geweldige game ervaring geleverd.
 • @Meta_coola

  'Als ik zo de reviews lees ( en dan vooral de geloofwaardige reviews oftewel niet de reviews die de game een 7,5 of lager geven)'

  Hoe kun jij weten dat 'de reviews die de game een 7,5 of lager geven' niet geloofwaardig zijn, zonder de game te spelen? Leg dat eens uit. Misschien zijn de reviews die de game een 10 geven wel 'niet geloofwaardig'. Wie weet?

  + Als je alle matige/slechte reviews wegstreept, dan blijven er alleen maar goede over en lijkt het net (al dan niet terecht) alsof het een top game is. Vrij logisch he…
  Als jij vroeger op school al je onvoldoendes weggestreept had, dan leek het toen ook net alsof je alleen maar goede punten had gehaald. Wat een kromme logica… Lachwekkend gewoon… :'-D

  En nee, ik vraag niet om een wedervraag, o.i.d. Ik vraag enkel om een antwoord op mijn vraag. :) Ik ben ZEER benieuwd naar je antwoord.
 • @META_COOLA

  Ik kan mij helemaal vinden in de review van IGN US (6,8). En die geven een onderbouwde mening.
  Het is gewoon een kwestie van smaak denk ik.
  In ieder geval niet mijn smaak…
 • @Piet S.

  "Hoe kun jij weten dat 'de reviews die de game een 7,5 of lager geven' niet geloofwaardig zijn, zonder de game te spelen? Leg dat eens uit. Misschien zijn de reviews die de game een 10 geven wel 'niet geloofwaardig'. Wie weet?"


  Zegt de gene die een game laat liggen als het een mediocre tot goed cijfer krijgt. Hoe vaak jij wel niet een game afkraakt die je zelf niet heb gespeeld, maar ja game krijgt maar een 7 gemiddeld dus moet wel kut zijn.
 • @Meta_coola

  Nee, daarom laat ik de game niet liggen… Ik heb al vaker dan één keer aangegeven dat het gewoon niet mijn type game is en dat is genoeg reden om 'm niet te gaan spelen.

  Ook heb ik de game zelf nooit afgekraakt. Ik heb me alleen kritisch uitgelaten over bepaalde reviews en Kojima.

  En waarom ga je niet in op mijn opmerking(en) en beantwoord je mijn vraag niet? Als je iets zegt moet je er ook vragen over kunnen beantwoorden he! :)
  Nogmaals, ik ben erg benieuwd naar je antwoord en dus onderbouwing van je comment.
 • Piet en Meta weer in de clinch, aflevering 69 ;)
 • @Erik07, haha hij zei 69.
 • @Grombeer

  🤭
 • @Grombeer

  Waar het hoofd vol van is…
 • @Meta_coola

  Ok ik hap weer, waarom zijn alleen de 7,5 en hoger geloofwaardig te noemen? ben het overigens wel eens dat hij iets unieks probeert maar op basis van de beelden en wat de game doet is t niet gek om te denken dat er meerdere ervaringen voor reviewers/spelers mogelijk zijn. Eentonigheid zou op de loer kunnen liggen krijg ik het idee maar daar moet ik dan achterkomen als ik t ooit zelf ga spelen.

  het wordt alleen met die laatste 2 alineas van je wel steeds dezelfde discussie hier vrees ik.
 • @xevulutionx

  Geef toe. Wat ie zegt m.b.t. tot die 'ongeloofwaardige reviews' slaat als een lul op een drumstel. Of niet dan? :'-)
 • Lieve jongens en meisjes, jullie weten dat ik ontzettend van discussies smul, maar laten we onder dit artikel niet wéér een discussie over reviewcijfers beginnen. Die kunnen we gerust voortzetten onder de review, maar ik denk dat na die 350 reacties eigenlijk heel veel al gezegd is ;-)
 • @Lars Cornelis

  Hoeveel is het max. haalbare qua comments in een topic eigenlijk? 500?
 • @Piet S.

  Sshhht geen review discussies meer aub. Laat mij en meta morgen gewoon genieten van dit uniek spel.
 • @CyberFl

  Ik hoop dat je ervan geniet. :)
  Maar domme reacties als die van Meta hierboven… Man, man, man…
 • @Piet S.
  Meta had een zeer goed punt eigenlijk.
 • @Jowy

  Nou, hij kan het niet uitleggen, dus dan mag jij doet doen. Kom maar door! :)
  Daarnaast had hij geen 'punt', maar maakte hij een niet onderbouwde opmerking. Een verschil van je welste. ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren