1. Demon's Souls-remake voor PlayStation 5 aangekondigd

Demon's Souls-remake voor PlayStation 5 aangekondigd

Ontwikkeld door Bluepoint Games

Sony heeft tijdens zijn livestream vanavond een remake van Demon’s Souls onthuld voor PlayStation 5.

Het is nog niet bekend wanneer de remake precies uitkomt. Wel blijft het spel exclusief voor PlayStation. Het spel is geheel opnieuw opgebouwd en krijgt een nieuwe 'Fractured Mode'. Spelers kunnen daarbij kiezen tussen twee grafische modi: eentje gericht op graphics en eentje op framerate.

Er gingen al geruime tijd geruchten over de remake van Demon’s Souls. Het origineel is ontwikkeld door FromSoftware en verscheen in 2010 voor PlayStation 3. Daarmee stond het spel aan de wieg van het soulslike-genre, waarin spelers tot het uiterste worden gedreven om zo goed mogelijk te worden en steeds een beetje verder weten te geraken in het spel. Na Demon’s Souls ontwikkelde FromSoftware de spirituele opvolger Dark Souls en diens vervolgen, alsmede Sekiro: Shadows Die Twice en het nog niet uitgebrachte Elden Ring.

De remake van Demon’s Souls wordt ontwikkeld door Bluepoint Games, een studio gespecialiseerd in het maken van remakes. Zij hebben onder andere de remakes en remasters van Shadow of the Colossus, de Uncharted-trilogie en Gravity Rush op hun naam staan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • had ik echt niet verwacht, ik dacht eerst een ander soul game, holy fok dit is echt iets om naar uit te kijken
  • Leuk voor de fans. Ik had liever de Jak and Daxter trilogie remake van hun gezien.
  • Wauw heel mooi nieuws dit!
  • Tof, nooit gespeeld dus laat maar komen. Hun remake van Sotc kon ik zeker waarderen.
  • Nooit gespeeld. Interessant.
  • Als from software fan, is dit de enige game die ik nooit heb gespeeld. Dus laat maar komen, met gelijk Elden ring erachter aan.
  • Kiezen tussen resolutie en framerate? Gaat de PS5 een remake van zo'n oude game niet gewoon standaard met 4k en 60/120 fps draaien dan?

    Vreemd.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren