1. Deathloop en Ghostwire: Tokyo komt nog tijdelijk exclusief op PS5 uit

Deathloop en Ghostwire: Tokyo komt nog tijdelijk exclusief op PS5 uit

Toekomstige Bethesda-games worden per titel overwogen

Bethesda-games Deathloop en Ghostwire: Tokyo komen alsnog tijdelijk exclusief op PlayStation 5 uit.

Dat heeft Xbox-topman Phil Spencer bevestigd aan Bloomberg. Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Microsoft Zenimax, het moederbedrijf van Bethesda, heeft gekocht. Bethesda is eigenaar van franchises zoals Doom, The Elder Scrolls, Fallout en Dishonored.

Gamers vroegen zich dan ook af op welke platforms Bethesda-games in de toekomst verschijnen. Spencer laat nu weten dat Deathloop en Ghostwire: Tokyo tijdelijk exclusief op PlayStation 5 blijven uitkomen. Dit was voor de aankoop al afgesproken en dit blijft dus zo.

Spencer gaf ook meer informatie over wat er gebeurt over games die daarna uitkomen. Toekomstige Bethesda spellen verschijnen sowieso op Xbox-consoles en pc. Daarnaast worden releases op andere platforms "per game overwogen".

Door de deal komen alle Bethesda-games - buiten Ghostwire: Tokyo en Deathloop - ook op dag één op Game Pass te staan. De overname van Zenimax is de één na grootste overname in de game-industrie ooit. Er ging 7,5 miljard dollar mee gemoeid. Alleen Tencents overname van Supercell was groter.

Xbox

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit was eigenlijk al bekend sinds we van het bestaan weten van de games toch?

  Net een Xbox Series X ge-preorderd. Microsoft heeft de meeste first party studios (23) en met GamePass is dit gewoon een fantastische deal.

  Na deze twee games ben ik bang dat we geen Zenimax-games meer op de PS5 zullen zien, maar als ik de comments op het internet zo lees, dan heeft elke PS5-eigenaar toch een game-PC en zijn alle games van Zenimax volgens dezelfde groep toch kut, dus maakt dat ze niet uit.
 • @CerandoX.nl
  Kut niet, maar heb nog nooit een game van Bethesda uitgespeeld, dus ik ben er idd niet zo rouwig om.

  Maar de verwachting is volgens mij dat de games gewoon multiplatform blijven als ik het allemaal een zo'n beetje lees.
 • Enige game in die deal die ik als ps gamer ga missen is fallout. Ik zie le in de toekomst nog wel een xbox naast mijn ps5 aanschaffen. Superdeal zo'n pass
 • @Jowy ik zal vooral wolfenstein missen, maar zal in de toekomst ook wel een series x erbij komen. Maar de eerste paar jaar zal er nog niet veel uitkomen lijkt mij, dus geen haast.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren