1. Death Stranding valt binnen totaal nieuw genre

Death Stranding valt binnen totaal nieuw genre

Volgens Kojima is het geen actie avontuurgame

Volgens gameontwikkelaar Hideo Kojima valt Death Stranding binnen een compleet nieuw genre, dat gebruik maakt van een social strand system.

"Death stranding is een compleet nieuwe actiegame. Het is de bedoeling dat de speler weer een connectie creëert tussen geïsoleerde steden", zegt Kojima. De game valt volgens de ontwikkelaar onder een totaal nieuw genre dat niet met de huidige genres te vergelijken is. Dit genre wordt een strand-game genoemd.

De ontwikkelaar plaatste de uitleg op Twitter, nadat er blijkbaar heel veel vragen over kwamen. "Ik hoop dat spelers door de ervaringen met deze game leren hoe belangrijk het is om connecties te leggen met anderen", voegt Kojima toe.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

 • https://www.youtube.com/watch?v=LewVEF2B_pM

  Zo lang er maar Strand Beasts in zitten.
 • Klinkt als een beetje cool doen voor marketingdoeleinden.

  We gaan het zien; dit kan een extreem groot succes worden en een revolutie in gaming betekenen, maar het kan ook floppen doordat de nieuwe ideeën uiteindelijk een onsamenhangende clusterfuck vormen.

  Gezien Kojima's repertoire lijkt het eerste me waarschijnlijker. Zeer benieuwd… :)
 • Hoop dat ik ernaast zit, maar ik verwacht dat deze game de flop van het jaar gaat worden.
  De hype is enorm, omdat…..HIDEO_KOJIMA. Dat is alles. Verder weten we amper wat van de game, behalve dat het er mooi uitziet.
 • @Newgamessuck

  Ik zit compleet aan de andere kant. Ik verwacht dat dit een briljante game gaat worden, omdat Hideo Kojima en een bende geld van Sony. Hij heeft bijna alleen maar toptitels op z'n naam staan, waarbij hij de regie volledig in handen had, op MGSV en Twin Snakes na. Wel een plothole hier en daar helaas.

  Hij toont in mijn ogen lef en vaart niet met alle windrichtingen mee, maar zet zijn eigen koers en dat pakt vaak goed uit. De PT demo maakte destijds ook heel veel indruk.

  En vind het ook wel mooi dat juist nog niet alles duidelijk is. Beetje mysterie ipv kant klaar op je bord zonder verrassing, zoals ubi vaakt doet.

  Klinkt echt super fanboy dit, maar hij heeft gewoon een belachelijk goed CV en Sony laat hem zo gezien lekker losgaan!
 • @JaJa_jr

  Ik snap je hype. Als Anuma aan een nieuwe IP zou werken zou ik dat ook hebben.

  Ik ben zelf niet zo een MGS-liefhebber, dus kijk er wat nuchterder naar. Ik hoop dat jij gelijk hebt en de hype wordt waargemaakt.

  Het is meer dat door de grote hype en niemand die precies weet wat het is (is natuurlijk bij iedere nieuwe ip). Er is een kans dat het niet is wat men hoopt dat het is…

  Ik ben wss ook gewoon wat zuur omdat ik mijn ps4 heb weggedaan :P
 • @Newgamessuck

  Ow ik snap je helemaal. Ben normaal ook niet zo snel hyped en vaak ook heel sceptisch richting AAA titels met "beloftes" en grootspraak. Tuurlijk joh, een nieuw genre, mooie vreemde jap dat je me bent. Maar ja die vreemde is Kojima en daar heb ik een zwak voor. Metal Gear Solid en MGS: Snake Eater zijn n paar van mijn favoriete games. En vind de stealth action gameplay van MGS V ongeëvenaard. Dus ik ga ff vol mee in de hype.

  En heb mijn ps4 ook allang verkocht, maar ik wacht nog ff rustig af en dan speel ik mogelijk deze game en God Of War nog een keer uit.
 • @Newgamessuck

  Er is behoorlijk wat getoond aan gameplay en setting. Daarnaast hebben ze de afgelopen dagen veel didielojk) didielojk gemaakt
 • Dit is al heeeeel lang bekend, en ik ben er al heeeel lang blij mee dat we iets nieuws gaan zien. Of het goed wordt is de vraag maar het feit dat het niet een shooter, platformer oid is vind ik al geweldig.
 • Ik kan niet wachten tot deze game uitkomt. Met alle nu uitgekomen trailers en informatie en met deze tekst

  What is Death Stranding?

  From legendary game creator Hideo Kojima (Metal Gear Solid) comes an all-new, genre-defying open world action adventure for PS4, starring Norman Reedus, Mads Mikkelsen, Léa Seydoux and Lindsay Wagner.

  In the near future, mysterious explosions have rocked the globe, setting off a series of supernatural events known as the Death Stranding. With otherworldly creatures plaguing the landscape, and mass extinction imminent, it’s up to Sam Porter Bridges to travel across the ravaged wasteland and save humanity from impending annihilation.

  Face unique challenges

  Arm yourself and take aim at a variety of objectives in your mission to reunite a broken nation, while balancing under the weight of your cargo as you travel. Protect your supplies from wild bandits, and stay safe from the terrifying Beached Things… or face failing those who depend on you.

  Death is not the end

  There is no traditional ‘game over’ state in Death Stranding. Lose your life during combat and you’ll find yourself in an upside-down realm, searching for a way back to the living. Choose your combat methods carefully, as killing your foe is > almost never the solution – and every death carries a consequence.

  Assist other players

  Help other travellers without ever crossing paths via asynchronous online gameplay. Send supplies, share safe houses and walk in the footsteps of fellow couriers to reunite civilisation.

  Is mij eerlijk gezegd best wel duidelijk geworden.

  Heb eerlijk gezegd nog geen één game van Kojima gezien die slecht is.
 • Ik begin mij wat te irriteren aan de houding van deze man. Hij lijkt een behoorlijk ego te hebben met zijn naam een triljoen keer in de credits en al zijn uitspraken. Hij is een goede developer, maar hij verklaart zichzelf nog net geen god. Ietsie dimmen mag van mij wel. Miyamoto krijgt mijn respect meer doordat hij altijd bescheiden blijft, Kojima heeft de laatste tijd alleen maar grote woorden. Als dit flopt, dan flopt het hard. Ben zelf nog niet onder de indruk in ieder geval.
 • @benjaminben

  Kojima heeft nog nooit een slechte game gemaakt, dit is geen grap, al zijn titels zijn boven de 8/10 ontvangen.
  Daarnaast doet Kojima ook meer dan Miyamoto voor zijn games, Miyamoto werkt ook al sinds de N64 dagen vooral als Producer en bij Concept fases.
  Kojima: Writer, Director, Producer en Designer. Bijna alles wat je op het scherm ziet, komt (mede) uit zijn brein.
  Ook is dit het grootste verschil: Miyamoto maakt games, Kojima maakt inter-actieve films.
  Kojima wilt een cinematische ervaring bieden binnen in video games, Miyamoto's eerste drang is om leuke gameplay te maken.

  Buiten dat is Miyamoto volgens sommige in de industrie best schijnheilig (geweest), Rare heeft genoeg problemen gehad vroeger door hem.
 • @Ardyn

  Daat heb ik geen weet van, maar het is ook zo dat er geen bekend persoon is waar nog nooit een negatief boekje bij open gedaan is. Het zou beet kunnen hoor, maar zo komt hij niet op mij over.

  En weet je, het is niet dat ik Kojima geen credits gun, het is meer dat ik vind dat hij zich wel iets bescheidener op mag stellen. Credits moet je krijgen, niet zelf proberen te oogsten. Ook doet meneer alsof hij de game maakt, in zijn eentje, njah dat is de grootste bullshit ooit. Ik hou gewoon niet van deze blaaskaak houding.
 • @benjaminben

  Nee, hij programmeert en tekent inderdaad niet.
  Maar hij is een director én designer, in de game-industrie houdt dit in dat hij zowel ideeën klaarmaakt, controleert en de laatste beslissing erover heeft. Posities die je niet graag in dezelfde handen laat hebben, maar hij wel game na game goed gedaan heeft.
  Overigens kan het ook wel milder naar mijn mening, maar het is zijn film-standpunt die zorgt dat hij bij elk level credits neer zet.
 • Kortom: Adventure met RPG-elementen. Niets nieuws onder de zon..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren