1. Dead Island 2 nu in ontwikkeling bij Dambuster

Dead Island 2 nu in ontwikkeling bij Dambuster

Nieuwe Saints Row tevens in ontwikkeling bij Volition

Deep Silver Dambuster Studios is de nieuwe ontwikkelaar van Dead Island 2.

Dat liet uitgever THQ Nordic weten in zijn financiële rapportage. Dead Island 2 werd in 2014 aangekondigd en werd toen nog ontwikkeld door Yager Development. Daarna ging de ontwikkeling in 2016 naar Sumo Digital. Dambuster is dus zover bekend de derde ontwikkelaar van het project, dat nog steeds geen releasedatum heeft.

THQ Nordic gaf daarnaast nog andere details over zijn studio's. Zo werkt Volition aan een nieuwe Saints Row-game, het "eerste volle nieuwe deel sinds de release van het geliefde Saints Row 4 in 2013". Steve Ellis, de mede-bedenker van de Timesplitters-reeks, werkt nu ook bij THQ Nordic om "de toekomst" van de shooterfranchise te bepalen. Timesplitters is sinds vorig jaar eigendom van THQ Nordic.

Het bedrijf heeft tot slot een aantal andere bedrijven overgenomen. Zo is ontwikkelaar Milestone S.r.l nu onderdeel van THQ Nordic. De studio staat bekend om games als MotoGP en Ride. Gunfire Games heeft meegewerkt aan Darksiders, Chronos en From Other Suns en is na een samenwerking sinds 2014 nu ook onderdeel van THQ Nordic. Tot slot heeft men Goodbye Kansas Game Invest gekocht. Dit bedrijf heeft minderheidsinvesteringen in diverse net beginnende ontwikkelaars, zoals Palindrome Interactive, Fall Damage, Neon Giant en Framebunker.

Dit artikel delen

Over de auteur

Michel Musters Redacteur bij Gamer.nl en InsideGamer.nl. Houdt van allerlei soorten games, van klassiekers als Mario, Metal Gear en Zelda, naar moderne meesterwerken als Red Dead Redemption en The Witcher 3, tot experimentele hoogvliegers als Rez, Limbo en Lumines.

Reacties

  • Al de derde ontwikkelaar die eraan begint te werken. Je ziet het al van mijlen ver aankomen dat dit spel geen succes zal worden. Dat er maar gewoon een nieuwe Timesplitters komt.
  • @Krimson Sinister

    Liever een Timesplitters inderdaad
    En Dying Light 2 vervangt Dead Island 2 wel.
  • Dit wordt dus helemaal niks….

    gelukkig hebben we Dying light 2
  • 1 was redelijk goed dus zin in deel 2

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren