1. Demo van nooit uitgekomen Lord of the Rings-game onthuld

Demo van nooit uitgekomen Lord of the Rings-game onthuld

Kostte 1 miljoen dollar om te maken

Beelden van een demo van een nooit uitgekomen Lord of the Rings-game zijn verschenen op YouTube. Het gaat om een game van ontwikkelaar van Traveller’s Tales.

Het gaat om een demo die diende als pitch voor een game gebaseerd op The Hobbit-films. De demo is onder andere gemaakt door Jon Burton, de oprichter van de gamestudio Traveller’s Tales. De ontwikkelaar is vooral bekend voor het maken van een aantal Lego-games als Lego Star Wars: The Force Awakens, Lego Jurassic World en Lego The Hobbit.

Blijkbaar wilde de studio alleen niet een Lego-game maken voor de Hobbit-film, maar een ‘normale’ game. Voor deze game had de studio een demo gemaakt die 1 miljoen dollar kostte om hun ideeën te pitchen. Toen deze demo werd gemaakt waren de Hobbit-films nog in de maak. Daarom hebben ze voor de demo de personages, scènes en omgevingen uit de originele Lord of the Ring-films gebruikt voor de pitch. De demo is hieronder te bekijken.

Helaas was de keuze van Traveller’s Tales om de originele Lord of the Ring-films te gebruiken voor de demo niet de juiste keuze. De game heeft nooit groen licht gekregen en in plaats van deze nieuwe game maakte Traveller’s Tales uiteindelijk een Lego-game over de Hobbit-films en de originele Lord of the Rings-trilogie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Jolien Mauritsz Ik ben een echte rpg-liefhebber. The Legend of Zelda, The Elder Scrolls en Pokémon behoren tot mijn grote favorieten. Verder speel ik ook graag simulatie games zoals de Sims, Story of Seasons en Stardew Valley. Verder lees ik graag een goed fantasyboek en volg ik verschillende anime- en manga-series. Ja ik ben een echte nerd.

Reacties

  • Jammer ziet er best tof uit.
    Vooral de overgang van film scenes naar gameplay erg vet gedaan.
  • Holy shit. This looked awsome. Wat eeuwig zonde dat dit nooit wat is geworden
  • NOOOOOOOOOO!

    Dit had ik zo graag willen spelen!
  • En dan in plaats hiervan een Lego game mogen maken…. tjonge jonge jonge

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren