1. DualSense-controller wordt flink gebruikt in Deathloop

DualSense-controller wordt flink gebruikt in Deathloop

Ontwikkelaar legt uit welke trillingen je voelt

De haptische feedback en adaptive triggers van de DualSense-controller worden flink gebruikt in de PS5-versie van Deathloop.

Dat werd uit de doeken gedaan in een nieuwe post op PlayStation Blog. De game is op consoles een jaar exclusief voor PlayStation 5 en maakt dan ook op alle mogelijke manieren gebruik van de nieuwe controller.

Zo moeten spelers kunnen voelen hoe kogels in het geweer worden geladen, en wordt het gevoel van een vastgelopen geweer ook gesimuleerd. Alle verschillende bewegingen die worden gemaakt, zoals rennen, springen en klimmen, zijn ook voelbaar in de controller. De speaker wordt daarbij ook gebruikt voor het maken van geluid tijdens het afvuren van wapens.

In Deathloop arriveren spelers op een wetteloos eiland genaamd Blackreef. Spelers kunnen in Deathloop het eiland verkennen dat gevuld is met indrukwekkende omgevingen op de manier die zij wensen. Men krijgt de taak om doelwitten over het hele eiland uit te schakelen om uiteindelijk de cyclus, de Deathloop, te beëindigen.

Deathloop is ontwikkel door Arkane, de studio achter Prey en Dishonored. De game moet op 21 mei 2021 uitkomen op PlayStation 5 en pc.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Mooi begin voor de eerste third party games die gebruik maken van deze features. Hopelijk volgen meer ontwikkelaars.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren