1. Video vergelijkt Demon's Souls en de aankomende remake

Video vergelijkt Demon's Souls en de aankomende remake

Game komt op 19 november uit op PlayStation 5

In een video van YouTuber Phobia worden Demon's Souls en de aankomende remake met elkaar vergeleken.

In de video zijn beelden van dezelfde locaties en vijanden te zien - aan de linkerkant die van de oorspronkelijke game op PlayStation 3, aan de rechterkant die van de aankomende remake op PlayStation 5. De PS3-versie loopt daarbij op een emulator om het naar 4K en 60 frames per seconde te upscalen, om zo de vergelijking duidelijker te maken.

De remake van Demon's Souls geheel opnieuw opgebouwd en krijgt een nieuwe 'Fractured Mode'. Spelers kunnen daarbij kiezen tussen twee grafische modi: eentje gericht op graphics en eentje op framerate. De remake wordt ontwikkeld door Bluepoint Games, een studio gespecialiseerd in het maken van remakes. Zij hebben onder andere de remakes en remasters van Shadow of the Colossus, de Uncharted-trilogie en Gravity Rush op hun naam staan.

De remake van Demon's Souls is vanaf 19 november beschikbaar, tegelijk met de lancering van de PlayStation 5.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Gaaf hoor! Ik kan me herinneren dat ik van Demons Souls hoorde op een forum en dat ze daar laaiend enthousiast waren over deze toen nog onbekende game.
  De enige manier om er aan te komen was importeren uit Korea en dat heb ik toen gedaan.
  Toen ik de game in mijn PS3 stak en het eerste you died scherm voor me zag wakkerde er een vuurtje aan die ik lang niet meer had gevoeld in gaming.

  Ben heel erg blij dat deze remake een launch titel gaat zijn, voor mij de reden om een PS5 meteen in huis te willen hebben.
 • Tja, het ziet er logischerwijs beter uit, maar ik zie geen reden om de game omwille van deze upgrade opnieuw te kopen en het is voor mij zeker geen systemseller. Dan start ik de PS3 wel weer op.
 • Dit is hoe je een remake doet!
  Ziet er fantastisch uit ga ik zeker op release spelen.
 • Kreeg pas interesse in de Souls games vanaf het moment dat ze een beetje mooi werden, ongeveer vanaf Bloodborne dus. Met deze upgrade zou ik Demon's Souls dus ook wel willen spelen.
 • Voor welke mode zou je dan gaan de graphics of de framerate 🤔
 • @dennis070
  Framerate lijkt mij in zo'n game wel prettiger.
 • @AWESOMEDUDE3
  Denk het ook wel ja
 • Het is dat mijn game gedrag te veel veranderd is en ik die hardcore games niet meer trek, maar ik snap wel waarom ze dit een launch titel maken. Het origineel was een geweldige ervaring en met de vernieuwde gfx zal het een nog betere ervaring worden.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren